Leer jouw hond beter begrijpen en versterk jullie relatie op een positieve en natuurlijke manier.

SHIINU puppytraject

Hoeraaa! Na lang wachten is het dan eindelijk zover: je hebt net een nieuwe puppy in jouw leven of verwacht er binnenkort eentje. Proficiat! Dat is behoorlijk spannend, want je wilt het vanaf het begin natuurlijk goed aanpakken en er zijn veel zaken waar je op moet lettten. Daarom wil je je goed laten begeleiden om de juiste start te maken met jouw pup!

Hondencoach SHIINU Turnhout

Herken jij jezelf in onderstaande punten?

 • Je wilt jouw puppy leren begrijpen en zo veel mogelijk tegemoet komen aan zijn behoeften.
 • Je ziet jouw puppy écht als een volwaardig gezinslid.
 • Je wilt beste vrienden worden met jouw puppy en een sterke band opbouwen vanuit vertrouwen en respect.
 • Je wilt van jouw pup geen robot maken. Gehoorzaamheid is belangrijk voor jou maar je vindt het nog belangrijker dat je plezier hebt samen en mekaar begrijpt.
 • Je wilt zo veel mogelijk tegemoet komen aan de behoeften van jouw pup en inzicht krijgen in zijn taal, gevoelens en gedrag.
 • Je verkiest een positieve training en opvoeding met een zachte, consequente aanpak vanuit begrip en verbinding i.p.v. onderdrukking, pijn, straf, roepen en hulpmiddelen zoals slipketting of dun lijntje achter de oren.
 • Je wenst begeleiding op maat, een klankbord, zodat je onzekerheden meteen kunt wegwerken en met zelfvertrouwen jouw pup kunt opvoeden en trainen.
 • Je wilt jouw pup de beste versie van zichzelf laten worden en laten opgroeien tot een stabiele, zelfzekere hond.

Dan is het SHIINU puppytraject echt iets voor jou en jouw puppy!

Online puppytraject

 

Hondencoach SHIINU Turnhout

Jouw pup begrijpen

Jouw puppy heeft duidelijkheid nodig maar daarvoor kan je best zelf ook weten wat je waarom en wanneer doet. Helaas worden er veel foute adviezen gegeven die de relatie tussen jou en jouw puppy negatief beïnvloeden. Zo maar wat proberen, of iets toepassen terwijl het niet goed voelt voor jou, is dus geen goed idee. Jullie zullen beide verward geraken met onzekerheid, frustraties en stress als gevolg.

Veel hondenscholen leggen de nadruk op uitsluitend discipline en gehoorzaamheid. Je volgt de groep zonder te kijken naar het leertempo en de behoeften van jouw pup. Je staat vaak te wachten op de anderen en jouw pup geraakt overprikkeld wat je dan moet bestraffen. Je leert er 'baas' zijn en hoe je een dominante positie inneemt met een harde aanpak. Er is amper ruimte voor ontspanning en plezier. Bovendien krijg je geen achtergrondinformatie omtrent jouw pup waardoor je hem niet leert begrijpen.

De eerste maanden kom je met allerlei puppygedrag in aanraking wat heel vervelend kan zijn. Waarom doet jouw pup dit? Hoe kan je hier correct mee omgaan? Hoe geef jij duidelijk jouw grenzen aan en hoe kan je die van jouw pup interpreteren? Wat is jouw rol en wat kan jij jouw pup bieden om zich zo goed mogelijk thuis te voelen?

Bij SHIINU leer jij een positieve opvoeding toe te passen met een zachte, liefdevolle training. Stap voor stap ga jij voor vertrouwen wat leidt tot een sterke relatie en balans binnen en buiten je huis. Jouw pup zal opgroeien tot een zelfzekere, gelukkige en stabiele hond in een gezond lichaam en is jouw allerbeste vriend. Hij wordt dankzij jouw leiding de beste versie van zichzelf.

