Expert in positieve opvoeding, welzijnsgericht trainen en ontspannen wandelen voor honden. Alle rassen en leeftijden welkom.

Puppy groepslessen in Turnhout

Yay! Na lang wachten is het dan eindelijk zover: je hebt net een nieuwe puppy in jouw leven of verwacht er binnenkort eentje. Proficiat! Dat is behoorlijk spannend, want je wilt het vanaf het begin natuurlijk goed aanpakken en er zijn veel zaken waar je op moet lettten.

Hondencoach SHIINU Turnhout

Herken jij jezelf in onderstaande punten?

 • Je ziet jouw puppy écht als een volwaardig gezinslid.
 • Je wilt van jouw puppy geen robot maken. Gehoorzaamheid is belangrijk voor jou maar je vindt het nog belangrijker dat je plezier hebt en mekaar begrijpt.
 • Je wilt beste vrienden worden met jouw puppy en een sterke band opbouwen vanuit vertrouwen en respect.
 • Je wilt zo veel mogelijk tegemoet komen aan de behoeften van jouw pup.
 • Je verkiest een positieve training en opvoeding met een zachte, consequente aanpak vanuit begrip en verbinding i.p.v. onderdrukking, pijn, straf en hulpmiddelen.
 • Je wenst begeleiding op maat en ook de mogelijkheid tot socialisering, rekening houdend met het leertempo van jouw puppy.

Dan is het SHIINU puppytraject echt iets voor jou en jouw puppy!

Hondencoach SHIINU Turnhout

 

Ik ben Laura, de enthousiaste krullenbol van SHIINU. In 2014 kwam mijn eerste hond Aiko in mijn leven. Als Shiba Inu zeker niet de makkelijkste dus ging meteen naar de lokale hondenschool. Ik leerde daar hoe je op een autoritaire manier met je hond moet omgaan, de groep volgen en voldoen aan regeltjes en commando's die voor mij totaal niet goed voelden. Er was geen ruimte voor begeleiding op maat. Dat was niet de manier waarop ik met mijn pup wilde omgaan. Ik ben er snel gestopt en was vastberaden dat dit anders kon.

Ik heb mezelf volledig omgeschoold en intussen mijn eigen methode en visie ontwikkeld. Ik leer je om vanuit gelijkwaardigheid met jouw pup om te gaan, hem te leren begrijpen en een sterke band te creëren. Want jouw hond is een volwaardig gezinslid waar je leuke dingen mee wilt doen. Je wilt er echt geen robot van maken die niets te zeggen heeft.

Een pup heeft een training en opvoeding nodig, dat doe je niet op 1-2-3. Je kunt ontzettend veel klachten voorkomen als je van het begin jouw pup leert begrijpen en leert welke methodes je best wel of niet toepast om hem zich goed in zijn vel te laten voelen.

Elke hond en persoon is anders, dus ieder zijn leertempo is ook anders. Door hier voldoende aandacht aan te besteden en je volledig af te stemmen op jouw pup, dan zal hij zich ook volledig kunnen afstemmen op jou en creëren jullie een tweerichtingsverkeer in de communicatie wat een positief effect heeft op jullie relatie op lange termijn.

Wil je graag eerst kennismaken met mij om te ontdekken of we een match zijn? Boek nu jouw gratis kennismakingsgesprek in via onderstaande knop.
 • Hondencoach SHIINU Turnhout

 • Hondencoach SHIINU Turnhout

  Jouw pup begrijpen

  Jouw puppy heeft duidelijkheid nodig maar daarvoor kan je best zelf ook weten wat je waarom en wanneer doet. Helaas worden er veel foute adviezen gegeven die de relatie tussen jou en jouw puppy negatief beïnvloeden. Zo maar wat proberen, of iets toepassen terwijl het niet goed voelt voor jou, is dus geen goed idee. Jullie zullen beide verward geraken met onzekerheid, frustraties en stress als gevolg.

  Veel hondenscholen leggen de nadruk op uitsluitend discipline en gehoorzaamheid. Je volgt de groep zonder te kijken naar het leertempo en de behoeften van jouw pup. Je staat vaak te wachten op de anderen en jouw pup geraakt overprikkeld wat je dan leert bestraffen. Je leert er 'baas' zijn en hoe je een dominante positie inneemt met een harde aanpak. Er is amper ruimte voor ontspanning en plezier.

