Leer jouw hond beter begrijpen en versterk jullie relatie op een positieve en natuurlijke manier.

Ontspannen wandelen traject

Jouw hond is je beste vriend. Je wilt er graag leuke dingen mee gaan doen en hem meenemen naar plaatsen waar je andere mensen, en mogelijks ook honden, tegenkomt. Hem altijd alleen thuis laten omwille van de stress is niet waarom je jouw hond in jouw leven hebt gehaald. Hij is ook geen robot die perfect naast jou moet wandelen. Integendeel, het is een gezinshond en je wilt hem het liefst van al zo veel mogelijk betrekken bij jouw dagelijks leven. Maar er zijn helaas enkele dingen waar je tegenaanloopt waardoor de moed je in de schoenen zakt.

Hondencoach SHIINU Turnhout

Herken jij jezelf in één of meerdere van onderstaande voorbeelden?

✔ De wandeling met jouw hond is totaal niet meer ontspannen of zelfs gênant vb. hij trekt aan de leiband, haalt uit naar alles wat passeert, wilt overal gaan snuffelen of kan niet snuffelen, is extreem enthousiast bij het zien van andere honden, heeft geen aandacht voor jou tijdens de wandeling, is overprikkeld, onzeker, zenuwachtig en/of ervaart ontzettend veel stress. Je kunt hem amper houden en jouw arm doet er intussen pijn van. Je probeert op allerlei manieren om contact te maken met jouw hond en herhaalt je boodschap, maar hij lijkt wel doof. Het frustreert je enorm waardoor je vaak liever niet gaat wandelen.

✔ Je hebt al vanalles geprobeerd. Al de tips en adviezen van het internet en de hondenschool of -trainer waar je geweest bent, lijken niet bij jou en jouw hond te passen. Wat je ook doet, je ervaart meer achteruitgang dan vooruitgang. Maar wat dan nu? Je zit met je handen in je haar. Je wil het graag goed doen met jouw hond, maar voelt je ontmoedigd en/of machteloos omdat niets lijkt te helpen.

Het voelt niet goed om jouw hond pijn te doen, terug te snokken of andere fysieke correcties te geven om hem te laten luisteren. Alle hulpmiddelen/trucjes die je intussen al hebt gebruikt, helpen voor geen meter.

Je bent het beu om de kritiek en ongevraagde, niet helpende adviezen van anderen te moeten aanhoren en ook de afkeurende blikken geven je geen fijn gevoel. Het zorgt juist voor meer onzekerheid en dat heeft een negatief effect op de band met jouw hond.

Wil jij meer onderstaande richting uit gaan?

Je wilt geen externe hulpmiddelen (meer) gebruiken, vb. slipketting, dun lijntje achter de oren, elektrische band, anti-trektuig of gentle-leader en ook een clicker spreekt je niet aan. Je wilt geen pijn en straf geven om ongewenst gedrag controleerbaar te maken. Je staat achter een welzijnsgerichte aanpak waarbij jij de leiding neemt en vertrouwen creëert, zonder dé baas te willen zijn.

✔ Je bent je er van bewust dat de huidige manier van wandelen jou en jouw hond niet vooruit helpt. Je wilt leren wat je precies verkeerd toepast, waarom en HOE je dit op een positieve manier kunt aanpakken om zo van afstand naar verbinding te gaan met jouw hond.

✔ Je wilt jouw hond beter leren begrijpen en de oorzaak van de klachten aanpakken of voorkomen i.p.v. het gedrag (symptoom) te onderdrukken met pijn. Je wilt m.a.w. inzicht krijgen in zijn gedrag, leerprocessen, gevoelens en behoeftes en hier zelfzekerder in worden.

Je bent op zoek naar sturing, een klankbord, iemand die jou stap voor stap kan coachen en begeleiden op maat om positieve veranderingen met jouw hond door te voeren. Je snakt naar een duidelijk en gestructureerd stappenplan, een handleiding op maat van jou en jouw hond om eindelijk een ontspannen wandeling te creëren dat voor beide fijn voelt. Je bent gemotiveerd om hier aan te werken.

Als jij je hierin herkent, dan is dit traject wat je zoekt!

