Gratis verzending BE en NL vanaf €75 | Gratis levering Turnhout + randgemeenten vanaf €40 | Winkel open op vrijdag 10u-16u en op afspraak

Puppytraject

Hondencoach SHIINU Turnhout

 

Yay! Na lang wachten is het dan eindelijk zover: je hebt net een nieuwe puppy in jouw leven of verwacht er binnenkort eentje. Proficiat! Dat is behoorlijk spannend, want je wilt het vanaf het begin natuurlijk goed aanpakken en er zijn veel zaken waar je op moet lettten.

Herken jij jezelf in onderstaande punten?

 • Je wilt jouw puppy leren begrijpen en zo veel mogelijk tegemoet komen aan zijn behoeften.
 • Je ziet jouw puppy écht als een volwaardig gezinslid.
 • Je wilt beste vrienden worden met jouw puppy en een sterke band opbouwen vanuit vertrouwen en respect.
 • Je verkiest een training en opvoeding met een zachte maar consequente aanpak.

Dan is het puppytraject bij SHIINU echt iets voor jou en jouw puppy!

 

Hondencoach SHIINU Turnhout

Jouw puppy begrijpen

Jouw puppy heeft duidelijkheid nodig maar daarvoor kan je best zelf ook weten wat je waarom en wanneer doet. Helaas worden er veel foute adviezen gegeven die de relatie tussen jou en jouw hond negatief beïnvloeden. Zo maar wat proberen, of iets toepassen terwijl het niet goed voelt voor jou, is dus geen goed idee. Jullie zullen beide verward geraken met onzekerheid, frustraties en stress als gevolg. Bovendien is niet elke hond en persoon hetzelfde, dus is op maat werken gewenst. Met de juiste aanpak, mindset en houding vermijd je stress, onbegrip en ongewenst gedrag.

De focus ligt op het coachen van jou als hondeneigenaar en het finetunen van jouw aanpak, houding en mindset. Op een zachte, beloningsgerichte, doch consequente manier, ga jij meer richting een natuurlijk leiderschap, i.p.v. 'baas of slaaf', en dat op maat van jou en jouw puppy.

Daarom bekijken we jou en jouw puppy op een holistische manier. Jouw puppy beter leren begrijpen, ontdekken wat zijn wensen en behoeften zijn en de oorzaak van de klacht aanpakken of voorkomen, zijn cruciaal voor zijn welzijn en om de balans te bewaren.


Hondencoach SHIINU Turnhout

Ik ben Laura, de enthousiaste krullenbol van SHIINU. In 2014 kwam mijn eerste hond Aiko in mijn leven. Als Shiba Inu zeker niet de makkelijkste dus ging meteen naar de lokale hondenschool. Ik leerde daar hoe je op een autoritaire manier met je hond moet omgaan, de groep volgen en voldoen aan regeltjes en commando's die totaal niet goed voelden. Ik wilde niet baas-zijn, maar vanuit gelijkwaardigheid met hem omgaan, hem leren begrijpen en een sterke band creëren vanuit vertrouwen en respect.

Uit nood aan positieve trainingsmethoden begon ik met zelfstudie en later beroepsopleidingen. Ik had een enorm grote interesse in hondentaal, -gedrag en hoe linken konden gelegd worden tussen hond en eigenaar op welzijnsniveau. Ik leerde mezelf veel beter kennen en kreeg een compleet nieuwe visie en mindset.

Mijn passie bloeide open: op een positieve en natuurlijke manier het welzijn van honden optimaliseren en de relatie tussen hond en eigenaar versterken. Zo ontstond SHIINU.

Bij SHIINU ben je zeker dat jouw puppy als geheel wordt bekeken, de holistische manier zeg maar. Daarom focussen we ons niet enkel op training, maar op alles wat voor balans en vertrouwen zorgt tussen jou en jouw puppy.

Ik vind het belangrijk dat er een klik is tussen jou en mij. Dat jouw buikgevoel goed zit en je je kunt vinden in mijn visie. Het is namelijk belangrijk omdat je bij mij veel gaat leren en het zou zonde zijn als dit voor jou niet klopt. Daarom kan je een gratis kennismakingsgesprek inplannen om dit alvast te ontdekken.

