Leer jouw hond beter begrijpen en versterk jullie relatie op een positieve en natuurlijke manier.

Over ons

Het is SHIINU's missie om op een positieve en natuurlijke manier de gezondheid en het welzijn van jouw hond te optimaliseren en de relatie tussen jou en jouw hond te versterken.

 

Maak kennis met het SHIINU team

Hondencoach SHIINU Turnhout

 

Laura Lefebvre, holistische hondencoach

Hi there! 

Ik ben Laura, de enthousiaste krullenbol van SHIINU. In 2014 kwam mijn eerste hond Aiko in mijn leven. Als Shiba Inu zeker niet de makkelijkste dus ging meteen naar de lokale hondenschool. Ik leerde daar hoe je op een autoritaire manier met je hond moet omgaan, de groep volgen en voldoen aan regeltjes en commando's die voor mij totaal niet goed voelden. Ik wilde niet baas-zijn, maar vanuit gelijkwaardigheid met hem omgaan, hem leren begrijpen en een sterke band creëren in verbinding met wie we beide zijn.

Uit nood aan enerzijds persoonlijke groei & ontwikkeling en anderzijds positieve trainingsmethoden, begon ik met zelfstudie en later beroepsopleidingen. Ik had een enorm grote interesse in voeding, gedrag en communicatie en hoe linken kunnen gelegd worden tussen hond en eigenaar op welzijns- en energieniveau. Ik leerde mezelf veel beter kennen en kreeg dankzij nieuwe kennis en inzichten een compleet nieuwe visie en mindset. Hierdoor ging ik bewuster om met mezelf en mijn hond, versterkte onze relatie en raakten wij perfect op mekaar afgestemd.

Mijn passie bloeide open: op een positieve en natuurlijke manier het welzijn van honden optimaliseren en de relatie tussen hond en eigenaar versterken. Zo ontstond SHIINU.

Je leert jezelf én jouw hond beter kennen en hoe je hem kunt opvoeden en trainen vanuit begrip en verbinding.

Ik heb zelf ervaren wat een transformatie van mindset teweeg heeft gebracht in de relatie met mijn hond. Want it’s not only about training your dog. En toch leer je op de meeste hondenscholen nog steeds enkel over discipline en gehoorzaamheid. Jouw hond is geen robot!

Er is helemaal niets egoïstisch aan kijken naar jezelf. Integendeel, door te kijken naar jezelf én te weten wat jouw hond precies nodig heeft, krijg je meer inzichten, ga je meer in balans zijn, in je natuurlijke kracht staan en zo moeiteloos de band met jezelf en jouw hond versterken.

Bij SHIINU ben je zeker dat jij én jouw hond als geheel worden gezien. We bekijken het gedrag en de voeding van jouw hond, hoe jullie beide communiceren en jouw houding, mindset en energie. Je leert jouw hond beter kennen en leert een structuur toepassen die jou de houvast geeft die je nodig hebt.

Enkele typerende kenmerken over mezelf:

 • Verslaafd aan persoonlijke groei & ontwikkeling
 • Doelgericht
 • Kan goed alleen zijn
 • HSP
 • Praat graag en stelt veel vragen
 • Mijn hart verloren aan het Shiba Inu ras

Hondencoach SHIINU Turnhout

Aiko

SHIINU is ontstaan dankzij Aiko. Ik noem hem mijn gids. Een Shiba Inu reu, geboren op 11 juni 2014. Aiko is Japans voor 'adoratie' of 'geliefde'. Een vrolijke deugniet, fearless, heel sociaal, speels, koppig en zelfstandig. Hij zal niet snel om knuffels komen vragen, alleen als hij er echt nood aan heeft.

Ook het logo is geïnspireerd op Aiko. De haakjes zijn afgeleid van zijn puntoortjes. Inu betekent 'hond' in het Japans. De cirkel maakt alles tijdloos en rond en verwijst ook naar de stempel die ik op ons leven wil drukken.

Hondencoach SHIINU Turnhout

Yuki

Begin 2019 is Yuki, mix Chowchow x Akita, er bij gekomen. Ik noem haar mijn prinsess, mijn meisje. Yuki is Japans voor 'gezegend' of 'sneeuw'. Zij is een lieve, zachte Chowkita teef geboren op 27 oktober 2018 en komt uit het asiel Blauwe Kruis in Wommelgem. Ze is kei lief, zachtaardig en aanhankelijk, ook wel een pleaserke. Ze checkt uit zichzelf regelmatig in, krijgt graag mijn aandacht en verliest me nooit uit het oog. Bij vreemden heeft ze even tijd nodig om zich op haar gemak te voelen.

   Hondencoach SHIINU

   SHIINU = komt van Shi-ba-Inu. 'Inu' betekent ‘hond’ in het Japans en 'shi' (Qi) betekent ‘levensenergie’ in het Chinees. SHI komt ook van 'shiatsu' (acupressuur; TCM), dat mee aan de basis ligt van de holistische visie van SHIINU.

  De focus ligt op het coachen van jou als hondeneigenaar en het finetunen van jouw aanpak, houding en mindset. Op een zachte, beloningsgerichte, doch consequente manier, ga jij meer richting een natuurlijk leiderschap, i.p.v. 'baas of slaaf', en dat op maat van jou en jouw hond.

  Bij SHIINU ben je zeker dat jouw hond als geheel wordt bekeken, de holistische manier zeg maar. Alle factoren waardoor een klacht kan, of zou kunnen, ontstaan, op maat van jou en jouw hond, worden bekeken.

  Jouw hond beter leren begrijpen, ontdekken wat zijn wensen en behoeften zijn en de oorzaak van de klacht aanpakken of voorkomen, zijn cruciaal voor zijn welzijn en om de balans te bewaren.

  • Jouw hond is een volwaardig gezinslid en verdient met respect behandeld te worden.
  • Jouw hond spiegelt jou. Je leert jezelf beter kennen door inzicht te krijgen in zijn en jouw gedrag.
  • Wat je aandacht geeft, groeit. Focus dus op gewenst gedrag.
  • Honden hebben hun eigen taal, behoeften, instincten en leerprocessen. Je leert dit begrijpen op maat van jouw hond zodat je een tweerichtingsverkeer creëert in de communicatie.

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Let's get in touch

  Volg SHIINU op Instagram: @shiinu.hondencoaching

  Volg SHIINU op Facebook: @shiinu.be

   

  Gratis kennismakingsgesprek

  Wil je vrijblijvend ontdekken of we een match zijn? Klik op onderstaande knop om een afspraak in te plannen voor een gratis kennismakingsgesprek.

  Hondencoach SHIINU Turnhout

   Hondencoach SHIINU Turnhout

   Wanna join the SHIINU team?

   Zoek jij een leuke, afwisselende stageplek in een groeiend bedrijf in de dierensector of ben je ondernemer en zie jij een mogelijke samenwerking? Neem nu contact op via laura@shiinu.be.

    

    Hondencoach SHIINU Turnhout