Leer jouw hond beter begrijpen en versterk jullie relatie op een positieve en natuurlijke manier.

Puppytraject in Turnhout

Hondencoach SHIINU Turnhout

 

Yay! Na lang wachten is het dan eindelijk zover: je hebt net een nieuwe puppy in jouw leven of verwacht er binnenkort eentje. Proficiat! Dat is behoorlijk spannend, want je wilt het vanaf het begin natuurlijk goed aanpakken en er zijn veel zaken waar je op moet lettten.

Herken jij jezelf in onderstaande punten?

 • Je wilt jouw puppy leren begrijpen en zo veel mogelijk tegemoet komen aan zijn behoeften.
 • Je ziet jouw puppy écht als een volwaardig gezinslid.
 • Je wilt beste vrienden worden met jouw puppy en een sterke band opbouwen vanuit vertrouwen en respect.
 • Je verkiest een positieve training en opvoeding met een zachte, consequente aanpak vanuit begrip en verbinding i.p.v. dominantie, straf en hulpmiddelen.
 • Je wenst begeleiding op maat en ook de mogelijkheid tot socialisering, rekening houdend met het leertempo van jouw puppy.

Dan is het SHIINU puppytraject in Turnhout echt iets voor jou en jouw puppy!

 

Hondencoach SHIINU Turnhout

Jouw puppy begrijpen

Jouw puppy heeft duidelijkheid nodig maar daarvoor kan je best zelf ook weten wat je waarom en wanneer doet. Helaas worden er veel foute adviezen gegeven die de relatie tussen jou en jouw puppy negatief beïnvloeden. Zo maar wat proberen, of iets toepassen terwijl het niet goed voelt voor jou, is dus geen goed idee. Jullie zullen beide verward geraken met onzekerheid, frustraties en stress als gevolg.

Met de juiste aanpak, mindset en houding vermijd je stress, onbegrip en ongewenst gedrag. Jouw puppy spiegelt jou. Ik help je niet enkel hem beter te begrijpen, maar ook dat je jezelf en jouw eigen energie beter gaat begrijpen door oude overtuigingen te benoemen, het onbewuste bewust te maken en je nieuwe inzichten mee te geven.

De focus ligt op het coachen van jou als hondeneigenaar en het finetunen van jouw aanpak, houding en mindset. Op een zachte, beloningsgerichte, doch consequente manier, ga jij meer richting een natuurlijk leiderschap, i.p.v. 'baas of slaaf', en dat op maat van jou en jouw puppy.


Hondencoach SHIINU Turnhout

Ik ben Laura, de enthousiaste krullenbol van SHIINU. In 2014 kwam mijn eerste hond Aiko in mijn leven. Als Shiba Inu zeker niet de makkelijkste dus ging meteen naar de lokale hondenschool. Ik leerde daar hoe je op een autoritaire manier met je hond moet omgaan, de groep volgen en voldoen aan regeltjes en commando's die voor mij totaal niet goed voelden. Ik wilde niet baas-zijn, maar vanuit gelijkwaardigheid met hem omgaan, hem leren begrijpen en een sterke band creëren in verbinding met wie we beide zijn.

Uit nood aan positieve trainingsmethoden begon ik met zelfstudie en later beroepsopleidingen. Ik had een enorm grote interesse in voeding, gedrag en communicatie en hoe linken kunnen gelegd worden tussen hond en eigenaar op welzijns- en energieniveau. Ik leerde mezelf veel beter kennen en kreeg dankzij nieuwe kennis en inzichten een compleet nieuwe visie en mindset. Hierdoor versterkte de relatie met mijn hond en zijn wij perfect op mekaar afgestemd.

Mijn passie bloeide open: op een positieve en natuurlijke manier het welzijn van honden optimaliseren en de relatie tussen hond en eigenaar versterken. Zo ontstond SHIINU.

Bij SHIINU ben je zeker dat jij en jouw puppy als geheel worden bekeken, de holistische manier zeg maar. Daarom focussen we ons niet enkel op training, maar ook op allerlei andere elementen die voor balans en vertrouwen zorgen tussen jou en jouw hond zoals de voeding, behoeften en lichaamstaal maar ook jouw houding, gewoontes en mindset.