Mijn methode is no-nonsense, met een heldere structuur gebaseerd op natuurlijk leiderschap, veiligheid, vertrouwen & authentieke communicatie.

 

Online hondencoach SHIINU Turnhout

Wie ben ik

Ik ben Laura, de enthousiaste krullenbol van SHIINU. In 2014 kwam mijn eerste hond Aiko in mijn leven. Als Shiba Inu zeker niet de makkelijkste dus ging meteen naar de lokale hondenschool. Ik leerde daar hoe je op een autoritaire manier met je hond moet omgaan, de groep volgen en voldoen aan regeltjes en commando's die voor mij totaal niet goed voelden. Dat was niet de manier waarop ik met mijn pup wilde omgaan. Ik ben er snel gestopt en was vastberaden dat dit anders kon.

Ik heb mezelf volledig omgeschoold en intussen mijn eigen methode en visie ontwikkeld. Ik leer je om vanuit gelijkwaardigheid met jouw pup om te gaan, hem te leren begrijpen en een sterke band te creëren. Want jouw hond is een volwaardig gezinslid waar je leuke dingen mee wilt doen. Je wilt er echt geen robot van maken die niets te zeggen heeft.

Een hond trainen en opvoeden doe je niet op 1-2-3. Je kunt ontzettend veel klachten voorkomen als je van het begin jouw pup leert begrijpen en leert welke methodes je best wel of niet toepast om hem zich goed in zijn vel te laten voelen en zijn welzijn en levenskwaliteit te verhogen.

Elke hond en persoon is anders, dus ieder zijn leertempo is ook anders. Door hier voldoende aandacht aan te besteden en je volledig af te stemmen op jouw pup, dan zal hij zich ook volledig kunnen afstemmen op jou en creëren jullie een tweerichtingsverkeer in de communicatie wat een positief effect heeft op jullie relatie op lange termijn.

 

Hondencoach SHIINU Turnhout


Traject

Het SHIINU puppytraject helpt je van A tot Z tijdens het eerste levensjaar van jouw pup. Het is opgedeeld in 2 delen en volg je volledig op eigen tempo.

Enerzijds het online gedeelte met uitgebreide op voorhand opgenomen modules omtrent de opvoeding en training van jouw pup. Zo kan je alles op je gemak van thuis uit bekijken en oefenen zodat je niet wordt overweldigd tijdens de groepsles. Je krijgt onbeperkt toegang en online ondersteuning tot 8 maanden.

Anderzijds kan je aansluiten bij de puppygroepslessen in Turnhout om meer coaching op maat te krijgen en jouw pup te socialiseren met andere pups en mensen.

Je krijgt zo de juiste basis om nadien zelfstandig aan de relatie, training en opvoeding van jouw pup verder te bouwen. We werken beloningsgericht waarbij je op zoek gaat naar de juiste manier van belonen voor jouw hond. Je leert een heldere structuur volgens de SHIINU-methode en leert wat voor jou en jouw puppy het beste werkt. De training is steeds op een ontspannen, ongedwongen manier.

Je krijgt inzicht in het gedrag, de leerprocessen en natuurlijke behoeften van jouw pup, jouw eigen houding, leert over de juiste voeding en hoe je hem kunt begrijpen d.m.v. hondentaal. Je wordt gecoacht om een natuurlijke leider te worden voor jouw hond vanuit je authentieke zelf, i.p.v baas, en een een sterke band te creëren.

Je leert commando's die noodzakelijk zijn om de veiligheid te garanderen, vertrouwen op te bouwen, een ontspannen wandeling te creëren en ongewenst gedrag te voorkomen. Op het einde van het traject heb je een duidelijke structuur en houvast die je kunt doortrekken in de volledige opvoeding en training van jouw hond.

In het online traject kan je 24/7 vragen stellen bij elke module (onbeperkt toegang), en je kunt ook aansluiten bij de 2-wekelijks live Q&A coaching call voor meer online ondersteuning op maat (tot 8 maanden).

