Leer jouw hond beter begrijpen en versterk jullie relatie op een positieve en natuurlijke manier.

Online videocursus 'ontspannen wandelen' (wachtlijst)

Jouw hond is je beste vriend. Je wilt er graag leuke dingen mee gaan doen en hem meenemen naar plaatsen waar je andere mensen, en mogelijks ook honden, tegenkomt. Hem altijd alleen thuis laten omwille van de stress is niet waarom je jouw hond in jouw leven hebt gehaald. Integendeel, je wilt hem het liefst van al zo veel mogelijk betrekken in jouw dagelijks leven.

Hondencoach SHIINU Turnhout

Herken jij jezelf in één of meerdere van onderstaande voorbeelden?

✔ De wandeling met jouw hond is totaal niet meer ontspannen of zelfs gênant vb. hij trekt aan de leiband, haalt uit naar alles wat passeert, wilt overal gaan snufelen of kan net niet snuffelen, is extreem enthousiast bij het zien van andere honden, heeft geen aandacht voor jou tijdens de wandeling, is overprikkeld of ervaart ontzettend veel stress. Je kunt hem amper houden en jouw arm doet er intussen pijn van. Je probeert op allerlei manieren om contact te maken met jouw hond en herhaalt je boodschap, maar hij lijkt wel doof. Het frustreert je enorm waardoor je vaak liever niet gaat wandelen.

✔ Je hebt al vanalles geprobeerd. Al de tips en adviezen van het internet en de hondenschool of -trainer waar je geweest bent, lijken niet bij jou en jouw hond te passen. Wat je ook doet, je ervaart meer achteruitgang dan vooruitgang. Maar wat dan nu? Je zit met je handen in je haar. Je wil het graag goed doen met jouw hond, maar voelt je ontmoedigd en/of machteloos omdat niets lijkt te helpen.

✔ Het voelt niet goed om jouw hond pijn te doen en terug te snokken om hem te laten luisteren. Alle hulpmiddelen/trucjes die je intussen al hebt gebruikt, helpen voor geen meter.

✔ Je bent het beu om de kritiek en ongevraagde adviezen van anderen te moeten aanhoren en ook de afkeurende blikken geven je geen fijn gevoel. Het zorgt juist voor meer onzekerheid en dat heeft een negatief effect op de band met jouw hond.

Wil jij meer onderstaande richting uit gaan?

✔ Je wilt geen externe hulpmiddelen (meer) gebruiken, vb. stropketting, dun lijntje achter de oren, elektrische band, anti-trektuig of gentle-leader en ook een clicker spreekt je niet aan. Je staat achter een welzijnsgerichte aanpak waarbij jij de leiding neemt zonder dé baas te willen zijn.

✔ Je bent je er van bewust dat de huidige manier van wandelen jou en jouw hond niet vooruit helpt. Je wilt leren wat je precies verkeerd toepast, waarom en HOE je dit op een positieve manier kunt aanpakken om zo van afstand naar verbinding te gaan met jouw hond.

✔ Je wilt jouw hond beter leren begrijpen en de oorzaak van de klachten aanpakken of voorkomen i.p.v. het gedrag (symptoom) te onderdrukken. Je wilt m.a.w. inzicht krijgen in zijn gedrag, leerprocessen, gevoelens en behoeftes en hier zelfzekerder in worden.

✔ Je bent op zoek naar een sturing, een klankbord, iemand die jou stap voor stap kan coachen en begeleiden op maat om positieve veranderingen met jouw hond door te voeren. Je snakt naar een duidelijk en gestructureerd stappenplan op maat van jou en jouw hond om eindelijk een ontspannen wandeling te creëren dat voor beide fijn voelt. Je bent gemotiveerd om hier aan te werken.

✔ Je ziet de voordelen van een online programma: je kunt op jouw eigen tempo van thuis uit alles volgen en bekijken en hoeft hiervoor geen verplaatsing naar Turnhout te maken.

Als jij je hierin herkent, dan is dit online coaching programma bij SHIINU wat je zoekt!

Hondencoach SHIINU Turnhout


Ik ben Laura, de enthousiaste krullenbol van SHIINU. In 2014 kwam mijn eerste hond Aiko in mijn leven. Als Shiba Inu zeker niet de makkelijkste dus ging meteen naar de lokale hondenschool.

Op de hondenschool lag de focus op gehoorzaamheid en een harde aanpak. Jij bent de baas en jouw hond moet meteen luisteren, anders is hij dominant t.o.v. jou. Ik moest een korte lijn met slipketting gebruiken. Wanneer we oefenden op het volgen aan de korte lijn, trok Aiko heel hard. Ik voelde me onzeker omdat het niet lukte bij mij en bij de anderen in de groep wel. De instructeur nam de lijn van mij over en wanneer Aiko vooruit liep, snokte hij heel hard terug. Aiko zijn keel maakte een luide kreet doordat die zo werd dichtgetrokken en ik stond er geshockeerd, met mijn mond vol tanden. Hij gaf me de lijn terug en zei "nu zal hij wel luisteren". Dat kon voor mij echt niet. Zo wil ik echt niet met mijn hond omgaan. Ik stopte met hondenschool en ging op zoek naar een aanpak die goed voelde én het contact met mijn hond kon versterken.

