Maak een positieve start met je pup

Yay, na lang wachten is het dan eindelijk zover: je hebt net een nieuwe pup in je leven (of verwacht er binnenkort eentje). Proficiat! Dat is behoorlijk spannend, want je wilt het vanaf het begin goed aanpakken en er zijn veel zaken waar je op moet letten, zeker als het voor jou de eerste keer is. Daarom wil je je goed laten begeleiden om een positieve start te maken met jouw pup.

Veel klassieke hondenscholen leggen de nadruk op uitsluitend discipline en gehoorzaamheid. Je bent meer bezig een robot te creëren dan inzicht te krijgen in de relatie tussen jou en je hond.

Je volgt de groep zonder te kijken naar het leertempo en de behoeften van jouw pup. Je krijgt verschillende instructeurs die je verwarren, de ene keer is het zus en dan weer zo. Wanneer jouw pup niet flink of overprikkeld is vanwege alle indrukken en frustraties, moet je hem bestraffen met een stevige snok aan lijn.

Je leert er 'baas' zijn, hoe je een dominante positie inneemt met een harde, strenge aanpak waardoor je het gevoel van jouw pup onderdrukt. Je pompt hem met andere woorden vol stress en dan bestraf je het gedrag dat je zelf veroorzaakt. Er is amper ruimte voor ontspanning en plezier, althans in de ogen van je pup.

Bovendien krijg je geen achtergrondinformatie omtrent jouw pup waardoor je hem niet leert begrijpen zoals hij is met grote kans op het creëren van onrealistische verwachtingen.

Wil jij het anders? Lees dan zeker verder!

Puppygroepslessen bij SHIINU zijn voor jou als:

- Je ziet jouw pup als een volwaardig gezinslid en je wilt een sterke band opbouwen.

- Je wilt no-nonsense en praktijkgericht trainen om jouw pup te begeleiden in dagelijkse situaties.

- Je wilt tijdens de les opvoedingsvragen kunnen stellen.

- Je wilt jouw pup veilig laten socialiseren met andere pups voor zijn ontwikkeling en sociale vaardigheden.

- Je wilt hondentaal leren interpreteren om jouw pup te leren begrijpen.

- Je verkiest een positieve, zachte training vanuit verbinding, rust en vertrouwen zonder straf, roepen, onderdrukking, pijn, ongemak, fysieke correcties met hulpmiddelen zoals slipketting of dun lijntje achter de oren.

- Je wilt het leertempo van jouw pup volgen zonder hem te forceren.

- Je wilt leren over gezonde hondenvoeding die de groei en ontwikkeling van je pup ondersteunen.

- Je wilt gelijkgestemde mensen leren kennen.

Je pup leren begrijpen

De eerste maanden kom je met allerlei puppygedrag in aanraking. Zeker als het jouw eerste pup is, dan heb je veel vragen en twijfels. Het laatste wat je dan wilt, is dat iemand jou de verkeerde weg op stuurt.

Het eerste jaar met je pup is veel zoeken, trial and error. Elke hond is anders, er is geen one size fits all. Wil je een sterke band opbouwen, dan is het belangrijk om jouw pup te leren begrijpen, inzicht te krijgen in hoe jij overkomt en op een liefdevolle manier met geduld jouw pup te trainen in dagelijkse situaties.

Met het SHIINU puppytraject zorg je voor een goede socialisatie van je pup en leer je de fundering van een positieve, welzijnsgerichte training toepassen.

Socialisatie

Tijdens de lessen is er voldoende aandacht voor socialisatie met de andere pups.

Na een halfuur training is er een kwartier speeltijd. Je leert dan jouw pup beter begrijpen door hondentaal te observeren en correct te interpreteren.

Dit is een grote meerwaarde voor de sociale ontwikkeling van jouw pup.

Praktisch

- je volgt het leertempo van jouw pup

- starten kan vanaf de leeftijd van 8 weken tot 6 maanden

- training van praktijkgerichte commando's (geen kunstjes)

- ruimte voor persoonlijke begeleiding & vragen tijdens de les

- vaste groepen met max. 4 pups

- socialiseren met andere pups

- leren over hondentaal

- kennismaken met verschillende type honden

- beperkte prikkels en afleiding

 • Prijs

  Jouw investering voor het groepstraject is 270,- incl. goodiebag, persoonlijke begeleiding tijdens de les en tussentijdse opvolging via mail & Whatsapp.

 • Startdata & uren

  • 16 september - 4 november [8 weken les op za 10u00]
 • Lesduur

  45 minuten les, max. één uur

  > We volgen het tempo van de pups dus de les is afhankelijk van hun aandacht en energie + ook van het aantal vragen die gesteld worden.

Veelgestelde vragen

Vanaf en tot wanneer mag ik met mijn pup deelnemen?

Je kunt starten vanaf 8 weken totdat je pup 6 maanden is. Is je pup op dit moment 6 maanden, dan mag je nog inschrijven.