Dit puppytraject dekt de lading voor het eerste levensjaar van jouw pup.

Online puppytraject

Hondencoach SHIINU Turnhout

Na het puppytraject

… Weet jij hoe je communiceert met jouw puppy.

Honden hebben hun eigen taal, behoeften, instincten en leerprocessen. Je hebt de taal van jouw puppy beter leren begrijpen waardoor je weet wat hij nodig heeft en hoe hij zich voelt. Daarnaast heb je inzicht gekregen in hoe jouw eigen communicatie en houding is ten opzichte van jouw puppy. Je leert luisteren naar jouw intuïtie en gevoel waardoor je beter contact maakt met hem. Honden merken veranderingen in lichaamstaal namelijk meteen op. Jouw communicatie is nu veel duidelijker, waardoor jouw puppy je makkelijker begrijpt. Het resultaat is minder stress en frustratie voor allebei!

… Weet je wat jouw puppy nodig heeft.

We hebben gekeken naar jouw puppy als geheel o.a. stress, voeding, behoeften, hondentaal en training. Je weet wat de oorzaak is van het gedrag van jouw puppy. Voeding is vaak een belangrijke oorzaak van fysieke en mentale klachten bij honden. Daarom hebben we ook de voeding bekeken en of die wel past bij jouw puppy. Je hebt nu een totaalbeeld van wat jouw puppy nodig heeft om zijn welzijn en geluk te optimaliseren.

… Luistert jouw puppy goed en kent zijn grenzen.

Met de SHIINU-methode stel je consequente, maar zachte grenzen. Jouw puppy weet duidelijk wat wel en niet oké is en wat hij wanneer kan verwachten, wat hem rust en vertrouwen geeft. Hierdoor versterkt jullie relatie. Jullie zijn beide ontspannen tijdens de wandeling en vinden rust en balans in het samen leven.

Je hebt alle basis met duidelijke structuur geleerd om jouw puppy op te voeden en te trainen op maat van jullie beiden. Nadien kan je zelfstandig verder en genieten van een sterke band met een stabiele, gezonde en gelukkige hond.

Hondencoach SHIINU Turnhout

Voor wie

 • Alle rassen mogelijk: vanaf 8 weken tot 8 maanden
 • Je wilt werken op positieve, zachte manier.
 • Het welzijn van jouw pup is topprioriteit.
 • Je bent leergierig en wilt veel informatie krijgen omtrent gedrag, behoeften, hondentaal, communicatie en voeding.
 • Je hebt geduld om te trainen op het leertempo van jouw pup.
 • Je staat open om naar jezelf te kijken en nieuwe inzichten op te doen.
 • Je bent gemotiveerd om tijd en energie in de training en opvoeding van jouw pup te steken.
 • Je wenst een klankbord om vragen te stellen met persoonlijk advies op maat van jou en jouw pup.

   

 • Hondencoach SHIINU Turnhout
 • Puppygroepslessen

 • Op maat en praktijkgericht leren is een grote troef tijdens de groepslessen bij SHIINU. Je leert geen 'zinloze' trucjes of commando's die extra stress opleveren.

  Een les is 45 minuten waarvan 30 minuten training en 15 minuten speeltijd (socialisatie) met de andere pups waarbij je leert over hondentaal en hoe je dit correct kunt interpreteren.

  Afhankelijk van het leertempo van jouw pup, wat je al kent en de vragen die je hebt, wordt de moeilijkheidsgraad opgebouwd of krijg je een andere oefening. Vermits de groepjes klein zijn (max. 4 pups), kan ik echt persoonlijk en op maat werken van jou en jouw pup.

  Je plant zelf jouw aanwezigheid in via de online agenda die je kunt vinden in het online leerplatform en je mailbox (toegang na inschrijving). Je kunt zo switchen tussen de beschikbare data en dit volledig afstemmen op jouw agenda.

