Training, therapie en coaching voor honden | laura@shiinu.be | 0477/333.484 | @shiinu.be

Over ons

Hi! 

Ik ben Laura, de enthousiaste krullenbol achter SHIINU. In 2014 kwam mijn eerste hond Aiko in mijn leven. Een Shiba Inu, en omdat ik toen niet veel wist over honden, ging ik logischerwijs naar de lokale hondenschool.
De aandacht daar was gericht op een autoritaire houding en uitsluitend gehoorzaamheid. Ik wist niet beter. Maar het voelde niet oke. Dit sloot niet aan bij wie ik ben en wil zijn voor mijn hond. Ik deed maar wat. Er ontstond zo heel wat ongewenst gedrag en ik maakte mij uit onzekerheid snel zorgen als er iets mis ging.

Ik besloot daarom al snel zelf opleidingen te gaan volgen om nieuwe kennis en inzichten op te doen. Ik leerde meer dan ik had verwacht. Doordat ik Aiko beter leerde kennen, leerde ik ook mezelf beter kennen. Ik ontdekte mijn passie. De drang om hier later meer mee te doen, groeide. Zo ontwikkelde ik mijn eigen aanpak.

SHIINU = komt van SHIba INU. INU betekent ‘hond’ in het Japans en SHI betekent ‘levensenergie’. Mijn passie voor honden is ontstaan vanuit een passie voor mijn eigen honden. Ik heb mijn hele leven rond hen gecreëerd. En die ruimte deel ik graag met jou. Ik wil voor jou de persoon zijn waar ik in 2014 nood aan had, maar toen niet kende.

Zodat jij leert om jouw hond op een positieve manier te trainen, inzicht te krijgen in het gedrag, behoeften en leerprocessen van jouw hond - en in jouw eigen houding - hem beter te begrijpen met hondentaal en een relatie op te bouwen vanuit vertrouwen en respect. Allemaal in één pakket. Ik vertel het jou, op maat, in duidelijke taal. Stap voor stap.

Dat is SHIINU: training, therapie en coaching voor mens en hond.
Je kunt ons vinden in Turnhout en www.shiinu.be. ☀️☀️☀️

Versterk de relatie met jouw hond op een positieve en natuurlijke manier is de slogan van SHIINU.

  • Jouw hond is een gezinslid en verdient evenwaardig behandeld te worden. Zijn leven is kort, en dus belangrijk om hem het beste van jezelf te geven.
  • Waar je je op focust, groeit. We focussen ons op gewenst gedrag door dit te belonen.
  • Honden hebben hun eigen taal, behoeften, instincten en leerprocessen. Je leert dit begrijpen op maat van jouw hond zodat je een tweerichtingsverkeer creëert in de communicatie.

Mijn missie is om op een natuurlijke en positieve manier de gezondheid en het welzijn van honden te optimaliseren en de relatie tussen hond en eigenaar te versterken.

De haakjes in het logo zijn afgeleid van de puntoortjes van Aiko. 
SHIINU is een samentrekking van Shiba Inu en shiatsu (beide van Japanse oorsprong).
De 'shi' verwijst ook naar 'qi' wat 'levensenergie' betekent in het Japans.
Inu betekent 'hond' in het Japans.
De cirkel maakt alles rond.

Begin 2019 is Yuki, mix Chowchow x Akita, er bij gekomen.

Aiko is Japans voor 'adoratie' of 'geliefde'.
Yuki is Japans voor 'gezegend' of 'sneeuw'.

Wil je onze verhalen volgen? Check Instagram of Facebook waar we dagelijks berichten posten @shiinu.be.

Waar kan ik jou mee helpen? Contacteer laura@shiinu.be.

Tot snel!

X Laura

Laura

©  www.tessyhellemans.be