Gratis verzending BE en NL vanaf €60 | Gratis levering Turnhout + randgemeenten vanaf €40 | Winkel open op vrijdag 10u-16u

Over SHIINU

Hondencoach SHIINU - Turnhout

Hi there! 

Ik ben Laura, de enthousiaste krullenbol van SHIINU. In 2014 kwam mijn eerste hond Aiko in mijn leven. Als Shiba Inu zeker niet de makkelijkste dus ging meteen naar de lokale hondenschool. Ik leerde daar hoe je op een autoritaire manier met je hond moet omgaan, de groep volgen en voldoen aan regeltjes en commando's die totaal niet goed voelden. Ik wilde niet baas-zijn, maar vanuit gelijkwaardigheid met hem omgaan, hem leren begrijpen en een sterke band creëren vanuit vertrouwen en respect.

Uit nood aan positieve trainingsmethoden begon ik met zelfstudie en later beroepsopleidingen. Ik had een enorm grote interesse in hondentaal, -gedrag en hoe linken konden gelegd worden tussen hond en eigenaar op welzijnsniveau. Ik leerde mezelf veel beter kennen en kreeg een compleet nieuwe visie en mindset.

Mijn passie bloeide open: op een positieve en natuurlijke manier het welzijn van honden optimaliseren en de relatie tussen hond en eigenaar versterken. Zo ontstond SHIINU.

Bij SHIINU ben je zeker dat jouw hond als geheel wordt bekeken, de holistische manier zeg maar. Alle factoren waardoor een klacht kan, of zou kunnen, ontstaan, op maat van jou en jouw hond, worden bekeken.


 
SHIINU = komt van Shi-ba-Inu (het ras van mijn eerste hond). 'Inu' betekent ‘hond’ in het Japans en 'shi' (Qi) betekent ‘levensenergie’ in het Chinees.

De focus ligt op het coachen van jou als hondeneigenaar en het finetunen van jouw aanpak, houding en mindset. Op een zachte, beloningsgerichte, doch consequente manier, ga jij meer richting een natuurlijk leiderschap, i.p.v. 'baas of slaaf', en dat op maat van jou en jouw hond.

Daarom bekijken we jou en jouw hond op een holistische manier. Jouw hond beter leren begrijpen, ontdekken wat zijn wensen en behoeften zijn en de oorzaak van de klacht aanpakken of voorkomen, zijn cruciaal voor zijn welzijn en om de balans te bewaren.

 • Jouw hond is een gezinslid en verdient evenwaardig behandeld te worden.
 • Jouw hond spiegelt jou. Je leert jezelf beter kennen door inzicht te krijgen in zijn en jouw gedrag.
 • Wat je aandacht geeft, groeit. Focus dus op gewenst gedrag.
 • Honden hebben hun eigen taal, behoeften, instincten en leerprocessen. Je leert dit begrijpen op maat van jouw hond zodat je een tweerichtingsverkeer creëert in de communicatie.

Het is mijn missie om op een natuurlijke en positieve manier de gezondheid en het welzijn van honden te optimaliseren en de relatie tussen hond en eigenaar te versterken.

  De haakjes in het logo zijn afgeleid van de puntoortjes van Aiko.
  Inu betekent 'hond' in het Japans.
  De cirkel maakt alles tijdloos en rond.

  Begin 2019 is Yuki, mix Chowchow x Akita, er bij gekomen.

  Aiko is Japans voor 'adoratie' of 'geliefde'. Hij is een vrolijke, ondeugende Shiba Inu reu van 6 jaar.
  Yuki is Japans voor 'gezegend' of 'sneeuw'. Zij is een lieve, zachte Chowkita teef van 2 jaar. Zij komt uit het asiel Blauwe Kruis in Wommelgem.

  Wil je mijn verhalen volgen?
  Volg me op Instagram: @shiinu.hondencoaching of @wanderlust.by.shiinu
  Volg me op Facebook: @shiinu.be

  Groetjes, Laura

  Hondencoach SHIINU - Turnhout

  Hondencoach SHIINU - Turnhout

  ©  www.tessyhellemans.be