Expert in positieve opvoeding, welzijnsgericht trainen en ontspannen wandelen voor honden. Alle rassen en leeftijden welkom.

Opvoedings- & trainingsadvies

Jouw hond is je beste vriend. Maar soms kan het lastig zijn om hem echt te begrijpen, zeker als hij vervelend gedrag vertoont. Misschien heb je het idee dat het niet goed gaat met je hond of dat hij niet gelukkig is, maar weet je niet hoe dat komt. Of heb je al vanalles geprobeerd om hem duidelijk te maken dat je iets niet leuk vindt. Kortom: je wilt minder frustraties of zorgen ervaren, jouw hond beter leren begrijpen en samen leuke dingen doen.

Hondencoach Turnhout - SHIINU

 

Herken jij jezelf in één of meerdere van onderstaande voorbeelden?

✔ Je begrijpt niet wat jouw hond wilt vertellen en hij begrijpt jou niet. Je zou graag beter met hem leren communiceren zodat je meer een connectie kunt ervaren en zo jullie band versterken.

✔ Je ziet door de bomen het bos niet meer. Welke methode is de beste, welke voeding is de beste, hoe kan je een sterke band opbouwen, wat heeft jouw hond nodig, op welke manier kan je hem het beste iets aanleren en afleren, etc. Je raakt onzeker en verward door alle mogelijkheden en tegenstrijdige adviezen en wilt er graag professionele begeleiding bij hebben.

✔ Er zijn enkele problemen die je wenst op te lossen, maar je hebt geen idee hoe je dit moet aanpakken. Je wilt de oorzaak achterhalen en niet het symtoom onderdrukken.

Als jij je hierin herkent, dan is een sessie privécoaching bij SHIINU wat je nodig hebt!

Hondencoach SHIINU Turnhout

Ik ben Laura, de enthousiaste krullenbol van SHIINU. In 2014 kwam mijn eerste hond Aiko in mijn leven. Als Shiba Inu zeker niet de makkelijkste dus ging meteen naar de lokale hondenschool. Ik leerde daar hoe je op een autoritaire manier met je hond moet omgaan, de groep volgen en voldoen aan regeltjes en commando's die voor mij totaal niet goed voelden. Dat was niet de manier waarop ik met mijn pup wilde omgaan. Ik ben er snel gestopt en was vastberaden dat dit anders kon.

Ik heb mezelf volledig omgeschoold en intussen mijn eigen methode en visie ontwikkeld. Ik leer je om vanuit gelijkwaardigheid met jouw hond om te gaan, hem te leren begrijpen en een sterke band te creëren. Want jouw hond is een volwaardig gezinslid waar je leuke dingen mee wilt doen. Je wilt er echt geen robot van maken die niets te zeggen heeft.

Elke hond en persoon is anders, dus ieder zijn leertempo is ook anders. Door hier voldoende aandacht aan te besteden en je volledig af te stemmen op jouw hond, dan zal hij zich ook volledig kunnen afstemmen op jou en creëren jullie een tweerichtingsverkeer in de communicatie wat een positief effect heeft op jullie relatie op lange termijn.


Hondencoach SHIINU Turnhout

Jouw hond beter begrijpen

Jouw hond heeft duidelijkheid nodig maar daarvoor kan je best zelf ook weten wat je waarom en wanneer doet. Helaas worden er veel foute adviezen gegeven die de relatie tussen jou en jouw hond negatief beïnvloeden. Zo maar wat proberen, of iets toepassen terwijl het niet goed voelt voor jou, is dus geen goed idee. Jullie zullen beide verward geraken met onzekerheid, frustraties en stress als gevolg. Bovendien is niet elke hond en persoon hetzelfde, dus is op maat werken gewenst.

Met de juiste aanpak, mindset en houding vermijd je stress, onbegrip en ongewenst gedrag. Jouw hond spiegelt jou. Ik help je niet enkel jouw hond beter te begrijpen, maar ook dat je jezelf en jouw eigen energie beter gaat begrijpen door oude overtuigingen te benoemen, het onbewuste bewust te maken en je nieuwe inzichten mee te geven.

De focus ligt op het coachen van jou als hondeneigenaar en het finetunen van jouw aanpak, houding en mindset. Op een zachte, beloningsgerichte, doch consequente manier, ga jij meer richting een natuurlijk leiderschap, i.p.v. 'baas of slaaf', en dat op maat van jou en jouw hond.

Daarom bekijken we jou en jouw hond op een holistische manier. Jouw hond beter leren begrijpen, ontdekken wat zijn wensen en behoeften zijn en de oorzaak van de klacht aanpakken of voorkomen, zijn cruciaal om jullie welzijn te optimaliseren en de balans te herstellen.

Ik vind het belangrijk dat het klikt tussen jou en mij. Je gaat namelijk veel van mij leren dus moet mijn visie bij jou passen. Daarnaast wil ik ook graag weten wat je tot hiertoe al hebt ondernomen en of je bereid bent tijd en energie te steken om het gewenste resultaat te behalen. Daarom kan je een gratis kennismakingsgesprek inplannen om dit alvast te ontdekken.

 

Hondencoach SHIINU Turnhout

Hondencoach SHIINU Turnhout

Na de coaching voor jou en jouw hond...