Hondencoach SHIINU Turnhout

Mijn aanpak onderscheidt zich van een reguliere hondenschool:

 
 • Kleine groepen van max. 4 honden i.p.v. grote groepen.
 • Persoonlijke en zachte aanpak op maat van jou en jouw hond i.p.v. algemene regels volgen.
 • Je wordt gecoacht tot 'natuurlijke leider', i.p.v. 'baas', met inzicht in jouw eigen houding en mindset.
 • Beloningsgerichte training (positief) vanuit de connectiemethode i.p.v. dominantietheorie of militair gedril.
 • Nadruk op beloning met stem, eventueel gezonde snoepjes en aanraking, géén clicker.
 • Je leert een heldere structuur volgens de SHIINU-methode. Geen 'zinloze' trucjes.
 • Je leert jouw hond begrijpen en versterkt jullie relatie vanuit vertrouwen en respect.
 • Holistische visie: totale plaatje (welzijn, gedrag, training, lichaamstaal, levensstijl, mindset, hondentaal, voeding, opvoeding, ...) i.p.v. enkel training.
 • Tussentijdse opvolging.
 • Trajecten van bepaalde duur i.p.v. vervolgtrajecten.
 • Snuffelen is toegelaten i.p.v. constant aandacht voor jou.
 • Stropketting, roepen, agressie, hulpmiddelen, macht, toedienen van pijn, ... zijn niet toegelaten. Ik werk liefst met flexrol of lange lijn en tuigje of halsband.
 • Er wordt jou of jouw hond niks verplicht. Jij mag jouw gevoel volgen en uitspreken.
 • Unieke, gezellige privélocatie van meer dan 800m², met 3 afgesloten velden, in het groene noorden van Turnhout i.p.v. voetbalterrein.

Hondencoach SHIINU Turnhout

Traject

Het puppytraject omvat 8 lessen waarmee je de juiste basis hebt om nadien zelfstandig aan jouw relatie, training en opvoeding verder te bouwen. We werken beloningsgericht, maar dat kan zeker ook zonder snoepjes. Je wordt tot niets verplicht. Je leert een heldere structuur volgens de SHIINU-methode en kijkt wat voor jou en jouw puppy het beste werkt. De training is steeds op een ontspannen, ongedwongen manier.

Je krijgt inzicht in het gedrag en de leerprocessen van jouw puppy, jouw eigen houding en leert hem begrijpen d.m.v. hondentaal. Je wordt gecoacht om een natuurlijke leider te worden voor jouw hond, i.p.v baas, en een topteam te vormen.

Het welzijn van jouw hond staat steeds centraal. Je leert geen 'zinloze' trucjes. Alles zit logisch in mekaar zodat je op een ontspannende manier een aangename band met jouw puppy creëert vanuit vertrouwen en respect.

Een les duurt max. 1 uur. Je volgt het tempo van jouw puppy. Er is steeds ruimte om te pauseren, jouw puppy los te laten snuffelen en te socialiseren met de andere puppy's. Elke les is flexibel dus dat wordt van moment tot moment bekeken.

Les 1:

 • Kennismaking en toelichting van het juiste wandelmateriaal.
 • Welke magische woorden je kunt gebruiken doorheen de opvoeding van jouw puppy.
 • Hoe jouw puppy leert reageren als je zijn naam zegt.
 • Je start al meteen hoe je ontspannen aan de lijn wandelt.

Les 2:

 • We gaan verder op wat je vorige les geleerd hebt, met meer inzooming op het ontspannen wandelen aan de lijn.

Les 3:

 • Je leert jouw puppy naar jou toe komen en het verschil tussen de woorden die vaak gebruikt worden zoals 'hier', 'kom hier' en 'kom eens hier' etc.

Les 4:

 • Hoe je jouw puppy kunt laten zitten en blijven voor de veiligheid.

Les 5:

 • Hoe je jouw puppy rustig kunt laten rusten, liggen en staan op een plaats.

Les 6:

 • Jouw puppy leert hoe hij op commando iets kan laten liggen, pakken en loslaten + toelichting voeding.

Les 7:

 • Tijdens deze les gaan we in het bos wandelen om alles wat je tot hiertoe geleerd hebt te finetunen.

Les 8:

 • De laatste les overlopen we alle commando's en vragen zodat alles zeker duidelijk genoeg is voor jou. Als afsluitmoment mag jouw puppy los spelen met de andere puppy's in het natuurlijk speelveld.