  Je komt niet in vaste groepjes terecht wat ideaal is voor de socialisatie van jouw pup. Zo leert hij kennismaken met verschillende type honden. Dit is niet alleen belangrijk voor de ontwikkeling van jouw pup en om hem te leren begrijpen, maar ook voor jou om inzicht te krijgen in andere honden.

  Heb je 'speciale' wensen? vb. jouw puppy is doof of je voedt hem op in een andere taal, ... dan wordt hier steeds rekening mee gehouden. De taal in het online leerplatform is NL.

 • Startdatum

 • Je start wanneer het jou uitkomt. Online volg je 24/7. De puppygroepslessen zijn steeds op zaterdagvoormiddag en volledig op maat. Je kiest zelf welk moment en je kunt ook afwisselen tussen de groepen.

  • Zaterdag 10u00-10u45
  • Zaterdag 11u15-12u00
  Max. 4 pups per groep zodat er voldoende aandacht naar jou en jouw pup kan gaan, alsook geraakt jouw pup zo niet overprikkeld.
 • Locatie

  • Het online traject volg je via een gebruiksvriendelijk online leerplatform, via je laptop, computer, tablet of gsm. De puppygroepslessen gaan door op het privé trainingsveld van SHIINU en de achterliggende omgeving (Steenweg op Baarle-Hertog 111, 2300 Turnhout). Parkeren kan gratis voor de deur. Een unieke, gezellige privélocatie van meer dan 800m², met 3 afgesloten velden, in het groene noorden van Turnhout.
   • Hondencoach SHIINU Turnhout

    • Praktisch

      • Zelfstandig op jouw tempo en van jouw pup
      • Start wanneer het jou uitkomt
      • Stap voor stap oefeningen, theorie & praktijkvoorbeelden a.d.h.v. een duidelijke structuur en beeldmateriaal
      • Onbeperkt toegang
      • Online ondersteuning: vragen stellen in het online leerplatform + 2-wekelijks live Q&A coaching call

      Naast de oefeningen krijg je veel aanvullende informatie/kennis/inzichten omtrent trainen, opvoeding, voeding en hondentaal. Het bevat ook heel wat Help!-video's en stappenplannen om specifieke problemen aan te pakken. Geen enkel online puppytraject is zo uitgebreid.

      • Opties voor extra offline ondersteuning

        Optie 1: indien je meer persoonlijke coaching op maat wenst, kies je voor een abonnement van 6 groepslessen waarbij je jouw pup ook extra kunt laten socialiseren met andere pups.
        • Optie 2: als jouw pup de 6 maanden gepasseerd is, kan je naar de SHIINU playdates komen. Zo kan jouw pup blijvend socialiseren met andere stabiele honden. Tegelijkertijd leer je meer over hondentaal en hoe je dit correct kunt interpreteren.
         • Investering

          Je betaalt éénmalig €180 voor onbeperkt toegang tot het online traject incl. online ondersteuning of €330 voor het online traject incl. 6 groepslessen in Turnhout voor persoonlijke coaching op maat en socialisatie. Inschrijven doe je via de knop onderaan deze pagina. Na bevestiging krijg je binnen de 48u een mail met toegangslink.

          Kies je er nu voor om eerst enkel het online traject te volgen, dan kan je nadien alsnog inschrijven voor puppygroepslessen als je je zou bedenken.

          Zo heb je het beste van beide werelden: uitgebreide en correcte informatie om meteen te starten en onbeperkt naar terug te grijpen, en persoonlijke coaching op maat met socialisatie tijdens de groepslessen.

          Het SHIINU puppytraject is een ontzettend waardevol en uitgebreid traject om een sterke fundering te leggen in de opvoeding en training van jouw pup. Dit traject leidt je van A tot Z doorheen de eerste maanden met jouw pup zodat je met zelfvertrouwen een positieve, zachte methode leert toepassen en een sterke band creëert!

