Leer jouw hond beter begrijpen en versterk jullie relatie op een positieve en natuurlijke manier.

In verbinding met jouw hond (online videocursus)

In verbinding met jouw hond

Hondencoach SHIINU Turnhout

Herken jij jezelf hierin?

 • Je wilt de opvoeding en training van jouw hond zo goed mogelijk aanpakken maar ziet door de bomen het bos niet meer vanwege al de verschillende adviezen.
 • Je verkiest een positieve en zachte aanpak vanuit gelijkwaardigheid en wilt jouw hond de beste versie van zichzelf laten worden.
 • Je wilt jouw hond leren begrijpen en beter met hem communiceren zodat ook hij je beter kan begrijpen.
 • Je wilt de band met jouw hond versterken met respect voor wie jij bent én wie jouw hond is.
 • Jouw hond vertoont ongewenst gedrag en je wilt hier graag zelf aan werken en/of dit voorkomen op lange termijn.
 • Je hebt een houvast en duidelijke leidraad nodig omtrent de opvoeding en training van jouw hond waar je steeds naar kunt teruggrijpen.

Dan is dit hét SHIINU online hondencoachingtraject dat je zoekt!

Op het internet vind je veel tegenstrijdige adviezen waardoor je na een tijd onzeker wordt of bang bent om het verkeerde toe te passen. Met dit uitgebreide traject bespaar je veel geld, opzoekingswerk, probeersels, frustraties en tijd! Je volgt het op jouw eigen tempo, van thuis uit en krijgt levenslang toegang.

Dit traject is dé complete handleiding voor hondeneigenaren die hun hond bewust(er) willen opvoeden & trainen met meer begrip & verbinding!

Hondencoach SHIINU Turnhout

Ik ben Laura, de enthousiaste krullenbol van SHIINU. In 2014 kwam mijn eerste hond Aiko in mijn leven. Als Shiba Inu zeker niet de makkelijkste dus ging meteen naar de lokale hondenschool. Ik leerde daar hoe je op een autoritaire manier met je hond moet omgaan, de groep volgen en voldoen aan regeltjes en commando's die voor mij totaal niet goed voelden. Ik wilde niet baas-zijn, maar vanuit gelijkwaardigheid met hem omgaan, hem leren begrijpen en een sterke band creëren in verbinding met wie we beide zijn.

Uit nood aan enerzijds persoonlijke groei & ontwikkeling en anderzijds positieve trainingsmethoden, begon ik met zelfstudie en later beroepsopleidingen. Ik had een enorm grote interesse in voeding, gedrag en communicatie en hoe linken kunnen gelegd worden tussen hond en eigenaar op welzijns- en energieniveau. Ik leerde mezelf veel beter kennen en kreeg dankzij nieuwe kennis en inzichten een compleet nieuwe visie en mindset. Hierdoor ging ik bewuster om met mezelf en mijn hond, versterkte de relatie met mijn hond en zijn wij perfect op mekaar afgestemd.

Mijn passie bloeide open: op een positieve en natuurlijke manier het welzijn van honden optimaliseren en de relatie tussen hond en eigenaar versterken. Zo ontstond SHIINU.

Je leert jezelf én jouw hond beter kennen en hoe je hem kunt opvoeden en trainen vanuit begrip en verbinding.

Ik heb zelf ervaren wat een transformatie van mindset teweeg heeft gebracht in de relatie met mijn hond. Want it’s not only about training your dog. En toch leer je op de meeste hondenscholen nog steeds enkel over discipline en gehoorzaamheid. Jouw hond is geen robot!

Het gaat werkelijk eerst over jezelf. Er is helemaal niets egoïstisch aan werken aan jezelf. Integendeel, door te werken aan jezelf én te weten wat jouw hond precies nodig heeft, ga je meer in balans zijn, in je natuurlijke kracht staan en zo moeiteloos de band met jezelf en jouw hond versterken. You owe it to your dog to be the best version of yourself. 💕

Bij SHIINU ben je zeker dat jij én jouw hond als geheel worden gezien. Daarom bekijken we steeds de 3 pilaren uit de SHIINU-methode: gedrag en voeding van jouw hond, communicatie van beide en jouw houding, mindset en energie.

Hondencoach SHIINU Turnhout

Voor wie

 • Je wilt veel meer leren dan enkel discipline en gehoorzaamheid.
 • Je hebt behoefte om jouw hond écht te leren kennen en met hem te communiceren.
 • Je hebt nood aan een klankbord voor bijsturing of bevestiging dat je goed bezig bent.
 • Je wilt werken aan jezelf voor meer zelfvertrouwen en balans.
 • Je wilt jouw hond alles bieden binnen jouw mogelijkheden om hem de beste versie van zichzelf te laten worden.

