Versterk de relatie met jouw hond door meer begrip, vertrouwen en rust te creëren, zonder dwang, pijn & ongemak.

Over Laura

Hondencoach SHIINU Turnhout
 

Laura Lefebvre: hondencoach, hondernemer & auteur

Hi there!

In 2014 kwam mijn eerste eigen hond in mijn leven, Aiko, een Shiba Inu. Niet het gemakkelijkste ras en daarom ging ik meteen naar de lokale hondenschool. Tot mijn verbazing leerde ik daar hoe je op een autoritaire manier met je hond moet omgaan, de groep volgen en voldoen aan regeltjes die totaal niet goed voelden. Gehoorzaamheid volgens hun verwachtingen was de focus. Ik miste zoveel, er was niets persoonlijks aan en werd er echt onzeker van. Ik groeide op deze manier verder van hem (en mezelf) weg en verloor het plezier in het trainen. Ik wou mijn hond leren begrijpen en een sterke band opbouwen. Nadat de trainer me toonde hoe stevig te snokken met een slipketting om mijn hond beter te laten gehoorzamen, stopte ik meteen en ging mijn eigen weg.

Ik begon met zelfstudie en niet veel later volgde ik beroepsopleidingen. Zo kreeg ik de juiste kennis die mijn visie ontwikkelde en ontstond SHIINU hondencoaching. Je kunt namelijk wél op een positieve manier met je hond omgaan, mekaar leren begrijpen en zo een sterke band opbouwen waarin vertrouwen en balans centraal ligt. Dit kan voor elk ras, ongeacht de leeftijd en afkomst!

Hoe jouw hond zich voelt en wat hij heeft geleerd, bepaalt hoe hij zich gedraagt. Training is slechts een onderdeel van de volledige opvoeding. Ik focus vooral op hoe jij met je hond omgaat en hoe jij naar hem kijkt. Ik coach jou zodat jij een betere afstemming creëert met jouw hond en ongewenst gedrag weet te voorkomen of de oorzaak ervan kunt aanpakken.

Hondencoach SHIINU Turnhout

 

Omdat ik er van overtuigd ben dat elke hondeneigenaar een basiskennis moet hebben om beter te communiceren met zijn/haar hond, schreef ik in 2022 mijn eerste boek 'Beter communiceren met jouw hond'. Dit is dé gids om echt te leren connecteren met jouw hond en absoluut een musthave voor elke hondeneigenaar!

 

 

 

 • Jouw hond is een volwaardig gezinslid en verdient met respect behandeld te worden.
 • Jouw hond spiegelt jou. Je leert jezelf beter kennen door inzicht te krijgen in zijn en jouw gedrag.
 • Wat je aandacht geeft, groeit. Focus dus op gewenst gedrag.
 • Honden hebben hun eigen taal, behoeften, instincten en leerprocessen. Je leert dit begrijpen op maat van jouw hond zodat je een tweerichtingsverkeer creëert in de communicatie.

Aiko

SHIINU is ontstaan dankzij Aiko. Ik noem hem mijn gids. Een Shiba Inu reu, geboren op 11 juni 2014. Aiko is Japans voor 'adoratie' of 'geliefde'. Een vrolijke deugniet, fearless, heel sociaal, speels, koppig en zelfstandig. Hij zal niet snel om knuffels komen vragen, alleen als hij er echt nood aan heeft.

Aiko

 

Logo SHIINU

 

Ook het logo is geïnspireerd op Aiko. De haakjes zijn afgeleid van zijn puntoortjes. Inu betekent 'hond' in het Japans. De cirkel maakt alles tijdloos en rond en verwijst ook naar de stempel die ik op mijn leven wil drukken.

SHIINU = komt van Shi-ba-Inu. 'Inu' betekent ‘hond’ in het Japans en 'shi' (Qi) betekent ‘levensenergie’ in het Chinees. SHI komt ook van 'shiatsu' (acupressuur; TCM), dat mee aan de basis ligt van de holistische visie van SHIINU.

Yuki

Begin 2019 is Yuki, mix Chowchow x Akita, er bij gekomen. Ik noem haar mijn prinsesje, mijn meisje. Yuki is Japans voor 'gezegend' of 'sneeuw'. Zij is een lieve, zachte Chowkita teef geboren op 27 oktober 2018 en komt uit het asiel Blauwe Kruis in Wommelgem. Ze is lief, zachtaardig en aanhankelijk. Ze checkt uit zichzelf regelmatig in, krijgt graag mijn aandacht en verliest me nooit uit het oog. Bij vreemden heeft ze even tijd nodig om zich op haar gemak te voelen.

   Hondencoach SHIINU

   Volg SHIINU op:

   Instagram: @shiinu.hondencoaching
   Facebook: @shiinu.be
   TikTok: @shiinu.hondencoaching

   Interesse in een samenwerking?

   Studenten

   Volg je een opleiding en zoek je een leuke stageplaats in een klein, familiair bedrijf in de hondenbranche? Stuur je CV en motivatie naar laura@shiinu.be.

   Hondernemers

   Ben je ondernemer in de hondensector en wil je met mij samenwerken?

   Voorbeelden:
   - artikelen in de SHIINU pop-up shop (zie Instagram
   @shiinu.shop)
   - product promo op social media kanalen van @shiinu.hondencoaching
   - freelance opdrachten voor je bedrijf
   - projecten waarin we mekaar aanvullen/versterken

   Neem nu contact op via laura@shiinu.be.

    

   Hondencoach SHIINU Turnhout

    

   Ontvang maandelijks tips in je mailbox

   * indicates required