Versterk de relatie met jouw hond op een positieve en natuurlijke manier door meer begrip, vertrouwen en rust te creëren.

SHIINU puppytraject

Na lang wachten is het dan eindelijk zover: je hebt net een nieuwe puppy in je leven of verwacht er binnenkort eentje. Proficiat! Dat is behoorlijk spannend, want je wilt het vanaf het begin goed aanpakken en er zijn veel zaken waar je op moet lettten. Daarom wil je je goed laten begeleiden om de juiste start te maken met jouw pup.

Hondencoach SHIINU Turnhout

Herken jij jezelf in onderstaande punten?

 • De klassieke hondenschool, met grote groepen en vaak onpersoonlijke, autoritaire training, spreekt je niet aan.
 • Je ziet jouw pup als een volwaardig gezinslid.
 • Je verkiest een positieve, zachte aanpak vanuit verbinding, rust en vertrouwen zonder straf, roepen, onderdrukking, pijn, ongemak, fysieke correcties met hulpmiddelen zoals slipketting of dun lijntje achter de oren.
 • Je wilt jouw pup commando's leren zonder er een robot van te maken.
 • Je wilt jouw pup leren begrijpen en inzicht krijgen in zijn behoeften, taal, gedrag en gevoelens.
 • Je wenst 1 op 1 begeleiding en persoonlijke advies op maat van jou en jouw pup, in combinatie met socialisatie in kleine groep.
 • Het welzijn van jouw pup is topprioriteit.
 • Je wilt praktijkgericht trainen zodat je jouw pup zo goed mogelijk kunt begeleiden in dagdagelijkse situaties.
 • Je hebt nood aan een klankbord om vragen aan te stellen, zodat je onzekerheden meteen kunt wegwerken en met zelfvertrouwen jouw pup kunt trainen en opvoeden.
 • Je neemt jouw verantwoordelijkheid als hondeneigenaar serieus en wilt jouw pup op jouw eigen authentieke manier de beste versie van zichzelf laten worden.

Dan is het SHIINU puppytraject echt iets voor jou en je pup!

Hondencoaching SHIINU Turnhout

 

Hondencoach SHIINU Turnhout

Jouw pup begrijpen

Jouw pup heeft duidelijkheid nodig maar daarvoor kan je best zelf ook weten wat je waarom en wanneer doet. Helaas worden er veel foute adviezen gegeven die de relatie tussen jou en jouw pup negatief beïnvloeden. Zo maar wat proberen, of iets toepassen terwijl het niet goed voelt voor jou, is dus geen goed idee. Jullie zullen beide verward geraken met onzekerheid, frustraties en stress als gevolg.

Veel klassieke hondenscholen leggen de nadruk op uitsluitend discipline en gehoorzaamheid. Je volgt de groep zonder te kijken naar het leertempo en de behoeften van jouw pup. Je staat vaak te wachten op de anderen, je krijgt verschillende instructeurs die je verwarren en jouw pup geraakt overprikkeld wat je dan moet bestraffen. Je leert er 'baas' zijn, hoe je een dominante positie inneemt met een harde aanpak waardoor je het gevoel van jouw pup leert onderdrukken. Je pompt hem met andere woorden vol stress en dan bestraf je het gedrag dat je zelf veroorzaakt. Er is amper ruimte voor ontspanning en plezier, althans in de ogen van je pup. Bovendien krijg je geen achtergrondinformatie omtrent jouw pup waardoor je hem niet leert begrijpen zoals hij is.

De eerste maanden kom je met allerlei puppygedrag in aanraking wat heel vervelend kan zijn. Waarom doet jouw pup dit? Hoe kan je hier correct mee omgaan? Hoe geef jij duidelijk jouw grenzen aan en hoe kan je die van jouw pup interpreteren? Wanneer kan je best belonen? Wat is jouw rol en wat kan jij jouw pup bieden om zich zo goed mogelijk thuis te voelen? Hoe kan je best communiceren met jouw pup?

Bij SHIINU leer jij een positieve opvoeding toe te passen met een zachte aanpak. Stap voor stap krijg jij meer (zelf)vertrouwen waardoor je de balans kunt bewaren binnen en buiten huis. Jouw pup zal opgroeien tot een zelfzekere, gelukkige en stabiele hond in een gezond lichaam en is jouw allerbeste vriend. Hij wordt dankzij jouw leiding de beste versie van zichzelf. Je leert een no-nonsense heldere structuur gebaseerd op natuurlijk leiderschap, veiligheid, vertrouwen & communicatie. Je krijgt een combinatie van training, inzichten, socialisatie, plezier en ontspanning.