De SHIINU-methode helpt je richting meer structuur, balans, vertrouwen en begrip tussen jou en jouw hond waardoor jullie meer verbinding ervaren en een sterke(re) relatie creëren.

Het SOHO traject is niet alleen voor jouw hond, het is ook een persoonlijke ontwikkelingstraject. Je leert kijken naar jezelf: wie jij bent, hoe jouw visie, mindset, communicatie en houding is, hoe je (on)bewust dingen aanpakt, etc. Je gaat actief aan de slag met jezelf en de opvoeding van jouw hond. Je krijgt een bom vol nieuwe inzichten en praktische opdrachten waar je meteen mee aan de slag gaat en het onbewuste bewust gaat maken. Volg dit traject volledig op jouw eigen tempo, rekening houdend met het leertempo van jouw hond.

Dit online coachingtraject is van toepassing voor alle rassen en leeftijden: van de allerjongste puppy's tot de oudste herplaatsers. Zelfs als jij totaal nog geen ervaring of juist al jaren ervaring of dezelfde hond hebt, kan je alsnog jouw visie en aanpak bijsturen voor meer verbinding met jouw hond en zo ongewenst gedrag voorkomen of aanpakken.

Het is vooral voor jou als je ook aan jezelf wilt werken en niet enkel de verantwoordelijkheid van (ongewenst) gedrag bij jouw hond legt. De module waarbij je jouw hond effectief commando's aanleert komt daarom helemaal op het einde.

 • Je wilt concreet leren HOE en WAT er allemaal bij komt kijken om jouw hond iets aan te leren op een positieve manier en ongewenst gedrag te voorkomen/aan te pakken, zonder straf, korte termijn denken en/of hulpmiddelen.
 • Je bent je er van bewust dat gewenst gedrag niet op één dag gerealiseerd kan worden, jouw hond is namelijk geen robot.
 • Je bent bereid stap voor stap te werken en te investeren in de opvoeding en training van jouw hond.
Hondencoach SHIINU Turnhout

Jij leert

 • op welke manier je meer rust bij jezelf en jouw hond vindt
 • hoe je (zelf)vertrouwen krijgt in jezelf en de aanpak naar jouw hond
 • de juiste mindset om jouw hond te leren begrijpen en jullie relatie te versterken op een positieve en natuurlijke manier
 • hoe je correct communiceert met jouw hond en wat de invloed is van jouw houding
 • hoe je best jouw hond traint en welke veel gegeven adviezen - en veelgemaakte fouten - je best vermijdt
 • hoe je met jouw hond kunt verbinden en hem leren begrijpen
 • een no-nonsense structuur met commando's waardoor je beter jouw verwachtingen en grenzen kunt aangeven

Let op: de nadruk bij dit traject ligt niet op specifieke gedragsklachten. Je krijgt wel een concrete basis mee om zelf aan de slag te gaan. Cases worden bovendien besproken in de Facebookgroep.

De perfecte hond bestaat niet. Jouw hond wordt perfect voor jou als je bereid bent te werken aan jezelf en jouw hond beter leert kennen & begrijpen.

Hondencoach SHIINU Turnhout

Jij krijgt

 • Levenslang toegang tot het online leerplatform met meer dan 6 modules met 34 gesproken video's met presentaties
 • Traject dat je op jouw eigen tempo van thuis uit kunt volgen
 • Handleiding van A tot Z
 • Meer inzicht en vertrouwen in jezelf én jouw hond
 • Een leidraad/houvast voor de opvoeding en training van jouw hond
 • Een bom praktische tips en adviezen om meteen zelf toe te passen
 • Theorie en praktijk in één traject
 • Het SHIINU hondencoaching werkboek als bijbel en naslagwerk + optie goodiebag

Bij elk pakket krijg jij exclusief het SHIINU hondencoaching werkboek. Dit is jouw bijbel voor de rest van je leven en de samenvatting van het online leerplatform. Het omvat 88 pagina's met uitgewerkte theorie, inzichten en oefeningen die je nodig hebt voor de juiste structuur, mindset en houding om jouw hond te trainen en op te voeden volgens de SHIINU-methode. Kies of je dit digitaal wenst te ontvangen in jouw mailbox of in boekvorm met een SHIINU-goodiebag per post.

