Behind the brand

Hoi!

Ik ben Laura en ben sinds 5 jaar gepassioneerd door honden en een natuurlijke levensstijl!

In 2014 kwam mijn eerste hond Aiko, een Shiba Inu, in mijn leven. Als 22-jarige hondenleek was dat een hele uitdaging en werd de drang naar kennis omtrent honden groter.

Na mijn afstuderen in 2015 (bachelor Retailmanagement), begon ik in september te werken en tegelijkertijd opnieuw opleidingen te volgen. Mijn eerste cursus was Chinese voedingsleer bij de Wellness Academie en dat opende mijn wereld. Ik werd geïntrigeerd door alternatieve therapieën, massages en natuurlijke gezondheid en verdiepte mij hier verder in via de opleiding Jing Luo therapie.

Toen ik in 2014 naar de lokale hondenschool ging, kon ik mij niet vinden in hun manier van werken. Ik ging daarom op zoek naar een eigen visie en aanpak, maar had daarvoor meer kennis nodig!

Zo startte ik in 2016 bij Toscanzahoeve opleidingen, o.a. 'hondengedragstherapie' en 'geweldloze communicatie mens en hond' dewelke ook mijn ogen hebben geopend.

Ik las veel over verbindende opvoedingsmethodes bij kinderen en hun ouders. En ik 'ontdekte' dat alternatieve therapieën ook bij honden toe te passen zijn!

Zo kwam ik bij 'shiatsu therapie voor honden'. Eind juni 2019 rondde ik de volledige opleiding bij Equina af. Hier lag ook een hele grote nadruk op voeding en natuurlijke gezondheid bij honden volgens de Chinese gezondheidsleer.

Al de kennis en ervaring die ik de laatste jaren heb opgedaan, heb ik nu gebundeld in een aanbod op maat om startende en huidige hondeneigenaren te begeleiden richting een sterkere band met hun hond - op een respectvolle manier - en een natuurlijke, gezonde en gelukkige levensstijl voor hun hond!

Bij een natuurlijke levensstijl horen ook de juiste artikelen en tussendoortjes!
Daar vond ik heel weinig aanbod in voor honden... Er was telkens 'iets' van ingrediënt, materiaal of productiemethode waar ik niet achter stond.

Zo begon ik te dromen en te puzzelen om iets vanuit onszelf op te starten, iets uniek waarin ik mijn creativiteit, hart en ziel kwijt kan en waarmee ik een verschil kan maken. Iets waar ik uiteraard zelf 100% achter kan staan!
Ik zocht ook naar een aanbod waarmee ik sociale tewerkstelling kon betrekken en een meerwaarde kon bieden voor het milieu en de maatschappij.

Zo is SHIINU als lifestyle-label ontstaan!

Met SHIINU stimuleer ik een natuurlijke levensstijl voor honden.
Alles is uniek, natuurlijk en handgemaakt door mezelf, i.s.m. mensen met een beperking.
Met SHIINU's barkery ben je zeker dat je jouw hond enkel gezonde en verse tussendoortjes geeft met de juiste ingrediënten!
Doe mee aan een workshop of bakdemo en leer hoe je zelf gezonde hondenkoekjes kunt maken!

Mijn missie is om op een natuurlijke manier de gezondheid en het welzijn van honden te optimaliseren
en de relatie tussen hond en eigenaar 
te versterken.

De haakjes in het logo zijn afgeleid van de puntoortjes van Aiko. 
SHIINU is een samentrekking van Shiba Inu en shiatsu (beide van Japanse oorsprong).
De 'shi' verwijst ook naar 'qi' wat 'levensenergie' betekent in het Japans.
Inu betekent 'hond' in het Japans.
De cirkel maakt alles rond.

Begin 2019 heeft Yuki, mix Chowchow x Akita, ons team vervoegd.

Aiko is Japans voor 'adoratie' of 'geliefde'.
Yuki is Japans voor 'gezegend' of 'sneeuw'.

Wil je onze verhalen volgen? Check Instagram of Facebook waar we dagelijks berichten posten! @shiinu.be

Wil je kennis maken? Contacteer laura@shiinu.be.

Tot snel!

x

Laura, Aiko & Yuki

© Barbara Decré
© Barbara Decré