  De eerste maanden kom je met allerlei puppygedrag in aanraking wat heel vervelend kan zijn. Waarom doet jouw pup dit? Hoe kan je hier correct mee omgaan? Hoe geef jij duidelijk jouw grenzen aan en hoe kan je die van jouw pup interpreteren? Wat is jouw rol en wat kan jij jouw pup bieden om zich zo goed mogelijk thuis te voelen?

  Bij SHIINU leer jij een positieve opvoeding toe te passen met een welzijnsgerichte training. Stap voor stap ga jij voor vertrouwen wat leidt tot een sterke relatie en balans binnen en buiten jouw huis. Jouw pup zal opgroeien tot een zelfzekere, gelukkige hond in een gezond lichaam en wordt jouw allerbeste vriend.

 • Externe hulpmiddelen vb. anti-trektuigjes, stropketting, gentle-leader, elektrische band, pinketting, dun lijntje achter de oren, ... en gedragingen vanuit macht zoals roepen, forceren, terugsnokken, agressie, toedienen van pijn, ... zijn niet toegelaten.
 • Ik gebruik ook geen clicker omdat ik je leer contact maken met jouw pup om wie jullie zijn en wat voor jouw pup op een natuurlijke manier als motivatie en beloning wordt aanvaard. Mijn methode is no-nonsense, met een heldere structuur gebaseerd op natuurlijk leiderschap, veiligheid, vertrouwen & communicatie.
 • Hondencoach SHIINU Turnhout


 • Hondencoach SHIINU Turnhout

  Voor wie

  • Alle rassen mogelijk - ook rassen die elders geweigerd worden.
  • Vanaf 8 weken tot 8 maanden
  • Je wilt werken op een welzijnsgerichte, hondvriendelijke manier.
  • Je wilt jouw pup leren begrijpen en een sterke band creëren.
  • Je bent leergierig en wilt veel informatie krijgen omtrent zijn behoeften, gedrag, communicatie en voeding.
  • Je hebt geduld om te trainen op het tempo van jouw pup.
  • Je staat open om naar jezelf te kijken en nieuwe inzichten op te doen.
  • Je bent gemotiveerd om tijd en energie in de training en opvoeding van jouw pup te steken.
  • Je verkiest een zachte, positieve aanpak op maat van jouw pup.

  Heb je 'speciale' wensen? vb. jouw puppy is doof of je voedt hem op in een andere taal, ... dan wordt hier steeds rekening mee gehouden! Niets moet. Ik zoek met jou mee naar de beste manier om jouw puppy te trainen en op te voeden dat bij jou past. Vermits de groepjes klein zijn, kan ik jou evenveel aandacht geven als de anderen.

  Je mag gerust met het hele gezin komen. Partner en/of kinderen zijn toegelaten op het veld.

  Traject

  De nadruk op de lessen ligt op FUN en samenwerken! Op maat en praktijkgericht leren is een grote troef tijdens de groepslessen bij SHIINU.

  Als je meer uitgebreide theorie wenst en alle oefeningen stap voor stap op jouw gemak wilt (her)bekijken, kan je als aanvulling inschrijven voor het online puppytraject. Zo haal jij het maximum uit het puppytraject om jouw pup te leren begrijpen en jullie relatie te versterken op een positieve en natuurlijke manier.

  Belangrijk!

  Iedere les is er een specifiek thema/commando waarrond de lessen worden georganiseerd. Afhankelijk van het leertempo van jouw pup, wat je al kent en de vragen die je hebt, wordt de moeilijkheidsgraad opgebouwd of krijg jij een andere oefening. Vermits de groepjes klein zijn (max. 4 pups), kan ik echt goed op maat werken. Zo ben jij zeker dat je telkens iets leert waar jij op dat moment nood aan hebt.

  • Een abonnement kies je als je het engagement wilt aangaan om 4 of 8 lessen (of meer) te volgen. Je plant zelf de dag en week in dat je aanwezig wilt zijn (woensdag of zaterdag). Je kunt dus switchen tussen de beschikbare data in de online kalender en dit kan je tot 3 maanden vooruit plannen. Als jouw abonnement opgebruikt is, kan je dit verlengen om het traject verder te zetten.
  • Een losse les boek je als je een commando wilt finetunen, vb. in combinatie met het online puppytraject, of als je eens wilt komen proberen. Je kunt wekelijks instromen als er nog plaats vrij is.