BONUSSEN:

 • je krijgt bij de start een SHIINU goodiebag
 • je komt in een supportgroep op Whatsapp waarin je
  - na iedere les een samenvatting krijgt om thuis te oefenen
  - filmpjes kunt doorsturen
  - vragen kunt stellen
  - mekaar aanmoedigen als het thuis oefenen goed gaat of als je tegen dingen aan loopt

Hondencoach SHIINU Turnhout

Na het puppytraject

… Weet jij hoe je communiceert met jouw puppy.

Honden hebben hun eigen taal, behoeften, instincten en leerprocessen. Je hebt de taal van jouw puppy beter leren begrijpen waardoor je weet wat hij nodig heeft en hoe hij zich voelt. Daarnaast heb je inzicht gekregen in hoe jouw eigen communicatie en houding is ten opzichte van jouw puppy. Honden merken veranderingen in lichaamstaal namelijk meteen op. Jouw communicatie is daardoor veel duidelijker, waardoor jouw puppy jou makkelijker begrijpt. Het resultaat is minder stress en frustratie voor allebei!

… Weet je wat jouw puppy nodig heeft.

Tijdens de coaching hebben we gekeken naar jouw puppy als geheel o.a. stress, voeding en training. Je weet wat de oorzaak is van het gedrag van jouw puppy. Voeding is vaak een belangrijke oorzaak van fysieke en mentale klachten bij honden. Daarom hebben we ook de voeding bekeken en of die wel past bij jouw puppy. Je hebt nu een totaalbeeld van wat jouw puppy nodig heeft om zijn welzijn te optimaliseren.

… Luistert jouw puppy goed en kent zijn grenzen.

Met de SHIINU-methode stel je consequente, maar zachte grenzen. Jouw puppy weet duidelijk wat wel en niet oké is en wat hij wanneer kan verwachten, wat hem rust en vertrouwen geeft. Jullie zijn beide ontspannen tijdens de wandeling en vinden rust en balans in het samen leven.

Hondencoach SHIINU Turnhout

Voorwaarden

 • Er is geen minimum of maximum leeftijd voor jouw puppy.
 • Alle rassen mogelijk.
 • Er mogen geen gedragsklachten zijn.

Het is aangeraden om eerst jouw puppy even (minstens een week) te laten wennen aan zijn nieuwe omgeving voordat je meteen in een training vliegt (afhankelijk van de startdata). Maandelijks starten er 2 nieuwe groepen op.

  Je mag normaal met jouw partner of kind(eren) komen als je samen je hond opvoedt, helaas niet tijdens de Coronamaatregelingen van max. 4 personen per groep.

  Locatie

  Het puppytraject vindt plaats op het trainingsveld van SHIINU en de achterliggende omgeving (Steenweg op Baarle-Hertog 111, 2300 Turnhout). Parkeren kan gratis voor de deur.

  De lessen zijn steeds buiten. Bij 'slecht' weer (hevige regen, storm, vrieskou, sneeuw of extreme hitte) verplaatsen we de les naar de week nadien. Dus het traject kan verlengd worden afhankelijk van het weer.

   Startdata

   • Maandag (start 22/03) van 17u00-18u00
   • Maandag (start 22/03) van 18u30-19u30
   • Woensdag (start 21/04) 17u00-18u00
   • Woensdag (start 21/04) 18u30-19u30

   Maandelijks starten er 2 nieuwe groepen. Max. 3 honden/personen per groep waardoor de groepen snel volzet zijn.
   Schrijf je dus nu in om zeker te zijn van een plaats!

   Investering

   €37,36 per les (8 lessen in totaal) inclusief SHIINU goodiebag en supportgroep via Whatsapp.

   Je betaalt meteen voor het volledige traject. Tussentijds aansluiten of annuleren is niet mogelijk. Indien je tijdens een les niet aanwezig kunt zijn, krijg je geen terugbetaling of inhaalles op een ander moment. Elke les wordt de voorgaande les wel herhaald.

   Jouw inschrijving is pas definitief na bevestiging van betaling via de webshop. Na inschrijving ontvang je verdere communicatie via mail.

   Hondencoach SHIINU Turnhout


    

   Referenties

   Hondencoach SHIINUN Turnhout

   Hondencoach SHIINU Turnhout

   Hondenschool Turnhout
   Hondenschool Turnhout
   Hondenschool Turnhout