Hi there! Mijn naam is Laura Lefebvre

In 2014 kwam mijn eerste eigen hond in mijn leven, Aiko, een Shiba Inu. Niet het gemakkelijkste ras en daarom ging ik meteen naar de lokale hondenschool. Tot mijn verbazing leerde ik daar hoe je op een autoritaire manier met je hond moet omgaan, de groep volgen en voldoen aan regeltjes die totaal niet goed voelden. Gehoorzaamheid volgens hun verwachtingen was de focus. Ik miste zoveel, er was niets persoonlijks aan en werd er echt onzeker van. Ik groeide op deze manier verder van hem (en mezelf) weg en verloor het plezier in het trainen. Ik wou mijn hond leren begrijpen en een sterke band opbouwen. Nadat de trainer me toonde hoe stevig te snokken met een slipketting om mijn hond beter te laten gehoorzamen, stopte ik meteen en ging mijn eigen weg.

Ik begon met zelfstudie en niet veel later volgde ik beroepsopleidingen. Zo kreeg ik de juiste kennis die mijn visie ontwikkelde en ontstond SHIINU hondencoaching. Je kunt namelijk wél op een positieve manier met je hond omgaan, mekaar leren begrijpen en zo een sterke band opbouwen waarin vertrouwen en balans centraal ligt. Dit kan voor elk ras, ongeacht de leeftijd en afkomst!

Hoe jouw hond zich voelt en wat hij heeft geleerd, bepaalt hoe hij zich gedraagt. Training is slechts een onderdeel van de volledige opvoeding. Ik focus vooral op hoe jij met je hond omgaat en hoe jij naar hem kijkt. Ik coach jou zodat jij een betere afstemming creëert met jouw hond en ongewenst gedrag weet te voorkomen of de oorzaak ervan kunt aanpakken.

Aiko

SHIINU is ontstaan dankzij Aiko. Ik noem hem mijn gids. Een Shiba Inu reu, geboren op 11 juni 2014. Aiko is Japans voor 'adoratie' of 'geliefde'. Een vrolijke deugniet, fearless, heel sociaal, speels, koppig en zelfstandig. Hij zal niet snel om knuffels komen vragen, alleen als hij er echt nood aan heeft.

Ook het logo is geïnspireerd op Aiko. De haakjes zijn afgeleid van zijn puntoortjes. Inu betekent 'hond' in het Japans. De cirkel maakt alles tijdloos en rond en verwijst ook naar de stempel die ik op mijn leven wil drukken.

SHIINU = komt van Shi-ba-Inu. 'Inu' betekent ‘hond’ in het Japans en 'shi' (Qi) betekent ‘levensenergie’ in het Chinees. SHI komt ook van 'shiatsu' (acupressuur; TCM), dat mee aan de basis ligt van mijn holistische visie .

Yuki

Begin 2019 is Yuki, mix Chowchow x Akita, er bij gekomen. Yuki is Japans voor 'gezegend' of 'sneeuw'. Zij is een lieve, zachte Chowkita teef geboren op 27 oktober 2018 en komt uit het asiel Blauwe Kruis in Wommelgem. Ze is lief, zachtaardig en aanhankelijk. Ze checkt uit zichzelf regelmatig in, krijgt graag mijn aandacht en verliest me nooit uit het oog. Bij vreemden heeft ze even tijd nodig om zich op haar gemak te voelen.

Volg ons

Instagram: @shiinu.be
Facebook: @shiinu.be

Contact