… Weet jij hoe je beter communiceert en contact maakt met jouw hond.

Honden hebben hun eigen taal, behoeften, instincten en leerprocessen. Je hebt de taal van jouw hond beter leren begrijpen waardoor je weet wat hij nodig heeft en hoe hij zich voelt. Daarnaast heb je inzicht gekregen in hoe jouw eigen communicatie en houding is t.o.v. jouw hond. Je bent veel duidelijker en staat meer in je kracht waardoor je je zekerder voelt en meer contact maakt met hem. Honden merken veranderingen in lichaamstaal namelijk meteen op. Jij begrijpt jouw hond en jouw hond begrijpt jou. Het resultaat is minder stress en frustratie voor allebei!

… Weet je wat jouw hond nodig heeft en voelt zich beter in zijn vel.

Tijdens de coaching heb je geleerd hoe jij op een hondvriendelijke, welzijnsgerichte manier met jouw hond kunt trainen. Je weet nu wat de oorzaak is van de klacht(en) en hoe je deze kunt voorkomen of aanpakken. Je hebt een inzicht gekregen in de behoeften van jouw hond en weet wat hij nodig heeft om zich goed in zijn vel te voelen en gelukkig te zijn.

… Luistert beter en kent zijn grenzen.

Dankzij de SHIINU-methode stel je consequente, maar zachte grenzen. Jouw hond weet duidelijk wat wel en niet oké is en wat hij wanneer kan verwachten, wat hem rust en vertrouwen geeft. Jullie zijn beide meer ontspannen en vinden terug balans in het samen leven.

Hondencoach SHIINU Turnhout

Locatie

  • Coaching vindt steeds plaats op het trainingsveld van SHIINU en de achterliggende omgeving (Steenweg op Baarle-Hertog 111, 2300 Turnhout). Parkeren kan gratis voor de deur.

  Een unieke, gezellige privé locatie van meer dan 800m², met 3 afgesloten velden, in het groene noorden van Turnhout.

  Coaching is steeds buiten. Bij onaangenaam weer (regen, storm, vrieskou, sneeuw of extreme hitte) neem ik contact op met jou om de afspraak te verplaatsen naar een ander moment.

   • Indien het voor jou niet mogelijk is om op locatie te trainen, kan privé coaching ook bij jou thuis, excl. €0,50/km. Neem hiervoor contact op!

    Privé coaching is mogelijk op volgende dagen

     Maandag t.e.m. vrijdag tussen 10u00 en 18u00 (wachttijd +/- 2 weken).

      Hondencoach SHIINU Turnhout

     Voor wie

       • Alle rassen en leeftijden welkom - ook rassen die elders geweigerd worden.
       • Je wilt werken op een moderne, welzijnsgerichte, hondvriendelijke manier.
       • Je wilt jouw hond leren begrijpen en een sterke band creëren.
       • Je bent leergierig en wilt veel informatie krijgen omtrent gedrag, communicatie en voeding.
       • Je hebt geduld om te trainen op het tempo van jouw hond.
       • Je staat open om naar jezelf te kijken en nieuwe inzichten op te doen.
       • Je bent gemotiveerd om tijd en energie in de training en opvoeding van jouw hond te steken.
       • Je wilt trainen op een natuurlijke manier, zonder hulpmiddelen en clicker.

       Hondencoach SHIINU Turnhout

       Een sessie opvoedings- & trainingsadvies

       • je hebt specifieke klachten waar je geen raad meer mee weet
       • je hebt heel wat vragen hebt omtrent de opvoeding en training van jouw hond en deze wilt aftoetsen met een expert
       • je wenst praktische oplossingen op maat, op een hondvriendelijke en welzijnsgerichte manier, om een specifiek probleem te verhelpen
       • je wilt de puntjes op de i zetten
       • je wilt jouw hond beter leren begrijpen
       • je wenst tips om de relatie met jouw hond te versterken
       • je hebt voedingsadvies nodig

       Je wenst met andere woorden meteen praktisch advies op maat te krijgen.

       Investering

       • één sessie: €89 incl. BTW
       • vanaf twee sessies: €80 incl. BTW per sessie

       Coaching is per hond. Als je graag een extra hond betrekt in de coaching: + €25 per sessie.

        De meeste eigenaren die bij mij komen, kunnen na een sessie al weer een tijdje vooruit omdat ik veel tips, informatie en waardevolle adviezen geef. Indien je meer begeleiding nodig hebt, is een vervolgsessie uiteraard mogelijk.

        Klik hieronder als je eerst vrijblijvend wilt kennismaken om te ontdekken of we een match zijn.Hondencoach SHIINU Turnhout

        Klik hieronder als je al overtuigd bent van mijn visie en aanpak en je meteen een afspraak wilt inplannen voor privé coaching.Hondencoach SHIINU Turnhout

        Hondencoach SHIINU Turnhout

        Wat anderen zeggen:

        SHIINU hondencoach TurnhoutHondencoach SHIINU Turnhout

         

        Hondencoach SHIINU Turnhout

        Hondencoach SHIINU Turnhout

        Hondencoach SHIINU Turnhout

        Hondencoach SHIINU Turnhout

        Hondencoach SHIINU Turnhout

        Hondencoach SHIINU Turnhout

         

        Hondencoach SHIINU Turnhout