SHIINU_playdates

Veilige & leerrijke playdates

• Vindt jouw hond het leuk om met andere honden te spelen, maar is die mogelijkheid er niet vaak?

• Merk je dat jouw hond meer positieve ervaringen en contact met andere honden nodig heeft?

• Heeft jouw hond veel energie die gekanaliseerd moet worden?

• Wil je je hond beter leren begrijpen in contact met andere honden?

SHIINU_playdates

Veilige & leerrijke playdates

• Vindt jouw hond het leuk om met andere honden te spelen, maar is die mogelijkheid er niet vaak?

• Merk je dat jouw hond meer positieve ervaringen en contact met andere honden nodig heeft?

• Heeft jouw hond veel energie die gekanaliseerd moet worden?

• Wil je je hond beter leren begrijpen in contact met andere honden?

SHIINU

1x per maand

Elke 2de zondag van de maand

- groep 1: 10u00-11u00

- groep 2: 11u30-12u30

SHIINU

Kleine groepjes op maat

Elke groep is met max. 6 honden en wordt op maat samengesteld o.b.v. grootte en temperament, afhankelijk van de inschrijvingen.

SHIINU

Veilige omgeving

Adres: SHIINU, Steenweg op Baarle-Hertog 111, 2300 Turnhout. Een privélocatie met afgesloten terrein.

SHIINU

Met begeleiding

Holistische hondencoach Laura Lefebvre begeleidt de playdates en leert je hondentaal observeren tijdens spel.

Helaas wordt op veel hondenscholen niet geleerd hoe je je hond op een veilige en respectvolle manier contact laat maken met andere honden. Het laten spelen van je hond met vreemde honden in openbare losloopzones kan spannend zijn, maar het is ook een plek waar vaak conflicten ontstaan die langdurige gevolgen kunnen hebben. Daarom raad ik af om tijdens wandelingen contact met andere aangelijnde honden te hebben. Veel honden zijn in hun eerste levensjaar namelijk slecht of niet gesocialiseerd, wat sneller leidt tot conflicten door angst, stress en onzekerheid. Dit wil je liever vermijden.

Niet-aangelijnd contact met andere honden is essentieel voor een stabiele ontwikkeling. Daarom zijn veilige en leerrijke playdates onder professionele begeleiding ideaal om je hond te helpen zijn sociale vaardigheden te ontwikkelen. Bovendien leer je je hond beter kennen door zijn gedrag tijdens het spel met andere honden te observeren.

Hoe gaat een playdate in zijn werk?

Alle honden spelen los met elkaar op een privéterrein, terwijl wij erbij blijven en de hondentaal bespreken. Een playdate duurt maximaal 60 minuten en bevat enkele rustpauzes. Soms kan de sessie korter zijn als de honden aangeven dat ze genoeg hebben gehad.

De focus ligt op het veilig laten spelen en socialiseren van de honden, hen laten ontplooien en hun energie laten ontladen. Daarnaast richten we ons op het leren observeren en interpreteren van hondentaal tijdens het spel en het opbouwen van vertrouwen. We richten ons niet op het trainen of aanpakken van chronische gedragsproblemen.

null

SHIINU_playdates

Geschikt voor:

Alle rassen en leeftijden zijn welkom, de focus ligt op puppy's, kleine en medium honden (vb. teckel, shiba, franse bulldog, doodle, ...).

De playdates zijn een perfecte aanvulling op 1-op-1 coaching, online cursussen of groepslessen.

Niet geschikt voor:

 • grote honden die bij SHIINU geen coaching volgen/gevolgd hebben
 • honden met agressie naar andere honden
 • hondeneigenaren die hun hond niet beter willen leren begrijpen
 • hondeneigenaren die geen aandacht besteden aan een positieve opvoeding

Dit is geen openbare losloopzone. Je krijgt persoonlijke begeleiding op een privéterrein.

Voordelen van de SHIINU playdates:

 • De sociale vaardigheden van je hond worden bevorderd doordat hij niet-aangelijnd contact heeft met andere honden van verschillende temperamenten en rassen.

 • Zijn zelfvertrouwen vergroot en angstig gedrag naar vreemde honden vermindert waardoor hij stabieler, respectvoller en assertiever omgaat met andere honden.

 • Helpt zijn energie te ontladen waardoor hij zich beter in zijn vel voelt wat bijdraagt aan zijn mentaal en fysiek welzijn.

