Een positieve training voor jouw hond

Luistert jouw hond niet naar jou? Wil je daar iets aan doen, maar wil je niet naar een klassieke hondenschool? Wil je op een positieve, welzijnsgerichte manier je hond beter naar je helpen luisteren, zonder dwang, pijn en ongemak? Lees dan zeker verder!

Veel klassieke hondenscholen leggen de nadruk op uitsluitend discipline en gehoorzaamheid. Je bent meer bezig een robot te creëren en je hond stress te geven dan inzicht te krijgen in de relatie tussen jou en je hond.

Je ziet jouw hond als een volwaardig gezinslid. Hij moet niet constant perfect meteen luisteren, toch heb je intussen al wel ondervonden dat een basistraining handig zou zijn. Het zou de communicatie tussen jou en je hond veel makkelijker maken.

Wil je het anders leren aanpakken? Let me help you!

Het starterstraject bij SHIINU is voor jou als:

- Je wilt dat jouw hond beter naar je luistert voor meer rust, balans en veiligheid.

- Je wilt no-nonsense en praktijkgericht trainen om jouw hond te begeleiden in dagelijkse situaties.

- Je verkiest een positieve, zachte training vanuit verbinding zonder straf, roepen, onderdrukking, pijn, ongemak, fysieke correcties met hulpmiddelen zoals slipketting of dun lijntje achter de oren.

- Je wilt tijdens de les opvoedingsvragen kunnen stellen.

- Je wilt jouw hond veilig laten socialiseren met andere stabiele honden voor zijn sociale vaardigheden te verbeteren.

- Je wilt hondentaal leren interpreteren om jouw hond te leren begrijpen.

- Je wilt het leertempo van jouw hond volgen zonder hem te forceren.

- Je ziet jouw hond als een volwaardig gezinslid en je wilt een sterke band opbouwen.

- Je wilt gelijkgestemde mensen leren kennen.

Stop met aanmodderen met allerlei gratis tips en losse adviezen die je niet structureel vooruit helpen.

In dit starterstraject leer je op een positieve, welzijnsgerichte manier je hond trainen a.d.h.v. een duidelijke communicatie en structuur. We pakken de fundering van jouw opvoeding aan zodat je meer rust, vertrouwen en balans vindt in het samenleven met jouw hond.

Socialisatie

Tijdens de lessen is er ook aandacht voor socialisatie met de andere honden.

Je leert dan jouw hond beter begrijpen door hondentaal te observeren en correct te interpreteren.

Dit is een grote meerwaarde voor de sociale ontwikkeling van jouw hond.

Dit groepstraject is niet voor jou als je hond chronische gedragsproblemen vertoont, agressief is of veel stress krijgt van andere honden. Is dit bij jou het geval, neem dan contact op voor 1-op-1 coaching of volg één van mijn online cursussen.

Praktisch

- je volgt het leertempo van jouw hond

- starten kan op elke leeftijd en elk ras is welkom! (heb je net een pup, klik hier)

- training van praktijkgerichte commando's (geen kunstjes)

- ruimte voor persoonlijke begeleiding & vragen tijdens de les

- vaste groepen met max. 4 honden

- socialiseren met andere honden

- leren over hondentaal

- kennismaken met verschillende type honden

- beperkte prikkels en afleiding

 • Prijs

  Jouw investering voor het groepstraject is 270,- incl. goodiebag, persoonlijke begeleiding tijdens de les en tussentijdse opvolging via mail & Whatsapp.

 • Startdatum, lesdagen & -uren

  • 1 juli - 27 juli
  • Je hebt 4 weken les op za 10u00 en do 18u45.
 • Lesduur

  45 minuten, max. één uur

  > We volgen het tempo van de honden dus de les is afhankelijk van hun aandacht en energie + ook van het aantal vragen die gesteld worden.

Veelgestelde vragen

Vanaf en tot wanneer mag ik met mijn hond deelnemen?

Elke leeftijd en ras is welkom! (m.u.v. honden met chronische gedragsproblemen)

Mijn hond heeft één van deze gedragsproblemen... Kan ik deelnemen?