Uit nood aan positieve trainingsmethoden begon ik eerst met zelfstudie en probeerde alle tips en technieken die ik op internet kon vinden. Nadien ben ik begonnen met beroepsopleidingen omdat mijn interesse hierin groeide. Fastforward naar vandaag begeleid ik intussen dagelijks hondeneigenaren om hun hond te leren begrijpen, hun band te versterken en een ontspannen wandeling te creëren.

Een hond is geen robot of machine die je naar wens kunt instellen. Ik vind het ontzettend belangrijk dat jij een tweerichtingsverkeer in de communicatie met jouw hond realiseert. Ik werk steeds op een positieve, zachte manier met respect voor de eigenheid van jou en jouw hond.

Hondencoach SHIINU Turnhout

Jouw hond beter begrijpen

Jouw hond heeft duidelijkheid nodig maar daarvoor kan je best zelf ook weten wat je waarom en wanneer doet. Helaas worden er veel foute adviezen gegeven die de relatie tussen jou en jouw hond negatief beïnvloeden. Zo maar wat proberen, of iets toepassen terwijl het niet goed voelt voor jou, is geen goed idee. Jullie zullen beide verward geraken met onzekerheid, frustraties en stress als gevolg. Bovendien is niet elke hond en persoon hetzelfde, dus is op maat werken gewenst.

Met de juiste aanpak, mindset en houding vermijd je stress, onbegrip en ongewenst gedrag. Jouw hond spiegelt jou. Ik help je niet enkel jouw hond beter te begrijpen, maar ook dat je jezelf en jouw eigen energie beter gaat begrijpen door oude overtuigingen te benoemen, het onbewuste bewust te maken en je nieuwe inzichten mee te geven.

De focus ligt op het coachen van jou als hondeneigenaar en het finetunen van jouw aanpak, houding en mindset. Op een zachte, beloningsgerichte, doch consequente manier, ga jij meer richting een natuurlijk leiderschap, i.p.v. 'baas of slaaf', en dat op maat van jou en jouw hond.

 • Externe hulpmiddelen vb. anti-trektuigjes, stropketting, gentle-leader, elektrische band, pinketting, dun lijntje achter de oren, ... en gedragingen vanuit macht zoals roepen, forceren, terugsnokken, agressie, toedienen van pijn, ... zijn niet toegelaten bij SHIINU.
 • Ik gebruik ook geen clicker omdat ik je leer contact maken met jouw hond om wie jullie zijn en wat voor jouw hond op een natuurlijke manier als motivatie en beloning wordt aanvaard. Mijn methode is no-nonsense, met een heldere structuur gebaseerd op natuurlijk leiderschap, veiligheid, vertrouwen & communicatie.
 • Hondencoach SHIINU Turnhout

  Voor wie

  • Jouw hond trekt aan de lijn, is overprikkeld, ervaart veel stress, loopt van links naar rechts, wilt overal naartoe snuffelen en dag zeggen, kan niet snuffelen, is constant afgeleid, je kunt geen contact maken met jouw hond, hij is overenthousiast bij het zien van andere honden, haalt uit naar andere honden, je bent onzeker/verward tijdens de wandeling of ervaart zelf veel stress omdat je niet meer weet wat je wel/niet moet doen/zeggen om de balans te bewaren.
  • Alle rassen en leeftijden welkom.
  • Je wilt werken op een welzijnsgerichte, hondvriendelijke manier.
  • Je wilt leren hoe jij je als natuurlijke leider opstelt en hierdoor vertrouwen opbouwt.
  • Je bent leergierig, staat open om naar jezelf te kijken en nieuwe inzichten op te doen.
  • Je wilt beter leren communiceren met jouw hond en hem beter leren begrijpen m.a.w. een tweerichtingsverkeer creëren in de communicatie.
  • Je wilt meer zelfvertrouwen om met jouw hond te gaan wandelen.
  • Je bent gemotiveerd om tijd en energie in de training van jouw hond te steken.
  • Je wilt absoluut geen hulpmiddelen (meer) gebruiken en graag ook stoppen met snokken om vooruit te geraken.
  • Je hebt nood aan een duidelijke leidraad en gestructureerd stappenplan op maat van jou en jouw hond.
   Hondencoach SHIINU Turnhout

   Na de coaching voor jou en jouw hond…

   … Weet jij hoe je beter communiceert en contact maakt met jouw hond.

   Je hebt de taal van jouw hond beter leren begrijpen waardoor je weet hoe hij zich voelt en hoe je hier op een gepaste manier mee omgaat. Daarnaast heb je inzicht gekregen in hoe jouw eigen communicatie en houding is t.o.v. jouw hond. Je bent veel duidelijker en staat meer in je kracht waardoor je je zekerder voelt en meer contact maakt met hem. Honden merken veranderingen in lichaamstaal namelijk meteen op. Jij begrijpt jouw hond en jouw hond begrijpt jou. Het resultaat is minder stress en frustratie voor allebei!