 • Je ontdekt de betekenis achter hondentaal en leert deze correct interpreteren in de praktijk, waardoor je je hond beter begrijpt en kunt inschatten.

 • Je vertrouwen in jouw hond en andere honden groeit dankzij de professionele begeleiding in een ontspannen sfeer.

SHIINU_Playdates

Zij gingen je voor

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Zeer interessant

"Zeer interessant om het gedrag van Siba met andere honden te bekijken. En ook fijn om te zien hoe Siba ervan geniet om met andere honden te spelen."

Ms. Nameless
Add Your Stars
Wij zijn tevreden

"Vanille is een mini chihuahua die snel bang is van andere honden. Ook op wandel andere honden passeren is een hele opdracht. Maar dit heeft Laura ons prima aangeleerd! Ik heb geleerd om haar lichaamstaal te herkennen, ik zie wat haar stress geeft en wanneer ze zich voorbereidt op een aanval. Ook kan ik nu veel beter inschatten hoe ik een afkomende hond moet passeren. Het gaat al veel beter en we hebben er samen meer plezier in om op wandel te gaan, zonder blaffen en trekken.

De combinatie van coaching met de playdates hielp haar om meer vertrouwen te hebben in mij, zichzelf en andere honden. Het is fijn dat bange hondjes ook de kans krijgen om op een rustige manier te snuffelen en kennis te maken met andere honden zonder leiband. De laatste keer was ze relaxed terwijl de andere rondliepen. Enkele honden konden heel dicht komen en dat liet ze toe zonder uit te halen. Ze heeft een hele vooruitgang gemaakt. Wij zijn tevreden!"

Ms. Nameless
Add Your Stars
Ik kan weer vol vertrouwen genieten

"Nadat Koi (shiba inu) werd gebeten door een andere hond, merkte ik dat hij zijn zelfvertrouwen had verloren. Hij vertoonde terughoudendheid tegenover andere honden en leek te zijn vergeten hoe hij moest spelen. Gelukkig had ik eerder het boek van Laura gekocht en haar al ontmoet tijdens een sessie 'ontspannen wandelen'. Het was dan ook vanzelfsprekend voor ons om de playdates bij haar te volgen.

Dankzij de gecontroleerde omgeving die Laura bood, kon Koi langzaam weer zijn eigen zelfverzekerde persoonlijkheid terugvinden. Langs de zijlijn stond ik met een bang hart, bijgestaan door Laura die waardevol coachend advies gaf en inzichten bood over Koi's gedrag en houding.

Nu is Koi weer zijn speelse, vrolijke zelf, met een gezonde grensafbakening. En ik kan weer vol vertrouwen genieten van mijn gelukkige hond!"

Ms. Nameless
Add Your Stars
Enorm geholpen

"Ik kwam bij SHIINU aan met mijn handen in mijn haar en een 'losgeslagen' puppy. Nadat ik was gestopt bij de klassieke hondenschool want "ik zag mijn hond te graag" en "ik moest harder zijn voor hem, hij heeft een harde hand nodig".


Na mijn eerste gesprek met Laura was duidelijk dat zij me wel de juiste begeleiding kon geven, een begeleiding die de band tussen Fons en mij alleen maar ten goede komt. Ik voelde zo'n sterk verlangen om Fons te leren begrijpen en tegemoet komen aan zijn noden. Elke cel in mijn lijf zei dat ik dat hier kon leren.


De playdates hebben zowel Fons als mij enorm geholpen! Hij leert grenzen van de ander respecteren, zelf grenzen aangeven en zijn hoge energiepijl aanpassen aan zijn speelmaatje. Ik leer vertrouwen hebben in zijn kunnen en in mijn kennis.

De eerste keer vond ik wel écht spannend hoor, maar Laura hielp ons er heel vlot door, zij was eigenlijk de tolk van hondentaal naar Nederlands.


Dit zijn echt heel leerrijke momenten, waardoor mijn angst voor incidenten afneemt en ik zelfs naar de losloopweide durf met mijn pup die zoveel nood heeft aan sociaal contact, ravotten en zich moe maken. Hierdoor hebben we een nieuwe en zeer efficiënte uitlaatklep gevonden, deze dagelijkse uitstap waar we samen van genieten en die ons ook meer rust geeft doorheen de rest van de dag.


