Gratis verzending BE en NL vanaf €75 | Gratis levering Turnhout + randgemeenten vanaf €40 | Winkel open op vrijdag 10u-16u en op afspraak

Over ons

Het is SHIINU's missie om op een positieve en natuurlijke manier de gezondheid en het welzijn van jouw hond te optimaliseren en de relatie tussen jou en jouw hond te versterken.

 

Maak kennis met het SHIINU team

Hondencoach SHIINU - Turnhout

 

Laura Lefebvre, holistische hondencoach, zaakvoerster

Hi there! 

Ik ben Laura, de enthousiaste krullenbol van SHIINU. In 2014 kwam mijn eerste hond Aiko in mijn leven. Als Shiba Inu zeker niet de makkelijkste dus ging meteen naar de lokale hondenschool. Ik leerde daar hoe je op een autoritaire manier met je hond moet omgaan, de groep volgen en voldoen aan regeltjes en commando's die totaal niet goed voelden. Ik wilde niet baas-zijn, maar vanuit gelijkwaardigheid met hem omgaan, hem leren begrijpen en een sterke band creëren vanuit vertrouwen en respect.

Ik vond geen betere alternatieven en daarom begon ik uit nood aan kennis en inzichten met zelfstudie en later beroepsopleidingen (bij o.a. Toscanzahoeve en Equina). Ik had een enorm grote interesse in communicatie, gedrag, training en hoe linken kunnen gelegd worden tussen hond en eigenaar op welzijnsniveau. Ik leerde mezelf ook veel beter kennen en kreeg een compleet nieuwe visie en mindset.

Mijn passie bloeide open: op een positieve en natuurlijke manier het welzijn van honden optimaliseren en de relatie tussen hond en eigenaar versterken. Zo ontstond SHIINU in 2018, met als rode draad een holistische visie en persoonlijke aanpak.

Hondencoach SHIINU Turnhout

Aiko & Yuki

SHIINU is ontstaan dankzij Aiko. Ik noem hem mijn gids ;-) Een Shiba Inu reu, geboren op 25 juni 2014. Aiko is Japans voor 'adoratie' of 'geliefde'. Een vrolijke deugniet, fearless, heel sociaal, speels, koppig en zelfstandig. Hij zal niet snel om knuffels komen vragen, alleen als hij er echt nood aan heeft.

Ook het logo is geïnspireerd op Aiko. De haakjes zijn afgeleid van zijn puntoortjes. Inu betekent 'hond' in het Japans. De cirkel maakt alles tijdloos en rond.

Begin 2019 is Yuki, mix Chowchow x Akita, er bij gekomen. Yuki is Japans voor 'gezegend' of 'sneeuw'. Zij is een lieve, zachte Chowkita teef geboren rond 22 oktober 2018 en komt uit het asiel Blauwe Kruis in Wommelgem. Ze is kei lief, zachtaardig en aanhankelijk. Ze zal uit zichzelf regelmatig inchecken en om aandacht vragen. Bij vreemden heeft ze even tijd nodig om zich op haar gemak te voelen.

  Hondencoach SHIINU Turnhout

   

   SHIINU = komt van Shi-ba-Inu. 'Inu' betekent ‘hond’ in het Japans en 'shi' (Qi) betekent ‘levensenergie’ in het Chinees. SHI komt ook van 'shiatsu', dat mee aan de basis ligt van de holistische visie van SHIINU.

  De focus ligt op het coachen van jou als hondeneigenaar en het finetunen van jouw aanpak, houding en mindset. Op een zachte, beloningsgerichte, doch consequente manier, ga jij meer richting een natuurlijk leiderschap, i.p.v. 'baas of slaaf', en dat op maat van jou en jouw hond.

  Bij SHIINU ben je zeker dat jouw hond als geheel wordt bekeken, de holistische manier zeg maar. Alle factoren waardoor een klacht kan, of zou kunnen, ontstaan, op maat van jou en jouw hond, worden bekeken.

  Jouw hond beter leren begrijpen, ontdekken wat zijn wensen en behoeften zijn en de oorzaak van de klacht aanpakken of voorkomen, zijn cruciaal voor zijn welzijn en om de balans te bewaren.

  • Jouw hond is een volwaardig gezinslid en verdient met respect behandeld te worden.
  • Jouw hond spiegelt jou. Je leert jezelf beter kennen door inzicht te krijgen in zijn en jouw gedrag.
  • Wat je aandacht geeft, groeit. Focus dus op gewenst gedrag.
  • Honden hebben hun eigen taal, behoeften, instincten en leerprocessen. Je leert dit begrijpen op maat van jouw hond zodat je een tweerichtingsverkeer creëert in de communicatie.

  Let's get in touch

  Volg SHIINU op Instagram: @shiinu.hondencoaching

  Volg SHIINU op Facebook: @shiinu.be

  Klik op onderstaande knop om meteen een afspraak in te plannen voor een gratis kennismakingsgesprek of winkelbezoek.

   Klik op onderstaande knop om meteen een afspraak voor privé hondencoaching in te plannen.

   Wanna join the SHIINU team?

   Zie jij een mogelijke samenwerking? Neem nu contact op via team@shiinu.be.

    

    

   Hondencoach SHIINU - Turnhout

   ©  www.tessyhellemans.be