  Een les is 45 minuten waarvan 30 minuten training en 15 minuten speeltijd (socialisatie) met de andere pups waarbij je ook leert over hondentaal.

  Je komt niet in vaste groepjes terecht wat ideaal is voor de socialisatie van jouw pup. Zo leert hij kennismaken met verschillende type honden. Dit is niet alleen belangrijk voor de ontwikkeling van jouw pup en om hem te leren begrijpen, maar ook voor jou om inzicht te krijgen in andere honden.

  Na 8 lessen hoef je niet te stoppen. Je kunt lessen komen volgen totdat jouw pup 8 maanden oud is. Je kunt jouw abonnement dus vernieuwen of kiezen om losse lessen te volgen als extra. Je volgt het leertempo van jouw pup en krijgt steeds voldoende persoonlijke begeleiding.

   

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Na de puppy groepslessen

  … Weet jij hoe je communiceert met jouw puppy.

  Honden hebben hun eigen taal, behoeften, instincten en leerprocessen. Je hebt de taal van jouw puppy beter leren begrijpen waardoor je weet wat hij nodig heeft en hoe hij zich voelt. Daarnaast heb je inzicht gekregen in hoe jouw eigen communicatie en houding is ten opzichte van jouw puppy. Je leert luisteren naar jouw intuïtie en gevoel waardoor je beter contact maakt met hem. Honden merken veranderingen in lichaamstaal namelijk meteen op. Jouw communicatie is daardoor veel duidelijker, waardoor jouw puppy je makkelijker begrijpt. Het resultaat is minder stress en frustratie voor allebei!

  … Weet jij hoe je kunt samenwerken met jouw pup.

  Tijdens de groepsles staan jij en jouw pup centraal. Je weet hoe jij je kunt aanpassen aan jouw pup en hebt inzicht gekregen in zijn gevoelens en gedrag. Je hebt geleerd met hem samen te werken waardoor je een sterke relatie hebt opgebouwd. Jullie vormen nu een hecht team.

  … Luistert jouw puppy goed en kent zijn grenzen.

  Met de SHIINU-methode stel je consequente, maar zachte grenzen. Jouw puppy weet duidelijk wat wel en niet oké is en wat hij wanneer kan verwachten, wat hem rust en vertrouwen geeft. Jullie zijn beide ontspannen tijdens de wandeling en vinden rust en balans in het samen leven.

   

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Data

  De puppylessen zijn steeds op woensdagnamiddag of zaterdagvoormiddag. Je kiest zelf welke dag en je kunt ook afwisselen tussen de dagen. Je kiest de groep o.b.v. jouw beschikbaarheid en de leeftijd van jouw pup.

  • Woensdag 14u-14u45: vanaf 8 weken tot 4 maanden
  • Woensdag 15u15-16u00: van 4 tot 8 maanden
  • Zaterdag 10u00-10u45: vanaf 8 weken tot 4 maanden
  • Zaterdag 11u15-12u00: van 4 tot 8 maanden

  Max. 4 pups per groep. Schrijf je dus meteen in om zeker te zijn van een plaats. Je kunt tot 3 maanden vooruit plannen.
  Vol = vol.

  Je schrijft telkens in per les, dus ook als je een abonnement hebt, duid je elke keer jouw aanwezigheid aan in de online kalender. Dit is omdat er max. 4 deelnemers zijn per groep!

  Hondencoach SHIINU Turnhout

   Hondencoach SHIINU Turnhout 

   Locatie

   De puppylessen gaan door op het privé trainingsveld van SHIINU en de achterliggende omgeving (Steenweg op Baarle-Hertog 111, 2300 Turnhout). Parkeren kan gratis voor de deur.

   Een unieke, gezellige privélocatie van meer dan 800m², met 3 afgesloten velden, in het groene noorden van Turnhout.

   Investering

   • Losse les: €29
   • Abonnement van 4 lessen: €108 (€27 per les)
   • Abonnement van 8 lessen: €200 (€25 per les) + SHIINU goodiebag

   De betaling gebeurt na iedere les. Dit kan in de winkel via de bankapp of Bancontact. Kom je voor de eerste keer en wens je een abonnement, regelen we dit ook na de eerste les.

   Zin om naar de leukste puppy groepslessen van Turnhout en omstreken te komen?
   Reserveer nu jouw plaatsje via onderstaande knop!

