Training, therapie en coaching voor honden | laura@shiinu.be | 0477/333.484 | @shiinu.be --- Webshop: gratis verzending vanaf €60

Over ons

Hi! 

Ik ben Laura, de enthousiaste krullenbol achter SHIINU. In 2014 kwam mijn eerste hond Aiko in mijn leven. Een Shiba Inu, en omdat ik toen niet veel wist over honden, ging ik logischerwijs naar de lokale hondenschool.
De aandacht daar was gericht op een autoritaire houding (dominantietheorie) en uitsluitend gehoorzaamheid. Ik wist niet beter. Maar het voelde niet oké. Dit sloot niet aan bij wie ik ben en wil zijn voor mijn hond. Ik deed dus eigenlijk maar wat. Er ontstond zo heel wat ongewenst gedrag en ik maakte mij uit onzekerheid snel zorgen dat er iets mis ging kon gaan.

Ik wilde een sterke band creëren met mijn hond en hem beter leren begrijpen. Hem het beste leven geven dat ik kon, binnen mijn mogelijkheden. En vooral in balans, vanuit vertrouwen en respect, kunnen samenleven.

Ik besloot daarom al snel om zelf beroepsopleidingen te gaan volgen om nieuwe kennis en inzichten op te doen. Doordat ik Aiko beter leerde kennen, leerde ik ook mezelf beter kennen. Ik was ervan overtuigd dat er meer nood is aan positieve trainingsmethoden, inzicht in honden en dat mindset een grote rol speelt in omgang met dieren. De drang om hier later meer mee te doen, groeide. Zo ontdekte ik mijn passie en ontwikkelde ik mijn eigen aanpak.

SHIINU = komt van Shi-ba-Inu. 'Inu' betekent ‘hond’ in het Japans en 'shi' (Qi) betekent ‘levensenergie’ in het Chinees. Mijn passie voor honden is ontstaan vanuit een passie voor mijn eigen honden. Met SHIINU deel ik mijn kennis en visie met andere hondeneigenaren om een sterke band te creëren met hun hond, hem beter te leren begrijpen en zijn welzijn te verhogen.

Ik focus mij op het coachen van de eigenaar om een positieve mindset te creëren vanuit 'natuurlijk leiderschap' en niet vanuit 'baas'. Mijn aanpak heeft een holistische visie met oog voor de taal, gevoelens, behoeften en instincten van de hond.

De aandacht ligt op een ontspannen wandeling, logische structuur, inzicht, welzijn, balans en een sterke relatie vanuit vertrouwen en respect voor jezelf en jouw hond.

SHIINU = training, therapie en coaching voor mens en hond.
Je kunt ons vinden in Turnhout en www.shiinu.be. ☀️☀️☀️

Versterk de relatie met jouw hond op een positieve en natuurlijke manier is de slogan van SHIINU.

  • Jouw hond is een gezinslid en verdient evenwaardig behandeld te worden.
  • Jouw hond spiegelt jou. Je leert jezelf beter kennen door inzicht te krijgen in zijn en jouw gedrag.
  • Waar je je op focust, groeit. We focussen ons op gewenst gedrag door dit te belonen.
  • Honden hebben hun eigen taal, behoeften, instincten en leerprocessen. Je leert dit begrijpen op maat van jouw hond zodat je een tweerichtingsverkeer creëert in de communicatie.

Het is mijn missie om op een natuurlijke en positieve manier de gezondheid en het welzijn van honden te optimaliseren en de relatie tussen hond en eigenaar te versterken.

De haakjes in het logo zijn afgeleid van de puntoortjes van Aiko. 
SHIINU is een samentrekking van Shi-ba-Inu en shiatsu (beide van Japanse oorsprong).
De 'shi' verwijst ook naar 'qi' wat 'levensenergie' betekent in het Chinees.
Inu betekent 'hond' in het Japans.
De cirkel maakt alles rond.

Begin 2019 is Yuki, mix Chowchow x Akita, er bij gekomen.

Aiko is Japans voor 'adoratie' of 'geliefde'. Hij is een vrolijke, ontdeugende Shiba Inu reu van 6 jaar (sinds augustus 2015 bij mij).
Yuki is Japans voor 'gezegend' of 'sneeuw'. Zij is een lieve, zachte Chowkita teef van 2 jaar (sinds januari 2018 bij mij). Zij komt uit het asiel Blauwe Kruis in Wommelgem.

Wil je onze verhalen volgen? Check Instagram of Facebook waar we dagelijks berichten posten @shiinu.be.

Waarmee kan ik jou helpen? Neem contact via de website, via een privébericht op sociale media (@shiinu.be), bel of stuur een bericht via 0477/333.484.

Tot binnenkort!

X Laura

©  www.tessyhellemans.be