Ik vind het belangrijk dat er een klik is tussen jou en mij. Dat jouw buikgevoel goed zit en je je kunt vinden in mijn visie. Het is namelijk belangrijk omdat je bij mij veel gaat leren en het zou zonde zijn als dit voor jou niet klopt. Daarom kan je een gratis kennismakingsgesprek inplannen om dit alvast te ontdekken.

Hondencoach SHIINU Turnhout

Hondencoach SHIINU Turnhout

SHIINU onderscheidt zich van een klassieke hondenschool:

 
 • Persoonlijke en zachte aanpak op maat van jou en jouw hond i.p.v. algemene regels volgens de boekjes.
 • Je wordt gecoacht tot 'natuurlijke leider', i.p.v. 'baas', met inzicht in jouw eigen houding en mindset.
 • Positieve training vanuit verbinding i.p.v. dominantie, ego of militair gedril.
 • Externe hulpmiddelen zoals anti-trektuigjes, stropketting, gentle-leader, elektrische band, pinketting, ... of roepen, terugtrekken, agressie, macht, toedienen van pijn, ... zijn niet toegelaten. Ik werk enkel met flexrol of lange lijn en tuigje of halsband.
 • Nadruk op beloning met stem, eventueel gezonde snoepjes, spel en aanraking, géén clicker.
 • Je leert een heldere structuur volgens de SHIINU-methode. No-nonsense, geen 'zinloze' trucjes.
 • Je leert jouw hond begrijpen en versterkt jullie relatie vanuit vertrouwen en respect.
 • Holistische visie: totale plaatje - voeding, gedrag en communicatie.
 • Jij én jouw hond i.p.v. enkel training van jouw hond alleen.
 • Tussentijdse opvolging.
 • Trajecten van bepaalde duur i.p.v. lessen-abonnement of een reeks vervolgtrajecten.
 • Snuffelen is toegelaten i.p.v. constant aandacht voor jou.
 • Unieke, gezellige privélocatie van meer dan 800m², met 3 afgesloten velden, in het groene noorden van Turnhout i.p.v. voetbalterrein.
  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Traject

  Het puppytraject omvat 8 lessen waarmee je de juiste basis hebt om nadien zelfstandig aan jouw relatie, training en opvoeding verder te bouwen. We werken beloningsgericht waarbij je op zoek gaat naar de juiste manier van belonen voor jouw hond. Je leert een heldere structuur volgens de SHIINU-methode en leert wat voor jou en jouw puppy het beste werkt. De training is steeds op een ontspannen, ongedwongen manier.

  Klachten voorkomen, is beter dan genezen.

  Je krijgt inzicht in het gedrag en de leerprocessen van jouw puppy, jouw eigen houding en leert hem begrijpen d.m.v. hondentaal. Je wordt gecoacht om een natuurlijke leider te worden voor jouw hond, i.p.v baas, en een team te vormen.

  Het welzijn van jouw hond staat steeds centraal. Je leert geen 'zinloze' trucjes. Alles zit logisch in mekaar zodat je op een ontspannende manier een aangename band met jouw puppy creëert vanuit vertrouwen en respect.

  Een les duurt max. 1 uur. Je volgt het leertempo van jouw puppy. Er is steeds ruimte om te pauseren, jouw puppy los te laten snuffelen en te socialiseren met de andere puppy's. Elke les is flexibel dus dat wordt van moment tot moment bekeken.

  Heb je 'speciale' wensen? vb. jouw puppy is doof of je voedt hem op in een andere taal, ... dan wordt hier steeds rekening mee gehouden! Niets moet. Ik zoek met jou mee naar de beste manier om jouw puppy te trainen en op te voeden dat bij jou past. Vermits de groepjes klein zijn, kan ik jou even veel aandacht geven als de anderen.

  Per les leren we 2 nieuwe commando's die noodzakelijk zijn om een ontspannen wandeling te creëren en ongewenst gedrag te voorkomen. Op het einde van het traject heb je een duidelijke structuur dat je kunt doortrekken in de volledige opvoeding en training van jouw pup.