Ik leer Fons écht kennen, ik leer zijn behoeftes kennen en ik leer ernaar te handelen. Dit maakt zowel zijn als mijn leven zoveel gemakkelijker!"

Ms. Nameless
Add Your Stars

SHIINU_Playdates

Voordelen abonnement:

 • je bent zeker van een plekje iedere keer

 • je hoeft je niet steeds opnieuw in te schrijven (doorlopend)

 • jouw hond wordt beter ingeschat waardoor hij/zij beter gematcht kan worden

 • jouw hond heeft contact met verschillende type honden

 • je merkt een positief groei- en leerproces bij jouw hond

 • je hebt een activiteit om met jouw hond naar uit te kijken

 • er ontstaan leuke connecties

 • Elke groep is met max. 6 honden en wordt elke keer opnieuw op maat samengesteld om de beste matches te creëren, o.b.v. grootte en temperament, afhankelijk van de inschrijvingen. Bij je inschrijving wordt daarom naar extra informatie omtrent je hond gevraagd. Dit helpt mij om hem in de juiste groep in te delen. Je krijgt een week op voorhand een mail met jouw tijdsblok (10u00 of 11u30).

Kom bij de playdates squad!

Maandabonnement

Cheapest on the market

€25,-
 • Je bent er maandelijks bij
 • Doorlopend abonnement (verlengt automatisch)
 • Eenvoudig maandelijks opzegbaar

→ Is je hond ouder dan 1 jaar, dan raad ik aan om te starten met een maandabonnement.

Jaarabonnement

Cheapest on the market

€180,-
 • Je bent er maandelijks bij gedurende een jaar
 • Doorlopend abonnement (verlengt automatisch)
 • Eenvoudig jaarlijks opzegbaar

→ Heb je een pup, dan raad ik aan om meteen voor een jaarabonnement te gaan.

Algemene voorwaarden

Om de organisatie zo vlot en transparant mogelijk te laten verlopen, worden volgende regels gehanteerd:

1) Je kiest voor een maandelijks of jaarlijks abonnement. Je komt zo terecht in de playdates squad.

2) Kies je voor een maandabonnement, dan loopt jouw aanwezigheid en maandbetaling automatisch door totdat je opzegt. Je hoeft je dus niet elke keer opnieuw in te schrijven of je plekje op voorhand te reserveren. Het stopt enkel wanneer je opzegt.

3) Kies je voor aan jaarabonnement, dan ben je gedurende 12 maanden automatisch zeker van je plekje bij de playdates en bespaar je €120.

4) Opzeggen kan bij een maandabonnement maandelijks en bij een jaarabonnement jaarlijks. Dat doe je door het mij binnen de periode van je laatste playdate en voor je volgende incassodatum te laten weten. Dan gaat je plekje naar iemand anders op de wachtlijst.

5) Betalingen lopen automatisch en hiervan wordt je telkens 3 dagen op voorhand via mail op de hoogte gesteld. Ook je facturen ontvang je via mail. Als je er een maand niet bij kunt zijn en de maand nadien weer wel, loopt je abonnement door. Abonnementen kunnen niet gepauseerd worden.

6) Het kan gebeuren dat je omwille van omstandigheden er een keer niet bij kunt zijn en je last minute annuleert. Er is echter in geen enkele omstandigheid een terugbetaling mogelijk. Ook niet door ziekte, loopsheid, castratie of als je je abonnement tijdig bent vergeten opzeggen. Hier worden helaas echt geen uitzonderingen op gemaakt omdat het anders veel te vaak gebeurt.

7) Kies je voor een jaarabonnement en beslis je na x-aantal maanden op te zeggen omwille van omstandigheden, is er ook geen terugbetaling. Hou hier rekening mee, kies vb. eerst voor een maandabonnement en laat het nadien eventueel omzetten naar een jaar.

8) Als je nu kiest voor een maandabonnement, kan je nadien nog omschakelen naar een jaarabonnement. Je abonnement wordt dan vernieuwd. Andersom kan niet.

Het lijkt misschien ingewikkeld, maar het is net om de communicatie en administratie simpel te houden. 😊

Door je in te schrijven ga je hiermee akkoord. Zo kan de organisatie efficiënt blijven verlopen.

Schrijf je nu in

SHIINU_Playdates