Train je hond in 8 weken

Train je hond op je gemak thuis i.p.v. op de hondenschool met allerlei prikkels.

Een hond die niet luistert kan best frustrerend zijn!

Je zegt vanalles tegen je hond maar hij begrijpt jouw boodschap niet. Je wilt zo graag dat hij beter reageert maar het is lastig om contact te maken met hem. Hij doet gewoon zijn eigen goesting!

Je wilt er echter geen robot van maken en streng of hard zijn ligt helemaal niet in jouw aard. Dat hoeft helemaal niet. Je kunt jouw hond ook consequent trainen op een positieve, zachte manier. Oef, gelukkig!

Yes! Ik schrijf me meteen in
 • Je hebt net een nieuwe hond (pup of herplaatser) en je begint van nul.

 • Of je hebt al enkele jaren een hond maar je hebt nooit eerder training gevolgd.

 • Of je hebt ooit training gevolgd maar dit niet optimaal in praktijk kunnen omzetten (vb. de training passte niet bij jou en je hond, trainingsmomenten kwamen niet uit, ...).

 • Of je hebt een "moeilijke", "koppige" of "dominante" hond en wenst de basistraining op te frissen voor meer duidelijkheid en structuur met nieuwe inzichten, tips en tricks.

Je hond als volwaardig gezinslid

Je ziet jouw hond als je eigen kind. Een harde aanpak past echt niet bij jou en ook je hond zal duidelijk maken dat dit niet werkt voor hem/haar.

Maar met enkel je intuïtie kan je je hond niet trainen. Je heb structuur en basiskennis nodig die je helpen om je hond beter te begeleiden.

Je hond trainen hoeft niet enkel op de hondenschool. Dat kan je ook thuis in je eigen omgeving doen.

Met deze cursus leer je op een zachte manier hoe jouw hond beter naar je luistert in verschillende dagelijkse situaties.

Ik wil trainen op een zachte manier
 • Gewoon een super grote dankjewel om mijn mindset nog eens duidelijk te stellen. Veel hondentrainers en "influencers" op Instagram deden me twijfelen en lieten me dingen doen of proberen waar ik eigenlijk niet 100% achterstond. Door jouw boek en deze online cursus weet ik terug waar West en ik voor staan en ben ik gemotiveerd om onze band opnieuw te versterken. - Jade

 • De vele voorbeelden maakten het super duidelijk om zelf aan de slag te gaan. Door de manier waarop je uitleg gaf, kreeg ik ook motivatie en zin om erin te vliegen. - Marie

 • De filmpjes samen met het werkboek ging zeer goed. Eerst luisteren, dan kijken naar de oefenfilmpjes en dan zelf oefenen. Ik vond het een goede structuur! - Elien

Dit leer je:

• De fundering van een positieve training in praktijk toepassen.

• Welke veelgemaakte fouten bij hondentraining je best vermijdt en waar jij rekening mee moet houden.

• Linken welke (no-nonsense) commando's je in welke situaties best gebruikt i.f.v. de balans en veiligheid.

• Een structuur met duidelijke regels en communicatie, waardoor je consequenter bent, en duidelijkere verwachtingen stelt wat leidt tot meer rust en vertrouwen.

• Je bakent grenzen af en kunt beter (on)gewenst gedrag sturen waardoor je je leiderschapsrol opneemt wanneer dit nodig is.

• Je geeft jouw hond meer zelfvertrouwen en verhoogt zijn welzijn.

• Je hebt meer inzicht in de beleving en mogelijkheden van jouw hond.

• Meer aandacht & connectie, recall, blijven, ontspannen wandelen & hondentaal.

• Door alle veranderingen die je doorvoert, het wederzijds begrip dat groeit en de nieuwe activiteiten die je met je hond onderneemt, versterk je jullie relatie.

Ja, dit wil ik leren!
 • Deel 1

  Jouw mindset als hondeneigenaar.

  Jouw hond trainen begint bij jezelf. Want hoe jij je voelt, straal je uit naar jouw hond. Bovendien projecteer je allerlei verwachtingen en angsten op jouw hond en vergelijk je onbewust met andere honden. Honden die niet luisteren, worden snel bestempeld als "dominant". Maar is dat echt zo? Wat zijn jouw verantwoordelijkheden en wat zijn de basisprincipes van een positieve opvoeding?