Je krijgt levenslang toegang tot de SHIINU online academy waar je een complete aanvulling en toelichting vindt op het boek a.d.h.v. video's en tutorials.

Je krijgt na jouw inschrijving binnen de 48u toegang tot het online leerplatform waar je meteen kunt starten met het bekijken van de video's. Het traject is nog aan het groeien dus eens je bent ingeschreven, krijg je ook toegang tot alle extra's die er nog bijkomen!

Hondencoach SHIINU Turnhout

Jouw hond krijgt

 • Meer rust, begrip, duidelijkheid, balans en geluk
 • Minder stress
 • Minder overprikkeling/onderprikkeling
 • Een gelukkige eigenaar in balans
 • Een leven waarin hij de beste versie van zichzelf kan worden en zijn
Hondencoach SHIINU Turnhout

Inhoud

De modules zijn zo opgebouwd dat je een logische volgorde hebt, maar elke video kan ook afzonderlijk bekeken worden.

Module 1: About SHIINU

Deze module is een kennismaking met wie ik ben als persoon en hondencoach. Op die manier ga jij je helemaal kunnen inleven in de visie en mindset en start je met de juiste vibe.

 • Kennismaking (13:13)
 • Mijn verhaal (23:54)
 • De SHIINU-pilaren (10:53)

Module 2: Ken jezelf

Een hond opvoeden is geen rozegeur en maneschijn, het is met vallen en opstaan totdat je de juiste formule hebt ontdekt die past bij jou en jouw hond. Jouw hond spiegelt je en je zult ongetwijfeld al heel wat momenten hebben gehad waarbij je je onzeker hebt gevoeld: doe ik het wel goed? Commentaar en ongevraagd advies zal je altijd krijgen, maar hoe ga je hier mee om... Hoe beter jij jezelf kent, hoe beter je voor jezelf kunt opkomen. Hoe jij jezelf ziet, straal je door in de opvoeding van jouw hond. Dit traject begin je door eerst binnen jezelf te kijken voor meer bewustwording en zelfvertrouwen.

 • Kwaliteiten en valkuilen (13:27)
 • Authentiek communiceren

Deze module wordt nog aangevuld met extra video's voor persoonlijke ontwikkeling.

Module 3: Houding & mindset

Jezelf kennen is één ding, maar hoe stel jij jezelf op naar jouw hond toe? Een hond opvoeden is anders dan een kind opvoeden.

 • Verbinding (0:47)
 • Jouw rol (24:11)
 • De SHIINU-mindset (2:17)

Module 4: Ken jouw hond

Je kunt dan nog de beste ideeën hebben over hoe jij jouw hond wilt opvoeden, maar is dit omdat jij dit wilt en verwacht of omdat dit het beste is voor jouw hond? Je leert wat hondentaal is en hoe je zelf honds communiceert. Zo creëer je een tweerichtingsverkeer in de communicatie, voelt jouw hond zich begrepen, zal jou meer vertrouwen en zo versterkt jullie relatie. Hoe beter je jouw hond kent en begrijpt, hoe beter je weet wat hij écht nodig heeft en hoe hij zich voelt zodat jij hierop kunt anticiperen en jezelf kunt aanpassen voor meer begrip en verbinding.

 • Behoeften (25:52)
 • De juiste voeding (31:37)
 • Raseigenschappen (4:46)
 • Situaties die stress opleveren (16:28)
 • Stresssignalen (8:38)
 • Kalmeringssignalen (10:01)
 • Agressieladder vs. stressemmer (3:37)
 • Stress verminderen (9:46)

Module 5: Training

Een basistraining is noodzakelijk voor elke hond in een gezin, ook als je maar met z'n tweetjes bent. Laten we eerst eens kijken naar wat training precies inhoudt en wat er allemaal bij komt kijken. Maak het jezelf en jouw hond zo aangenaam en makkelijk mogelijk met mijn tips en advies.

 • Wat is training? (6:55)
 • Waar train je best? (12:02)
 • Wanneer train je best? (4:59)
 • Wie traint er best? (8:31)
 • Het juiste wandelmateriaal (30:33)
 • Leermethodes (32:17)

Module 6: Commando's

De meeste hondenscholen en -trainers zijn enkel gefocust op discipline en gehoorzaamheid. Het is fijn als jouw hond meteen luistert, maar jouw hond is geen robot. De SHIINU-methode is zodanig opgebouwd dat je een relatie bouwt vanuit vertrouwen en respect met daarnaast een logische, no-nonsense structuur waarbij je op een ontspannende manier met jouw hond wandelt en samenleeft. Op die manier voorkom je ongewenst gedrag en kan je ook zelf ongewenst gedrag aanpakken als dit zich (ooit) voordoet.