   … Weet je wat jouw hond nodig heeft en voelt zich beter in zijn vel.

   Honden hebben hun eigen taal, behoeften, instincten en leerprocessen. Tijdens de coaching hebben we de dit op maat van jouw hond geanalyseerd. Je weet nu hoe je op een welzijnsgerichte manier met jouw hond kunt wandelen en hoe jij best reageert op prikkels in de omgeving. Het is voor jou duidelijk wat hij nodig heeft om zich goed in zijn vel te voelen en gelukkig te zijn.

   … Luistert beter en kent zijn grenzen.

   Jullie hebben al heel wat vooruitgang geboekt dankzij alle aanpassingen die je hebt gedaan. Dankzij de SHIINU-methode stel je consequente, maar zachte grenzen. Jouw hond weet wat wel en niet oké is en wat hij wanneer kan verwachten, wat hem rust en vertrouwen geeft. Jullie zijn beide meer ontspannen en hebben terug plezier in het samenwandelen.

   Je hebt een duidelijke leidraad gekregen om op een ontspannen manier met jouw hond te gaan wandelen.

   Hondencoach SHIINU Turnhout

   Praktisch

    • Je volgt dit online coaching programma bij jou thuis.
    • Je start wanneer je wilt.
    • Je krijgt stap voor stap oefeningen, theorie, voorbeelden en een duidelijke leidraad aan de hand van video's om met jouw hond te oefenen.
    • Je krijgt onbeperkt toegang tot het online leerplatform en de besloten groep op Facebook.
    • Je kunt vragen stellen bij elke module in het online leerplatform.
    • In de Facebook community kan je bijkomende vragen stellen en zelf filmpjes uploaden voor extra observatie en feedback. Hier zal ik regelmatig live gaan om veelgestelde vragen te beantwoorden.
    • Optie 1: indien je meer persoonlijke coaching nodig hebt, kan je een extra privé coaching sessie inplannen om in real life iets te finetunen.
    • Optie 2: heb je de basiswandeling volgens de SHIINU-methode al onder de knie, maar blijft het passeren van honden een moeilijkheid, kan je je aanmelden voor de georganiseerde wandeling met max. 4 deelnemers.

    Je leert stap voor stap de fundering van mijn methode tot in detail zelf toepassen zodat je met zelfvertrouwen en een goed gevoel met jouw hond kunt gaan wandelen. We werken uitsluitend op een positieve, welzijnsgerichte manier. Dit vergt tijd en geduld.

    Met de juiste stappen die ik je aanreik en de persoonlijke coaching op maat, zal je al snel vooruitgang merken! Hoe snel? Dat hangt volledig van jou en jouw hond af, vermits ieder een ander leertempo heeft en je hier echt wel mee moet oefenen. Gemiddeld merk je op 3 weken al een vooruitgang.

     Hondencoach SHIINU Turnhout


     Zelf vanalles blijven proberen, is geen optie meer. Je ziet jezelf niet bezig en weet niet of je het juiste toepast, vermits er nog steeds verkeerde adviezen worden verspreid door allerlei professionals. Trekken aan de lijn of uithalen naar andere honden leer je niet in 1-2-3 af. Je moet eerst een correcte aanpak onder de knie hebben die past bij jou en jouw hond, die nieuwe gewoonte in jouw hoofd inprenten, consequent zijn, vertrouwen opbouwen, veel oefenen, volhouden en enkel zo kan je jouw hond herconditioneren en een ontspannen wandeling creëren.

     Met de juiste houding, aanpak en mindset duurt een gedragsverandering gemiddeld 3 weken. Hoe consequenter je oefent met wat je van mij leert, hoe sneller vooruitgang. Hou er rekening mee dat je enkel stap voor stap met geduld kunt werken richting het gewenste resultaat! Elke hond en persoon is anders, dus er is respect en geduld voor ieder zijn leertempo.

      

     Hondencoach SHIINU Turnhout

     Wat anderen zeggen na het volgen van mijn coaching:

     Hondencoach SHIINU Turnhout

     Hondencoach SHIINU Turnhout

     Hondencoach SHIINU Turnhout

     SHIINU hondencoach TurnhoutHondencoach SHIINU Turnhout

     Hondencoach SHIINU Turnhout

     Hondencoach SHIINU Turnhout

     Hondencoach SHIINU Turnhout

     Hondencoach SHIINU Turnhout

     Hondencoach SHIINU Turnhout

     Hondencoach SHIINU Turnhout

     Hondencoach SHIINU Turnhout

     Hondencoach SHIINU Turnhout

     Hondencoach SHIINU Turnhout

     Hondencoach SHIINU Turnhout

     Hondencoach SHIINU Turnhout

     Hondencoach SHIINU Turnhout

     Hondencoach SHIINU Turnhout