   Hondencoach SHIINU Turnhout

    

   Pssst, als je op korte tijd zo veel mogelijk wilt leren omtrent positieve opvoeding en welzijnsgericht trainen, raad ik je aan om je ook in te schrijven in het online puppytraject en groepslessen als aanvulling te nemen voor socialisatie en coaching. Het online traject is zeer uitgebreid (incl. voeding, hondentaal en help-video's) en kan je volledig en onbeperkt op jouw eigen tempo volgen. Je kunt er meteen mee starten wat ook ideaal is om je goed voor te bereiden op de komst van jouw nieuwe vriend. Zo haal jij écht alles uit het SHIINU puppytraject en maak je meteen de juiste start met jouw pup!

   Hondencoach SHIINU Turnhout

   Wat anderen zeggen:

   Hondencoach SHIINU Turnhout

   Hondencoach SHIINU Turnhout

   Hondencoach SHIINU TurnhoutHondencoach SHIINU Turnhout Hondencoach SHIINU Turnhout

   Hondencoach SHIINU Turnhout

   Hondencoach SHIINU Turnhout

   Hondencoach SHIINU Turnhout

   Hondencoach SHIINU Turnhout

    

   Hondencoach SHIINU Turnhout

   "Na altijd een kat in huis te hebben gehad, besloot ik na veel wikken en wegen om voor een hond te gaan. Mijn eerste hond in huis, spannend. Me ingelezen, voornamelijk op internet, over het ras en hoe een hond te trainen. Ook heel wat tips en tricks van anderen hondeneigenaars gekregen.

   Eind 2020 verwelkomde ik Siba bij me thuis. Een Shiba Inu van 14 weken. Voor de mensen die het ras kennen, een hond met een eigen karaktertje en dus niet de makkelijkste honden. Het trainen ging niet zo vlot als gehoopt. De ontvangen tips leken niet te werken bij mijn trainingen, waardoor mijn geduld al eens verloren ging, wat onze band niet echt deed groeien. Daarnaast had Siba de eerste weken te kampen met gezondheidsproblemen, waardoor ze voor een pup uiterst rustig was, te rustig...

   Op zoek gaande naar een hondenschool om toch maar de tips en tricks in realiteit te leren, kwam als bij een geschenk uit de hemel de hondenschool Shiinu in Turnhout op mijn pad. Op de website las ik dat het verhaal van Laura en vond ik het super interessant dat zij zelf ook Shiba Inu in huis heeft. Zij kent het ras wat voor mij een enorme meerwaarde betekende. Hiervoor wilde ik wel wat extra kilometertjes rijden. Ook haar holistische visie op het trainen van honden (en mensen 😁) sprak me aan.

   In januari maakte ik een afspraak voor een sessie van drie individuele lessen van een uur. Na sessie 1 kon ik voor het eerst met Siba wandelen zonder dat ik elke 5 stappen met hondenworst moest bedelen om ze verder te laten stappen. En ik moest ze ook niet meer de laatste meters oppakken om thuis te geraken. Wat een zalig gevoel om op een ontspannen manier met Siba te wandelen. Tijdens de volgende sessies leerde we verschillende belangrijke basiscommando’s. Laura legde de commando’s uit en deed ze voor, waarna ik kon oefenen om te kijken of ik het op de juiste manier uitvoerde. Tijdens de trainingen kon ik ook andere vragen stellen, die Laura altijd met de nodige enthousiasme beantwoorden.

   Omdat ik het ook belangrijk vind dat Siba voldoende sociaal is met andere honden, doe ik ondertussen ook mee met de Shiinu speldagen, waarbij Siba met andere honden van hetzelfde kaliber kan spelen. Laura vertelt ondertussen meer over het gedrag van de honden. Super interessant omdat het voor mij soms nog wat moeilijk is om een onderscheid te maken wat spelen is of wat ander gedrag is. Ik leer elke keer bij en geeft mij de touwtjes in handen om zekerder te worden over het gedrag van Siba.

   Wil je op een ontspannende manier je hond leren trainen door een enthousiaste coach die de band tussen eigenaar en hond wilt doen groeien op een positieve manier, dan kan ik maar een adres aanraden, Shiinu! Een pup trainen is met vallen en opstaan, maar dankzij Laura haar manier van aanpak gaat het elke dag beter en zie ik Siba en mezelf veranderen op een positieve manier. Dank je wel Laura." - Evelyne