          Online puppytraject

          Online puppytraject

          Wat anderen zeggen na het volgen van het SHIINU puppytraject:

          Hondencoach SHIINU Turnhout

          Hondencoach SHIINU Turnhout

          Hondencoach SHIINU Turnhout

          Hondencoach SHIINU Turnhout

          Hondencoach SHIINU TurnhoutHondencoach SHIINU Turnhout Hondencoach SHIINU Turnhout

          Hondencoach SHIINU Turnhout

          Hondencoach SHIINU Turnhout

          Hondencoach SHIINU Turnhout

          Hondencoach SHIINU Turnhout

           

          Hondencoach SHIINU Turnhout

          "Na altijd een kat in huis te hebben gehad, besloot ik na veel wikken en wegen om voor een hond te gaan. Mijn eerste hond in huis, spannend. Me ingelezen, voornamelijk op internet, over het ras en hoe een hond te trainen. Ook heel wat tips en tricks van anderen hondeneigenaars gekregen.

          Eind 2020 verwelkomde ik Siba bij me thuis. Een Shiba Inu van 14 weken. Voor de mensen die het ras kennen, een hond met een eigen karaktertje en dus niet de makkelijkste honden. Het trainen ging niet zo vlot als gehoopt. De ontvangen tips leken niet te werken bij mijn trainingen, waardoor mijn geduld al eens verloren ging, wat onze band niet echt deed groeien. Daarnaast had Siba de eerste weken te kampen met gezondheidsproblemen, waardoor ze voor een pup uiterst rustig was, te rustig...

          Op zoek gaande naar een hondenschool om toch maar de tips en tricks in realiteit te leren, kwam als bij een geschenk uit de hemel de hondenschool Shiinu in Turnhout op mijn pad. Op de website las ik dat het verhaal van Laura en vond ik het super interessant dat zij zelf ook Shiba Inu in huis heeft. Zij kent het ras wat voor mij een enorme meerwaarde betekende. Hiervoor wilde ik wel wat extra kilometertjes rijden. Ook haar holistische visie op het trainen van honden (en mensen 😁) sprak me aan.

          In januari maakte ik een afspraak voor een sessie van drie individuele lessen van een uur. Na sessie 1 kon ik voor het eerst met Siba wandelen zonder dat ik elke 5 stappen met hondenworst moest bedelen om ze verder te laten stappen. En ik moest ze ook niet meer de laatste meters oppakken om thuis te geraken. Wat een zalig gevoel om op een ontspannen manier met Siba te wandelen. Tijdens de volgende sessies leerde we verschillende belangrijke basiscommando’s. Laura legde de commando’s uit en deed ze voor, waarna ik kon oefenen om te kijken of ik het op de juiste manier uitvoerde. Tijdens de trainingen kon ik ook andere vragen stellen, die Laura altijd met de nodige enthousiasme beantwoorden.

          Omdat ik het ook belangrijk vind dat Siba voldoende sociaal is met andere honden, doe ik ondertussen ook mee met de Shiinu speldagen, waarbij Siba met andere honden van hetzelfde kaliber kan spelen. Laura vertelt ondertussen meer over het gedrag van de honden. Super interessant omdat het voor mij soms nog wat moeilijk is om een onderscheid te maken wat spelen is of wat ander gedrag is. Ik leer elke keer bij en geeft mij de touwtjes in handen om zekerder te worden over het gedrag van Siba.

          Wil je op een ontspannende manier je hond leren trainen door een enthousiaste coach die de band tussen eigenaar en hond wilt doen groeien op een positieve manier, dan kan ik maar een adres aanraden, Shiinu! Een pup trainen is met vallen en opstaan, maar dankzij Laura haar manier van aanpak gaat het elke dag beter en zie ik Siba en mezelf veranderen op een positieve manier. Dank je wel Laura." - Evelyne