Maak een positieve start met jouw puppy

Yay, na lang wachten is het dan eindelijk zover: je hebt net een nieuwe pup in je leven (of verwacht er binnenkort eentje). Proficiat! Dat is behoorlijk spannend, want je wilt het vanaf het begin goed aanpakken en er zijn veel zaken waar je op moet lettten, zeker als het voor jou de eerste keer is. Daarom wil je je goed laten begeleiden om een positieve start te maken met jouw pup.

Maar, de klassieke hondenschool, met vaak onpersoonlijke, strenge, autoritaire training in drukke overweldigende groepen, spreekt je niet aan. Je wilt helemaal geen robot creëren door te trainen met een slipketting of dun lijntje achter de oren. Een ruk aan de lijn geven als je pup niet luistert is voor jou echt een no-go.

Puppygroepslessen bij SHIINU zijn voor jou als:

- Je ziet jouw pup als een volwaardig gezinslid en je wilt een sterke band opbouwen.

- Je wilt no-nonsense en praktijkgericht trainen om jouw pup te begeleiden in dagelijkse situaties.

- Je wilt jouw pup veilig laten socialiseren met andere pups voor zijn ontwikkeling en sociale vaardigheden.

- Je wilt hondentaal leren interpreteren om jouw pup te leren begrijpen.

- Je verkiest een positieve, zachte training vanuit verbinding, rust en vertrouwen zonder straf, roepen, onderdrukking, pijn, ongemak, fysieke correcties met hulpmiddelen zoals slipketting of dun lijntje achter de oren.

- Je wilt het leertempo van jouw pup volgen zonder hem te forceren.

- Je wilt gelijkgestemde mensen leren kennen.

Ja, dat wil ik!
 • Toen we in januari onze Shiba inu pup eindelijk mochten gaan halen, waren we ervan overtuigd dat we een goede hondenschool gingen zoeken. Eentje zoals de clichés was een optie, maar toen Laura op de proppen kwam met een puppytraject, was er geen twijfel mogelijk dat we daar zouden gaan. En hoe leuk was dat! In kleine groepjes maakte het traject veel persoonlijker voor Tsuki. Laura kon tijd nemen om te kijken hoe het ging en hoe je aan de slag ging met commando's. Wij hebben hier enorm veel uit geleerd en Tsuki uiteraard ook ;-)
  - Elke & Tsuki

 • Na de adoptie van onze stafford pup, gingen we op zoek naar een gepaste puppyklas. Het puppytraject van SHIINU sloot perfect aan bij wat we zochten. Een ongedwongen, ontspannen training zonder dwingende, dominante technieken. Genoeg ruimte voor persoonlijke aandacht EN ruimte om op het einde van de les de puppy's te laten spelen met elkaar. Dit was wat ik in veel hondenscholen miste, tijd voor socialisatie en spelen!!!
  - Jasmien & Flo

 • Ik kwam bij Laura terecht omdat ze werkt vanuit de visie 'in verbinding' staan met je hond. Ze leert je technieken aan om via een beloningsgerichte manier een band op te bouwen met jouw pup en het beste in hem/haar naar boven te halen. Je kan ook voor hondenvoeding bij haar terecht. Door haar kritische kijk naar de ingrediënten weet je dat wat ze aanbiedt enkel en alleen gezond is voor je hond.
  - Jade & Maurice

Je pup leren begrijpen

Veel klassieke hondenscholen leggen de nadruk op uitsluitend discipline en gehoorzaamheid. Je bent meer bezig een robot te creëren dan inzicht te krijgen in de relatie tussen jou en je hond.

Je volgt de groep zonder te kijken naar het leertempo en de behoeften van jouw pup. Je krijgt verschillende instructeurs die je verwarren, de ene keer is het zus en dan weer zo. Wanneer jouw pup niet flink of overprikkeld is vanwege alle indrukken en frustraties, moet je hem bestraffen met een stevige snok aan lijn. Je leert er 'baas' zijn, hoe je een dominante positie inneemt met een harde, strenge aanpak waardoor je het gevoel van jouw pup onderdrukt. Je pompt hem met andere woorden vol stress en dan bestraf je het gedrag dat je zelf veroorzaakt. Er is amper ruimte voor ontspanning en plezier, althans in de ogen van je pup. Bovendien krijg je geen achtergrondinformatie omtrent jouw pup waardoor je hem niet leert begrijpen zoals hij is.

De eerste maanden kom je met allerlei puppygedrag in aanraking wat heel vervelend kan zijn. Zeker als het jouw eerste pup is, dan heb je veel vragen en onzekerheden. Het laatste wat je dan wilt, is dat iemand jou de verkeerde weg in stuurt. Het eerste jaar met je pup is veel zoeken, trial and error. Elke hond is anders, er is geen one size fits all. Wil je een sterke band opbouwen, dan is het belangrijk om jouw pup te leren begrijpen, inzicht te krijgen in hoe jij overkomt en op een liefdevolle manier met geduld jouw pup te trainen in dagelijkse situaties. Bij SHIINU leer je de fundering van een positieve basistraining toepassen en dit stuur je bij op maat van jouw pup.