 • Opdracht (0:55)
 • Wat is een commando? Hoe en wanneer gebruik je het? (8:22)
 • Oefeningen + voorbeelden
  • Aandacht voor jou
  • Met jou aan een korte lijn wandelen
  • Met jou aan een lange lijn wandelen
  • Meekomen
  • Naar je toe komen
  • Op de poep zitten
  • Gaan liggen
  • Niet bewegen
  • Iets laten liggen, pakken en loslaten
  • Rustplek
  • Ergens op & af springen
  • Neus gebruiken

  Bonus

  • PDF cursus hondentaal

  Na het SOHO traject heb je meer vertrouwen in jezelf én jouw hond, begrijpen jullie mekaar beter en is samenleven en wandelen een pure ontspanning!

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Extra

  • Je krijgt levenslang toegang tot de SHIINU online academy, een online leerplatform, waar je alle modules en oefeningen via video's kunt bekijken. Deze kan je starten, pauseren en herbekijken op jouw eigen tempo van thuis uit.
  • Je ontvangt een SHIINU goodiebag t.w.v. minstens €50 inclusief het complete SHIINU hondencoaching werkboek.
  • Je komt in een besloten Facebookgroep waar je al jouw bijkomende vragen kunt stellen, updates en extra info krijgt, jouw case kunt insturen of deze van anderen lezen (levenslang toegang).

  Ben jij klaar om de band met jezelf én jouw hond te transformeren richting meer begrip en verbinding?

  Ben jij klaar om jouw visie te verbreden en bewuster met jouw hond in het leven te staan?

  Ben jij klaar om het vertrouwen in jezelf én jouw hond te vergroten?

  Hondencoach SHIINU Turnhout

   

   Let op: inschrijvingen zijn gesloten! Er komt binnenkort een nieuwe ronde aan. Keep posted via de socials!

   

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Veelgestelde vragen

  Mijn hond is al X-aantal jaar oud. Is dit traject dan nog van toepassing?

  • Absoluut! Je gaat werken aan jouw mindset en krijgt ontzettend veel nieuwe inzichten die de band met jouw hond gaan versterken. Jouw hond spiegelt je dus als jouw mindset én aanpak verandert, verandert jouw hond mee, ongeacht welke leeftijd.

  Wanneer kan ik starten?

  • Meteen! Vanaf jij je inschrijft via de webshop, krijg je binnen de 48u een log-in voor het online leerplatform.

  Hoelang krijg ik toegang tot dit traject?

  • Levenslang! Dus je kunt alle video's op jouw eigen tempo bekijken en herbekijken. Je krijgt ook toegang tot alle updates die er in de toekomst bijkomen.

  Zal ik het ongewenst gedrag van mijn hond zelf kunnen aanpakken?

  • Ja! Ik reik je alle tools en inzichten aan om zelf met jouw hond te werken richting het gewenste resultaat. Het is mogelijk dat je meer persoonlijke aanpak op maat nodig hebt. Dan kan je alsnog kiezen voor een sessie privécoaching (online of in real life).

  Wat als ik meer opvolging en begeleiding nodig heb?

  • Indien later blijkt dat je meer nood hebt aan persoonlijke opvolging, dan kan je kiezen om een bijkomende privé sessie in te plannen. Dus je kunt eerst zelfstandig het traject volgen en later alsnog voor privé coaching kiezen (online of in real life).

  Kan ik dit traject combineren met privécoaching?

  • Dat kan! Dan werken we eerst specifiek aan jouw klacht en kan je nadien op jouw tempo dit online traject volgen om verder te werken aan jouw zelfvertrouwen en de band met jouw hond.

  Is er een Facebook-groep?

  • Nee. Dit traject volg je volledig op jouw eigen tempo. Er is dus geen druk van anderen om snel te werken. Zo is er ook geen versnipperde informatie. Alle vragen en antwoorden van anderen kan je vinden onder de video's in het online leerplatform.

  Ik ben niet zeker of dit traject wel iets voor mij is...

  • Als jij volmondig JA kunt zeggen op al het bovenstaande, dan is dit traject 100% voor jou. Dit traject is niet voor jou als je nood hebt aan wetenschappelijke studies en protocollen volgens andere bekende trainers. Ik werk vanuit mijn visie en ervaring en mijn aanpak is uniek. Je krijgt dus veel nieuwe inzichten die je elders niet zult krijgen.