  Extra's:
  • je krijgt bij de start een SHIINU goodiebag
  • je krijgt voedingsadvies op maat van jouw hond
  • je gebruikt het juiste, welzijnsgerichte, wandelmateriaal
  • je leert hondentaal
  • je komt in een supportgroep op Whatsapp waarin je
   - na iedere les een samenvatting krijgt om thuis te oefenen
   - filmpjes kunt doorsturen
   - vragen kunt stellen
   - mekaar aanmoedigen als het thuis oefenen goed gaat of als je tegen dingen aan loopt
  • het laatste kwartier is steeds socialisatiemoment waarbij de puppy's los met mekaar kunnen spelen en je extra leert over hondentaal

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Na het puppytraject

  … Weet jij hoe je communiceert met jouw puppy.

  Honden hebben hun eigen taal, behoeften, instincten en leerprocessen. Je hebt de taal van jouw puppy beter leren begrijpen waardoor je weet wat hij nodig heeft en hoe hij zich voelt. Daarnaast heb je inzicht gekregen in hoe jouw eigen communicatie en houding is ten opzichte van jouw puppy. Je leert luisteren naar jouw intuïtie en gevoel waardoor je beter contact maakt met hem. Honden merken veranderingen in lichaamstaal namelijk meteen op. Jouw communicatie is daardoor veel duidelijker, waardoor jouw puppy je makkelijker begrijpt. Het resultaat is minder stress en frustratie voor allebei!

  … Weet je wat jouw puppy nodig heeft.

  Tijdens de coaching hebben we gekeken naar jouw puppy als geheel o.a. stress, voeding en training. Je weet wat de oorzaak is van het gedrag van jouw puppy. Voeding is vaak een belangrijke oorzaak van fysieke en mentale klachten bij honden. Daarom hebben we ook de voeding bekeken en of die wel past bij jouw puppy. Je hebt nu een totaalbeeld van wat jouw puppy nodig heeft om zijn welzijn te optimaliseren.

  … Luistert jouw puppy goed en kent zijn grenzen.

  Met de SHIINU-methode stel je consequente, maar zachte grenzen. Jouw puppy weet duidelijk wat wel en niet oké is en wat hij wanneer kan verwachten, wat hem rust en vertrouwen geeft. Jullie zijn beide ontspannen tijdens de wandeling en vinden rust en balans in het samen leven.

  Je hebt alle basis met duidelijke structuur geleerd om jouw puppy op te voeden en te trainen op maat van jullie beiden. Nadien kan je zelfstandig verder en genieten van een sterke band met een stabiele en gezonde hond.

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Voor wie

  • Alle rassen en leeftijden mogelijk.
  • Je wilt werken op een moderne, beloningsgerichte, hondvriendelijke manier.
  • Je bent leergierig en wilt veel informatie krijgen omtrent gedrag, communicatie en voeding.
  • Je staat open om naar jezelf te kijken.
  • Je bent gemotiveerd om tijd en energie in de training en opvoeding van jouw hond te steken.

  Voorwaarden

  • Er mogen geen gedragsklachten zijn, vermits iedereen even veel aandacht krijgt en er ook los gespeeld wordt op het einde. Indien er wel klachten zijn, kan je uiteraard een extra privésessie inplannen.

   Locatie

   Het puppytraject vindt plaats op het privé trainingsveld van SHIINU en de achterliggende omgeving (Steenweg op Baarle-Hertog 111, 2300 Turnhout). Parkeren kan gratis voor de deur.

   De lessen zijn steeds buiten. Bij onaangenaam weer (regen, storm, vrieskou, sneeuw of extreme hitte) verplaatsen we de les naar de week nadien. Dus het traject kan verlengd worden afhankelijk van het weer. Hou hier rekening mee in je agenda.

    Startdata

    • Dinsdag (start 20/07) 17u30-18u30
    • Dinsdag (start 20/07) 19u00-20u00
    • Woensdag (start 18/08) 17u30-18u30
    • Woensdag (start 18/08) 19u00-20u00

    Maandelijks starten er 2 nieuwe groepen. Max. 4 honden per groep waardoor snel volzet. Schrijf je dus meteen in om zeker te zijn van een plaats!

    Investering

    €37,36 per les (8 lessen in totaal) inclusief SHIINU goodiebag en supportgroep via Whatsapp.