 • Deel 2

  Trainingstips om rekening mee te houden.
  Er zijn veel visies en aanpakken, maar welke veelgemaakte trainingsfouten dien je echt wel te vermijden? Je leert een beloningsgerichte training toepassen maar dat betekent niet dat je jezelf afhankelijk moet maken van snoepjes. Ook bij een positieve training dien je duidelijke grenzen af te bakenen, maar hoe doe je dat zonder straf of boos worden?

 • Deel 3

  Beter communiceren met jouw hond.

  Hoe communiceer jij beter met je hond zodat hij ook op een gewenste manier reageert? Je gaat veel bewuster om met de manier waarop je tegen je hond praat.

 • Deel 4

  Nu begint de praktijk! Stap voor stap zijn alle oefeningen en commando's tot in detail uitgelegd en voorgedaan in verschillende situaties.
  Aandacht en connectie versterken, recall, zitten, blijven en ontspannen wandelen aan zowel korte als lange lijn (ook als je hond aan de lijn trekt).

Na deze cursus:

… ben jij consequenter en stel je duidelijke grenzen.

Dankzij de juiste structuur en vaardigheden stel je consequente, maar zachte
regels en grenzen
, wat jullie beide meer duidelijkheid geeft. Jouw hond weet wat wel en niet oké is en wat je van hem verwacht. Doordat jij meer je verantwoordelijkheden opneemt zonder jouw hond de schuld te geven van zijn gedrag, weet hij dat hij op jou kan rekenen en accepteert hij jouw leiding op een positieve en natuurlijke manier. Hierdoor ervaren jullie beide meer rust en ontspanning.

… communiceer jij beter met jouw hond.

Je hebt inzicht gekregen in hoe jouw eigen communicatie en houding is t.o.v. jouw hond. De ruis is weg want je bent veel duidelijker en consequenter. Je twijfelt niet meer waardoor je meer in je kracht staat en je zekerder voelt. Jij begrijpt jouw hond en jouw hond begrijpt jou waardoor jullie veel beter op mekaar afgestemd zijn. Het resultaat is meer vertrouwen wat leidt tot een sterkere band.

... maak jij beter contact met jouw hond en luistert hij beter.

Doordat jullie mekaar beter begrijpen, weten jullie beide wat je verwacht en is het makkelijker om contact te maken. Je weet wat jouw hond nodig heeft en hoe je jezelf kunt aanpassen om hem te sturen in verschillende dagelijkse situaties. Op die manier wordt het makkelijker om samen leuke dingen te gaan doen!

Je hebt al wel wat opgezocht en geprobeerd maar je hebt het gevoel wat aan te modderen. Consequent blijven lukt niet. Er zijn intussen veel twijfels over wat nu de juiste manier is om jouw hond te trainen.

Jouw hond is een volwaardig gezinslid, maar het is moeilijk om iedereen binnen het gezin op één lijn te krijgen. Er ontstaan vaak discussies over wat/hoe/wie wel/niet. Naar de ene luistert jouw hond beter dan naar de andere.

Als de basis niet juist en duidelijk is, komen er veel onduidelijkheden...

Wil je graag jouw hond trainen op een zachte manier? Let me help you!

 • Het was een heel aangename cursus en ik heb alles nog eens goed kunnen opfrissen. Je hebt het bovendien ook heel goed uitgelegd en de filmpjes waren zeker niet te lang. Dus heel tevreden over! - Julia

Wie is Laura?

8 jaar geleden kwam mijn eerste hond Aiko in mijn leven (shiba inu reu). Ik leerde op de lokale hondenschool op een autoritaire manier met hem omgaan met focus op gehoorzaamheid. Dit voelde écht niet goed. Ik wou helemaal niet streng en hard zijn, wel een goede band opbouwen, hem leren begrijpen en samen leuke dingen doen. Ik ben er na een aantal maanden gestopt en volgde mijn eigen weg.

Ik schoolde mezelf volledig om en ben intussen 3 jaar actief als hondencoach die hondeneigenaren leert beter te communiceren met hun hond.