 • Met het SHIINU puppytraject leer je de fundering van een positieve opvoeding in praktijk toepassen. Het is een ontzettend waardevol en uitgebreid traject dat je van A tot Z doorheen de eerste maanden met jouw pup leidt zodat je met zelfvertrouwen een zachte methode leert toepassen en een sterke band creëert.

 • Hondencoaching SHIINU Turnhout

 •  

 • Hondencoach SHIINU Turnhout
 • Na het puppytraject

  … Weet jij hoe je communiceert met jouw pup.

  Honden hebben hun eigen taal, behoeften, instincten en leerprocessen. Je hebt de taal van jouw puppy beter leren begrijpen waardoor je weet wat hij nodig heeft en hoe hij zich voelt. Daarnaast heb je inzicht gekregen in hoe jouw eigen communicatie en houding is ten opzichte van jouw puppy. Je leert luisteren naar jouw intuïtie en gevoel waardoor je beter contact maakt met hem. Honden merken veranderingen in lichaamstaal namelijk meteen op. Jouw communicatie is nu veel duidelijker, waardoor jouw puppy je makkelijker begrijpt en meer vertrouwt. Het resultaat is minder stress en frustratie voor allebei.

  … Weet je wat jouw puppy nodig heeft.

  We hebben gekeken naar jouw puppy als geheel o.a. behoeften, hondentaal en training. Je weet wat de oorzaak is van het gedrag van jouw puppy. Voeding is vaak een belangrijke oorzaak van fysieke en mentale klachten bij honden. Daarom hebben we ook de voeding bekeken en of die wel past bij jouw puppy. Je hebt nu een totaalbeeld van wat jouw puppy nodig heeft om zijn welzijn en geluk te optimaliseren.

  … Luistert jouw pup goed en kent zijn grenzen.

  Dankzij een duidelijke structuur en communicatie, stel je consequente, maar zachte grenzen. Jouw puppy weet duidelijk wat wel en niet oké is en wat hij wanneer kan verwachten, wat hem rust en vertrouwen geeft. Hierdoor groeit het vertrouwen en versterkt jullie relatie. Jullie zijn beide ontspannen tijdens de wandeling en vinden rust en balans in het samen leven binnen en buiten huis.

  Je hebt alle basis met duidelijke structuur en een positieve visie geleerd om jouw puppy op te voeden en te trainen op maat van jullie beiden. Nadien heb je geen andere cursus meer nodig. Je kunt zelfstandig verder en genieten van een sterke band met een stabiele, gezonde en gelukkige hond.

   SHIINU puppytraject

   Hondencoach SHIINU Turnhout

   1) Puppygroepslessen in Turnhout

   De focus tijdens de puppygroepslessen ligt op praktijk en socialisatie. Het is een mix van gedeelde 1 op 1 begeleiding tijdens het leren van de basiscommando's en spelen met de andere pups, verspreid over 12 lessen. Enkel op zaterdagvoormiddag in Turnhout. Klik hier voor meer info.

   2) Puppytraject XL

   Heb je meer houvast nodig en 24/7 tips en advies op maat van jou en jouw gezin, en wil je volledig op je eigen tempo trainen, dan is het puppytraject XL voor jou de beste optie. Je krijgt persoonlijke 1 op 1 coaching gedurende minstens 3 maanden (verschillende formules op maat mogelijk). Coaching is bij SHIINU in Turnhout of bij jou thuis. Klik hier voor meer info.

   3) Online puppytraject

   Woon je niet in de buurt van Turnhout en wens je zelfstandig aan de slag te gaan, dan is het online puppytraject een aanrader. Je volgt dit via een gebruiksvriendelijk online leerplatform van thuis uit wanneer het jou uitkomt en je krijgt onbeperkt toegang. Klik hier voor meer info.

   Wil je even overlopen welk traject het beste aansluit bij jou en jouw situatie? Plan hieronder een gratis kennismakingsgesprek in.

   Hondencoaching SHIINU Turnhout

    

   SHIINU puppytraject

   Wat anderen zeggen na het volgen van het SHIINU puppytraject

   SHIINU puppytraject
   SHIINU puppytraject
   SHIINU puppytraject
   SHIINU puppytraject
   SHIINU puppytraject
   SHIINU puppytraject
   SHIINU puppytrajectSHIINU puppytrajectSHIINU puppytrajectSHIINU puppytraject

   Hondencoaching SHIINU Turnhout

    

   SHIINU hondencoach Turnhout