Is je pup ouder dan 6 maanden, neem dan contact op. In sommige gevallen maak ik een uitzondering (afhankelijk van het ras, grootte en het gedrag van je hond).

Hoe groot zijn de groepen?

Je zit telkens met min. 2 en max. 4 pups in een groep. Zo is er voldoende ruimte voor jou en je pup om rustig te trainen, zonder te veel afleiding. Je krijgt hierdoor ook voldoende tijd voor persoonlijke begeleiding en om je vragen te stellen.

Schrijf je dus tijdig in als je erbij wilt zijn!

Ik heb 2 pups, kan ik met hen tegelijk naar de les komen?

Dat kan zeker! De groepen zijn met max. 4 pups maar als jij met 2 pups binnen hetzelfde gezin wenst te komen, neem dan eerst even contact op (dan krijg je korting).

Kan ik de les inhalen als ik op vakantie ga?

Je schrijft je in voor een traject van 8 weken. Dat zijn 8 aansluitende lessen.

Indien je een les niet aanwezig kunt zijn, kan je ervoor opteren om een extra privé inhaalles in te plannen op een datum naar keuze (dit kan aan €25).

Mag mijn partner of kinderen meekomen?

Absoluut! Dat raad ik zelfs aan zodat iedereen dezelfde informatie en oefeningen meekrijgt. Er is op het veld ruimte genoeg voor je gezin.

Ik heb een 'koppig' ras. Kan ik hiervoor bij jou terecht?

Zeker! Het is niet omdat je een 'koppig' ras hebt, dat je niet kunt trainen. De afgelopen jaren heb ik veel hondeneigenaren met 'moeilijke' rassen mogen coachen zoals Staffords, Akita's, Shiba's en Bull Terriërs. Je kunt hiervoor dus zeker terecht in de groepslessen.

Op 8 weken heb je alle kennis en oefeningen mee om zelfstandig verder te gaan. Het is dus echt wel een compleet traject waarbij je als hondeneigenaar je pup op maat leert trainen.

Mijn pup is al enkele maanden. Kan ik dan nog aansluiten?

Ja hoor! Je kunt starten totdat je pup 6 maanden is. Je krijgt heel veel nieuwe tips, inzichten en structuur én helpt je pup beter te socialiseren. Zeker de moeite om nog aan te sluiten dus.

Is je pup ouder dan 6 maanden, neem dan contact op. In sommige gevallen maak ik een uitzondering.

Wat na dit traject, zijn er vervolglessen?

Mijn doel is om je met dit traject alle basis mee te geven die je nodig hebt om met je hond samen te leven in balans. Ik leer je geen kunstjes of nutteloze commando's aan. Je volgt mijn coaching niet om een robot of circusartiest van je hond te maken.

Je leert in dit puppytraject commando's die belangrijk zijn om in het dagelijks leven helder met je hond te communiceren om het vertrouwen op te bouwen, en stuctuur en grenzen aan te geven om de veiligheid te garanderen.

Er is hierna geen vervolgtraject. Je kunt wel deelnemen aan socialisatieworkshops of één van mijn online cursussen. Ook mag je uiteraard altijd nog contact opnemen moest je een vraag hebben of kan je 1-op-1 coaching inplannen.

Wat kost deelname aan de groepslessen?

Jouw investering voor 8 weken begeleiding is €270, incl goodiebag, persoonlijke begeleiding tijdens de les en tussentijdse opvolging via mail/Whatsapp.

Vanaf wanneer kunnen we starten?

Er zijn verschillende startdata per jaar. Check de data bovenaan bij 'praktisch'.

Past één van deze data niet voor jou? Neem dan contact op, dan bekijken we om een nieuwe groep op een andere datum te starten.

Lessen zijn steeds op donderdag 18u45 en/of zaterdag 10u00.

Hoe kan ik me inschrijven?

Klik op één van de bruine inschrijfknoppen op deze pagina. Dan kom je op de betaalpagina waar je je inschrijving kunt bevestigen. De betaling verloopt via de webshop.

Als je op een andere manier wenst te betalen (cash of overschrijving), neem dan contact op. Vanaf jouw betaling bevestigd is, ben je zeker van je plekje!

Ik heb een andere vraag. Hoe kan ik contact opnemen?

Plan een gratis kennismakingsgesprek in via de digitale agenda of stuur me een bericht op Instagram @shiinu.be voor een sneller antwoord.

Hoe is het bij de groepslesssen?

Op mijn Instagramaccount kan je bovenaan de highlights bekijken (zie gele cirkels op afbeelding hiernaast) en de sfeer tijdens de puppygroepslessen opsnuiven.

Bekijk hoe het er aan toe gaat en claim je plekje voor de lessen die binnenkort starten!

Bekijk de highlights

Over mij

Terwijl ik mijn opleidingen tot holistische hondencoach volgde, startte ik mijn eigen brand SHIINU in 2018. Twee jaar later vond ik de ideale locatie om een kleinschalige hondenschool te starten en het verschil te maken.

Ik help je om een positieve start met je pup te maken, hem te leren begrijpen en een sterke relatie op te bouwen!