Steenweg op Baarle-Hertog 111, 2300 Turnhout | Gratis levering & verzending vanaf €60

Over SHIINU

Hondencoach SHIINU - Turnhout

Hi there! 

Ik ben Laura, de enthousiaste krullenbol van SHIINU. In 2014 kwam mijn eerste hond Aiko in mijn leven. Een Shiba Inu, en omdat ik toen nog niet veel wist over honden, ging ik naar de lokale hondenschool om mijn hond te leren opvoeden.
Helaas was hun aanpak niet wat bij mij pastte. Deze was 'redelijk' autoritair, volgens 'hun' regels, gericht op uitsluitend gehoorzaamheid en baas-zijn. In grote groepen waarbij ik mij niet gehoord of gezien voelde.

Voor mij moest Aiko geen perfecte hond worden. Van mij mag hij ook zichzelf zijn. Ik wou hem leren begrijpen en een sterke band creëren. Waar kan je dat leren, vroeg ik mij toen af.

Ik ben gestopt op die hondenschool en ging aan zelfstudie doen. Na een tijd werd ik getriggerd om beroepsopleidingen te gaan volgen. Mijn visie werd hierdoor gevormd en zo ontstond mijn idee en ambitie om het verschil te beginnen maken.

Doordat ik Aiko beter leerde kennen, leerde ik ook mezelf beter kennen. Ik was/ben ervan overtuigd dat er meer nood is aan positieve trainingsmethoden en dat mindset een grote rol speelt in omgang met dieren. Dieren kunnen ons enorm veel nieuwe inzichten bieden bij persoonlijke ontwikkeling. De drang om hier later meer mee te doen, groeide. Zo ontdekte ik mijn passie en creëerde ik SHIINU.

 
SHIINU = komt van Shi-ba-Inu. 'Inu' betekent ‘hond’ in het Japans en 'shi' (Qi) betekent ‘levensenergie’ in het Chinees.

Ik focus mij op het coachen van jou als hondeneigenaar om een positieve mindset te creëren vanuit 'natuurlijk leiderschap' en niet vanuit 'baas of slaaf'. Veel gezondheids- en gedragsklachten ontstaan door een verkeerde levensstijl, voeding en/of omgeving. Jouw hond beter leren begrijpen en ontdekken wat zijn wensen en behoeften zijn, is dus cruciaal i.f.v. zijn welzijn en om de balans te bewaren.

 • Jouw hond is een gezinslid en verdient evenwaardig behandeld te worden.
 • Jouw hond spiegelt jou. Je leert jezelf beter kennen door inzicht te krijgen in zijn en jouw gedrag.
 • Wat je aandacht geeft, groeit. Focus dus op gewenst gedrag.
 • Honden hebben hun eigen taal, behoeften, instincten en leerprocessen. Je leert dit begrijpen op maat van jouw hond zodat je een tweerichtingsverkeer creëert in de communicatie.

Het is mijn missie om op een natuurlijke en positieve manier de gezondheid en het welzijn van honden te optimaliseren en de relatie tussen hond en eigenaar te versterken.

  De haakjes in het logo zijn afgeleid van de puntoortjes van Aiko.
  Inu betekent 'hond' in het Japans.
  De cirkel maakt alles tijdloos en rond.

  Begin 2019 is Yuki, mix Chowchow x Akita, er bij gekomen.

  Aiko is Japans voor 'adoratie' of 'geliefde'. Hij is een vrolijke, ondeugende Shiba Inu reu van 6 jaar.
  Yuki is Japans voor 'gezegend' of 'sneeuw'. Zij is een lieve, zachte Chowkita teef van 2 jaar. Zij komt uit het asiel Blauwe Kruis in Wommelgem.

  Wil je onze verhalen volgen? Check Instagram of Facebook.

  Groetjes, Laura

  Hondencoach SHIINU - Turnhout

  Hondencoach SHIINU - Turnhout

  ©  www.tessyhellemans.be