SHIINU's waarden

- Positieve, zachte training

- Zonder dwang, pijn en ongemak

- Praktijkgericht, no-nonsense

- Kleine groepjes (max. 4 pups)

- Ruimte voor socialisatie

- Persoonlijke aanpak op maat

- Gezellig privé trainingsveld in het groen

Check!
 • Laura is steeds super enthousiast. Ik kan bij haar terecht met alle vragen over opvoeding van honden. Tips over voeding, hondentaal en gedrag van je hond. Het traject dat ik samen met Billie volg, is echt op maat gemaakt. In kleine groep kan dat. Elke hond is anders en omdat de cursus zo kleinschalig is, kan hier ook heel persoonlijk gewerkt worden. Ideaal! Een aanrader!
  -
  Sofie & Billie

 • We krijgen super goede tips. Duidelijke uitleg en fijn dat je sommige dingen voordoet. Ook heel content van je kennis over voeding. Dikke merci!
  - Umi & zijn gezinnetje

 • Hele fijne en duidelijke lessen. Prettig voor hond en baas! Zeer praktijkgericht. Kan het iedereen aanbevelen!
  - Cora & Finn

Praktisch

- lessen op zaterdagvoormiddag om 10u of 11u15.

- je volgt het leertempo van jouw pup.

- starten kan vanaf 10 weken tot 6 maanden

- training van praktijkgerichte commando's (geen trucjes).

- ruimte voor 1 op 1 begeleiding op maat.

- mogelijkheid om vragen te stellen

- kleine groepjes van max. 4 pups

- socialiseren met andere pups

- leren over hondentaal

- kennismaken met verschillende type honden

- beperkte prikkels en afleiding

- voedingsadvies (indien gewenst)

Dit is perfect!
 • Prijs

  Jouw investering voor de reeks van 8 puppygroepslessen is €299.

 • Startdata 2023

  Zaterdag 4 maart

  Zaterdag 6 mei

  Zaterdag 1 juli

  Zaterdag 2 september

 • Je volgt les in een kleinschalige hondenschool (max. 4 pups per groep) waar elke hond en persoon met respect wordt behandeld. Vind je verbinding belangrijk en wil je geen robot trainen, dan ben je bij SHIINU hondencoaching aan het juiste adres.

 • Het opvoeden van een pup vraagt veel aandacht en inspanning. Het was voor
  ons belangrijk om dit op de juiste manier aan te pakken en daarom hebben we een puppyklas gezocht die kijkt hoe jouw hond in elkaar zit. Bij Laura hebben we precies gevonden wat we zochten. Ze heeft ons als eigenaar aangetoond hoe we onze pup leren begrijpen en coachen. Wij zijn erg tevreden over de aanpak, de omgang met de honden, de passie voor het trainen maar ook de aanwezige kennis en ervaring. Bovendien kan je bij Laura terecht voor het nodige voedingsadvies van je hond. Bedankt voor alles!
  - Anja & Bonnie

 • Ondanks Corona organiseerde Laura puppylessen, in fijne groepjes van maximaal 3 hondjes. Zo kregen ze toch voldoende individuele aandacht, maar konden de baasjes ook leren van elkaar. Nu, 8 lessen later, merken we een heel mooi leertraject op bij ons staffordje. We leerden er niet enkel commando's maar ook kijken naar het gedrag. Dit zodat we situaties konden veranderen als Maurice zich niet op zijn gemak voelt. Ook krijgen de pups de kans om met elkaar te spelen op een vrije ontspannen manier. We vonden het een heel fijne ervaring, zowel Maurice als wij hebben veel geleerd. Enorm bedankt voor alle hulp!
  - Amber & Maurice

 • Wij zijn met onze bull terriër pup bij SHIINU aan het puppy traject
  begonnen een 2 maand geleden. Omdat we ook niet welkom zijn in een hondenschool, doordat een bull terriër een etiket op hun hoofd heeft plakken. En we wilden op een andere manier met onze pup omgaan dan hoe
  ze het op de hondenschool leren
  . Dus kwamen we bij SHIINU terecht. Met een pup die niet aan de lijn wou wandelen, alles kapot beet uit verveling, die ook haar eigen zegje had enz… en na alle tips en tricks van Laura hebben we een pup die zelf haar leiband neemt om te gaan wandelen, niet meer alles kapot bijt en super goed luistert. Ik raad SHIINU sowieso aan voor mensen die niet welkom zijn op een hondenschool en ook mensen die hun hond echt behandelen als een familielid. Dan ben je zeker op het juiste adres bij SHIINU.
  - Bailey & Lexi

Veelgestelde vragen

Vanaf wanneer mag ik met mijn pup deelnemen?

Je kunt starten vanaf 10 weken todat je pup 6 maanden is. Is jouw pup ouder, dan verwijs ik je graag door naar 1:1 coaching of één van mijn online cursussen.

Hoe groot zijn de groepen?

Je zit telkens met min. 2 en max. 4 pups in een groep. Schrijf je dus tijdig in als je een plekje wenst.

Kan ik de les inhalen als ik op vakantie ga?

Nee, je schrijft je in voor 8 aansluitende lessen.

Mag mijn partner of kinderen meekomen?

Absoluut! Dat raad ik zelfs aan zodat iedereen dezelfde informatie en oefeningen meekrijgt (afhankelijk van de leeftijd van je kinderen).

Wat kost deelname aan de lessen?

Jouw investering is €299 voor 8 weken begeleiding.

Vanaf wanneer kunnen we starten?

Kijk bij 'startdata'.

Hoe kan ik me inschrijven?

Druk op één van de bruine knoppen op deze pagina om je in te schrijven. Vanaf jouw inschrijving bevestigd is, ben je zeker van een plekje!

Ik heb nog enkele vragen. Hoe kan ik contact opnemen?

Je kunt een gratis kennismakingsgesprek inplannen om je vragen te stellen. Of stuur me een bericht op Instagram @shiinu.hondencoaching voor een sneller antwoord.

Schrijf je tijdig in, want max. 4 pups per groep!