    Je betaalt meteen voor het volledige traject. Tussentijds aansluiten of annuleren is niet mogelijk. Indien je tijdens een les niet aanwezig kunt zijn, krijg je geen terugbetaling of inhaalles op een ander moment. Elke les wordt de voorgaande les wel herhaald en je kunt eventueel ook afwisselen met jouw partner.

    Jouw inschrijving is pas definitief na bevestiging van betaling via de webshop. Na inschrijving ontvang je verdere communicatie via mail.

    Wil jij een sterke band opbouwen met jouw puppy vanuit begrip en verbinding?

    Ik kijk er naar uit om jou en jouw pup te verwelkomen in het SHIINU puppytraject!

    Hondencoach SHIINU Turnhout


     

    Wat anderen zeggen:

    Hondencoach SHIINU TurnhoutHondencoach SHIINU Turnhout Hondencoach SHIINU Turnhout

    Hondencoach SHIINU Turnhout

    Hondencoach SHIINU Turnhout

     

    Hondencoach SHIINU Turnhout

    "Na altijd een kat in huis te hebben gehad, besloot ik na veel wikken en wegen om voor een hond te gaan. Mijn eerste hond in huis, spannend. Me ingelezen, voornamelijk op internet, over het ras en hoe een hond te trainen. Ook heel wat tips en tricks van anderen hondeneigenaars gekregen.

    Eind 2020 verwelkomde ik Siba bij me thuis. Een Shiba Inu van 14 weken. Voor de mensen die het ras kennen, een hond met een eigen karaktertje en dus niet de makkelijkste honden. Het trainen ging niet zo vlot als gehoopt. De ontvangen tips leken niet te werken bij mijn trainingen, waardoor mijn geduld al eens verloren ging, wat onze band niet echt deed groeien. Daarnaast had Siba de eerste weken te kampen met gezondheidsproblemen, waardoor ze voor een pup uiterst rustig was, te rustig...

    Op zoek gaande naar een hondenschool om toch maar de tips en tricks in realiteit te leren, kwam als bij een geschenk uit de hemel de hondenschool Shiinu in Turnhout op mijn pad. Op de website las ik dat het verhaal van Laura en vond ik het super interessant dat zij zelf ook Shiba Inu in huis heeft. Zij kent het ras wat voor mij een enorme meerwaarde betekende. Hiervoor wilde ik wel wat extra kilometertjes rijden. Ook haar holistische visie op het trainen van honden (en mensen 😁) sprak me aan.

    In januari maakte ik een afspraak voor een sessie van drie individuele lessen van een uur. Na sessie 1 kon ik voor het eerst met Siba wandelen zonder dat ik elke 5 stappen met hondenworst moest bedelen om ze verder te laten stappen. En ik moest ze ook niet meer de laatste meters oppakken om thuis te geraken. Wat een zalig gevoel om op een ontspannen manier met Siba te wandelen. Tijdens de volgende sessies leerde we verschillende belangrijke basiscommando’s. Laura legde de commando’s uit en deed ze voor, waarna ik kon oefenen om te kijken of ik het op de juiste manier uitvoerde. Tijdens de trainingen kon ik ook andere vragen stellen, die Laura altijd met de nodige enthousiasme beantwoorden.

    Omdat ik het ook belangrijk vind dat Siba voldoende sociaal is met andere honden, doe ik ondertussen ook mee met de Shiinu speldagen, waarbij Siba met andere honden van hetzelfde kaliber kan spelen. Laura vertelt ondertussen meer over het gedrag van de honden. Super interessant omdat het voor mij soms nog wat moeilijk is om een onderscheid te maken wat spelen is of wat ander gedrag is. Ik leer elke keer bij en geeft mij de touwtjes in handen om zekerder te worden over het gedrag van Siba.

    Wil je op een ontspannende manier je hond leren trainen door een enthousiaste coach die de band tussen eigenaar en hond wilt doen groeien op een positieve manier, dan kan ik maar een adres aanraden, Shiinu! Een pup trainen is met vallen en opstaan, maar dankzij Laura haar manier van aanpak gaat het elke dag beter en zie ik Siba en mezelf veranderen op een positieve manier. Dank je wel Laura." - Evelyne

    Hondencoach SHIINU Turnhout

    Hondencoach SHIINU Turnhout