Ik wil meteen starten!
 • (Zelf)vertrouwen

  Je bouwt het vertrouwen tussen jou en je hond op. Jouw hond weet wat je van hem verwacht. Hij kan op je rekenen waardoor hij meer rust ervaart wanneer hij onzeker is. Ook leer je hem zo zijn stress te managen in moeilijke of vervelende situaties.

 • Leiderschap

  Jij bent verantwoordelijk voor jouw hond, in elke situatie. Het is belangrijk om hem te kunnen begeleiden in verschillende situaties. Dat kan je enkel doen als je mekaars communicatie begrijpt.

 • Relatie

  Samen leuke dingen doen versterkt jullie relatie. Trainen op een positieve manier waarbij je jouw hond de ruimte geeft om te leren op zijn tempo, geeft hem een gelukkig gevoel waardoor hij graag met je wilt samenwerken.

 • Grenzen

  Jouw hond heeft grenzen nodig om te kunnen functioneren in onze maatschappij. Ook moet hij weten tot waar hij kan gaan voor jou, zodat hij jouw grenzen leert accepteren. Jij moet hem die grenzen aanleren voor de balans en veiligheid binnen en buiten huis.

SHIINU's waarden:

- Positieve, zachte training

- Zonder dwang, pijn en ongemak

- Praktijkgericht, no-nonsense

- Focus op duidelijke communicatie, een sterke band en behoefte-invulling

- Gebaseerd op rust, vertrouwen en verbinding

Check!
 • Alle rassen en leeftijden kunnen deelnemen, ook pups. Geen enkele hond is te jong of te oud om te leren.

 • Je krijgt meteen (onbeperkt) toegang na je inschrijving.

 • Voor elke hond van toepassing, ook de moeilijke of koppige honden.

Voordelig online trainen

De totale waarde van deze online cursus bedraagt €1.165

... jij koopt je ticket voor slechts €195 (ook in termijnen mogelijk).

Yes, ik ben erbij!

Praktisch:

- De fundering van je positieve training met diverse basiscommando's en uitgebreide voorbeeldoefeningen die je meteen kunt toepassen in dagelijkse situaties (t.w.v. €490)

- Je krijgt omkaderingstheorie, tips & tricks, do's en don'ts rond positief trainen. (t.w.v. €290)

- De inhoud staat in videoformaat in een online leerplatform (incl. app) waar je onbeperkt toegang toe krijgt zodat je alles kunt herbekijken op jouw tempo waar en wanneer je wilt. (t.w.v. €210)

- Je hebt toegang tot de community in het online leerplatform. Hier kan je kennismaken met de andere cursisten, vragen stellen, reacties plaatsen en inspiratie opdoen. (t.w.v. €50)

- Je ontvangt een digitaal werkboek met stappenplannen van de oefeningen als naslagwerk waarin je alles rustig kunt nalezen. (t.w.v. €25)

- Toegang tot alle toekomstige updates in de cursus (t.w.v. €100)

 • Ik zie veel dingen terugkomen vanuit de puppytraining die ik volgde maar zo-veel positiever benaderd en uitgelegd. Echt, ik voel(de) me soms zo schuldig t.o.v. Loué. Maar je weet niet beter in het begin. Gelukkig zei mijn gevoel dat het zo niet (verder) kon. Jouw nadruk op tijd geven en geduld hebben is echt ook heel interessant. Dankjewel daarvoor!

 • Na een jaar 'aan te modderen' heb ik nu het gevoel dat we eindelijk in de goede richting zitten qua opvoeding/training van onze hond en dat we stappen vooruit zetten.
  - Ellen

 • De online cursus is voor mij een hele goeie leidraad. De resultaten die ik met puppy Arie heb bereikt op een heel rustig tempo, zijn werkelijk goed. Blijven oefenen is de boodschap.
  - Marc

De voordelen van deze online cursus:

Je kiest zelf wanneer je 'naar de les wilt gaan'

Je kiest zelf wanneer je 'naar de les wilt gaan'. Niet 1x per week van dit tot dat uur, maar je logt in wanneer je zelf wilt om de filmpjes in het online leerplatform te bekijken. Heb je een drukke werkweek? Liggen de kinderen in bed? Heb je een vrije dag? Heb je verlof? Je vult het zelf in!​

Ook als je ziek bent, ben je niets verloren. Je kunt de cursus vanuit je zetel kijken of enkele dagen niet trainen, alles is mogelijk en stem je af op hoe jij ervoor staat.