Heeft je hond verlatingsangst, angst voor andere honden, chronische stress of blafgedrag, is hij agressief, of trekt hij extreem aan de lijn? Dan is dit traject niet geschikt voor jou.

Dit traject focust zich op de fundering van jouw opvoeding met een duidelijke communicatie en structuur, niet op het aanpakken van specifieke gedragsproblemen waar een aanpak op maat bij nodig is. We volgen namelijk het ritme van de groep en iedereen krijgt evenveel aandacht.

Heb je privé begeleiding nodig, klik hier.

Welke commando's komen aan bod?

We pakken de fundering van je opvoeding aan en starten de training terug van nul. Het kan zijn dat je hier en daar enkele commando's al kent of ooit geleerd hebt, dan fris je deze op.

Alle commando's zijn no-nonsense en praktijkgericht. Komt aan bod: aandacht, recall, zit, blijf, ontspannen wandelen, impulscontrole en nog enkele extra's.

Hoe groot zijn de groepen?

Min. 2 max. 4 honden. Zo is er voldoende ruimte voor jou en je hond om rustig te trainen, zonder te veel afleiding. Je krijgt hierdoor ook voldoende tijd voor persoonlijke begeleiding en om je vragen te stellen.

Schrijf je dus tijdig in als je erbij wilt zijn!

Kan ik de les inhalen als ik op vakantie ga?

Je schrijft je in voor een traject van 4 weken, met 2 lessen per week. Dat zijn 8 aansluitende lessen.

Indien je een les niet aanwezig kunt zijn, kan je ervoor opteren om een extra privé inhaalles in te plannen op een datum naar keuze (dit kan aan €35).

Mag mijn partner of kinderen meekomen?

Absoluut! Dat raad ik zelfs aan zodat iedereen dezelfde informatie en oefeningen meekrijgt. Er is op het veld ruimte genoeg voor je gezin.

Ik heb een 'koppig' ras. Kan ik hiervoor bij jou terecht?

Zeker! Het is niet omdat je een 'koppig' ras hebt, dat je niet kunt trainen. De afgelopen jaren heb ik veel hondeneigenaren met 'moeilijke' rassen mogen coachen zoals Staffords, Akita's, Shiba's en Bull Terriërs. Je kunt hiervoor dus zeker terecht in de groepslessen.

We doen de basistraining en je kunt altijd al je vragen stellen. Op 8 lessen heb je alle kennis en oefeningen mee om zelfstandig verder te gaan. Het is dus echt wel een compleet traject waarbij je als hondeneigenaar je hond op maat leert trainen.

Wat na dit traject, zijn er vervolglessen?

Mijn doel is om je met dit traject alle basis mee te geven die je nodig hebt om met je hond samen te leven in balans. Ik leer je geen kunstjes aan omdat dit extra's zijn die niet belangrijk zijn. Je volgt mijn coaching niet om een robot of circusartiest van je hond te maken.

Je leert in dit traject commando's die belangrijk zijn om in het dagelijks leven helder met je hond te communiceren om het vertrouwen op te bouwen, en stuctuur en grenzen aan te geven om de veiligheid te garanderen.

Er is hierna geen vervolgtraject. Je kunt wel deelnemen aan socialisatieworkshops of één van mijn online cursussen. Ook kan je uiteraard altijd contact opnemen voor 1-op-1 coaching.

Wat kost deelname aan de groepslessen?

Jouw investering voor 4 weken begeleiding is €270, incl goodiebag, persoonlijke begeleiding tijdens de les en tussentijdse opvolging via mail/Whatsapp.

Vanaf wanneer kunnen we starten?

Dit traject is éénmalig en start op 1/07/2023.

Hoe kan ik me inschrijven?

Klik op één van de bruine inschrijfknoppen op deze pagina. Dan kom je op de betaalpagina waar je je inschrijving kunt bevestigen. De betaling verloopt via de webshop. Als je op een andere manier wenst te betalen (cash of overschrijving), neem dan contact op. Vanaf jouw betaling bevestigd is, ben je zeker van een plekje!

Ik heb een andere vraag. Hoe kan ik contact opnemen?

Stuur me een bericht op Instagram @shiinu.be voor een snel antwoord.