Je hoeft niet de verplaatsing naar de hondenschool te maken

Je hoeft niet de verplaatsing naar de hondenschool te maken. Heb je een lievelingsplekje om te zijn? Heeft jouw hond een bepaald ritme qua energie? Dan kan je je hier op aanpassen.

Meteen je vragen stellen

Je kunt meteen vragen stellen en andere vragen bekijken in de Q&A community. Je hoeft dus niet te wachten tot de volgende les. moet niet een week wachten om jouw vragen te stellen tijdens de les (of ze vergeten te stellen).

Je volgt je eigen tempo

Je krijgt onbeperkt toegang wat betekent dat je volledig op eigen tempo aan de slag kunt. Video's kan je zovaak bekijken als je wilt, dus als je iets niet goed begrepen hebt, kan je terugspoelen. Als je even naar toilet moet, kan je op pause klikken en later terug
starten.

Eén coach

Ik ben jouw coach doorheen de cursus. Je krijgt geen honderdenéén verschillende methodes en aanpakken. Integendeel, ik hou van eenvoud, wat doorstraalt in mijn visie en aanpak. Ik leer je op een duidelijke manier hoe jij duidelijk kunt zijn naar jouw hond.

Coach in je broekzak

Gedurende 8 weken krijg jij persoonlijke feedback op maat op je oefenvideo's. Dus je volgt de cursus zelfstandig op eigen tempo en je hebt mij als coach in je broekzak zitten.

Toegang tot alle updates

De cursus blijft groeien met allerlei updates. Dus als je nu inschrijft aan het huidige tarief, dan krijg je kosteloos ook toegang tot alles wat er in de toekomst nog bij komt.

Eénmalige investering

Je blijft bijleren voor een éénmalige investering. Je koopt nu een ticket voor slechts €150, terwijl de waarde van deze cursus veel meer is! Je hebt onbeperkt toegang en krijgt zonder bijkomende kosten ook toegang tot alle toekomstige updates.

Meteen onbeperkt toegang tot het online leerplatform

Via het online leerplatform kan je alle video's op eigen tempo (her)bekijken.

Ik wil nu starten!

Veelgestelde vragen:

Mijn hond is al x-jaar oud. Kan ik hem nog iets leren?

Absoluut! De kans is groot dat je hem er een plezier meedoet om iets nieuws te leren. Een ook voor jezelf is het fijn om nieuwe kennis op te doen.

Is deze cursus ook voor pups?

Absoluut!! De cursus is niet leeftijdsgericht maar ervaringsgericht. Elke hond heeft een andere leertempo. Alle oefeningen worden stap voor stap uitgelegd.

Hoelang krijg ik toegang?

Je krijgt meteen onbeperkt toegang vanaf je je inschrijft.

Mijn hond kan al enkele commando's. Is er dan veel overlapping?

Er zijn veel hondentrainers en hondenscholen die op verschillende manieren werken. De ene zegt dit, de andere zegt dat. Ook ik heb een specifieke manier van trainen en omgaan met honden wat voor mij het meest logisch aanvoelt en werkt. Ik leer je geen nutteloze zaken. Je krijgt heel wat tips en tricks om je huidige manier van trainen en communiceren bij te sturen. Wat je al kent, kan je extra oefenen met meer prikkels in verschillende situaties om de moeilijkheidsgraad op te bouwen en het uitdagender te maken. Hier en daar zal je ongetwijfeld aanpassingen maken of nieuwe inzichten krijgen om het contact met jouw hond te optimaliseren.

Mijn hond trekt aan de lijn. Gaat deze cursus me hiermee helpen?

Met deze cursus maak jij een goede start voor meer structuur en duidelijkheid, zeker als je nooit of weinig training gehad hebt, of als je al jaren aan het aanmodderen bent.

Als je graag wilt focussen op het ontspannen wandelen, dan raad ik eerder mijn andere online cursus 'ontspannen wandelen' aan.

Ik heb een andere vraag

Stuur me een berichtje op Instagram @trainjehondin8weken. Dan beantwoord ik je daar en kan ik de vraag hier ook toevoegen!