Hondencoach SHIINU Turnhout

 

 • Hondencoach ontspannen wandelen Turnhout
 • Beter communiceren met jouw hond

  Jouw hond heeft duidelijkheid nodig maar daarvoor kan je best zelf ook weten wat je waarom en wanneer doet. Helaas worden er veel foute adviezen gegeven die de relatie tussen jou en jouw hond negatief beïnvloeden. Zo maar wat proberen, of iets toepassen terwijl het niet goed voelt voor jou, is geen goed idee. Jullie zullen beide verward geraken met onzekerheid, frustraties en stress als gevolg. Bovendien is niet elke hond en persoon hetzelfde, dus is op maat werken gewenst.

  De focus ligt op het coachen van jou als hondeneigenaar en het finetunen van jouw aanpak, houding en mindset. Op een zachte, beloningsgerichte, doch consequente manier, ga jij meer richting een natuurlijk leiderschap, i.p.v. 'baas of slaaf', en dat op maat van jou en jouw hond.

 • Externe hulpmiddelen vb. anti-trektuigjes, stropketting, gentle-leader, elektrische band, pinketting, dun lijntje achter de oren, ... en gedragingen vanuit macht zoals roepen, forceren, terugsnokken, agressie, toedienen van pijn, ... zijn niet toegelaten bij SHIINU.
 • Ik gebruik ook geen clicker omdat ik je leer contact maken met jouw hond om wie jullie zijn en wat voor jouw hond op een natuurlijke manier als motivatie en beloning wordt aanvaard. Mijn methode is no-nonsense, met een heldere structuur gebaseerd op natuurlijk leiderschap, veiligheid, vertrouwen & communicatie.
 • Zelf vanalles blijven proberen, is geen optie meer. Je ziet jezelf niet bezig en weet niet of je het juiste toepast, vermits er nog steeds verkeerde adviezen worden verspreid door allerlei professionals. Hierdoor geraak je verward en onzeker waardoor je jouw hond niet het vertrouwen kunt geven. Trekken aan de lijn of uithalen naar andere honden leer je niet in 1-2-3 af.

  Je moet eerst een correcte aanpak onder de knie hebben die past bij jou en jouw hond, die nieuwe gewoonte in jouw hoofd inprenten, consequent zijn, vertrouwen opbouwen, veel oefenen, volhouden en enkel zo kan je jouw hond herconditioneren en een ontspannen wandeling creëren.


 • Hondencoach SHIINU Turnhout

  Traject

  Het ontspannen wandelen traject is opgedeeld in 2 delen. Enerzijds het online gedeelte met verschillende modules die je afzonderlijk en stap voor stap kunt (her)bekijken waartoe je onbeperkt toegang en online ondersteuning krijgt. Iedereen zit in een andere fase, heeft een verschillende tijdsinvulling, loopt tegen uiteenlopende zaken aan en evolueert op een verschillend tempo, etc, maar kan wel aan de slag met dezelfde structuur

  Zo kan je alles op je gemak bekijken en wordt je niet ter plaatse overweldigd met info en oefeningen. Je gaat hier zelfstandig mee aan de slag op jouw tempo en het leertempo van jouw hond, maar krijgt ook voldoende online begeleiding voor extra sturing.

  Ik push jou en jouw hond niet om snel vooruitgang te realiseren, jullie zijn namelijk geen robotten. Ik stimuleer je wel om stap voor stap richting je doelen te gaan a.d.h.v. een duidelijke structuur en handvaten. En dat allemaal vanuit een positieve, zachte visie.

  Anderzijds kan je, enkel in combinatie met het online gedeelte, opteren voor privé coachingsessies in Turnhout voor meer coaching op maat. Zo kunnen we in de diepte gaan en coachen op details.

  De volgende stap is dat je kunt aansluiten bij groepswandelingen om verder te oefenen op het passeren van andere honden.

  Op het einde van het traject heb je een duidelijke structuur en houvast die je helpt om beter afgestemd te raken op jouw hond en een wandeling ontspannen te laten verlopen.

  Voor wie

  • Voor alle rassen en leeftijden.
  • Je wilt werken op een positieve, zachte manier.
  • Het welzijn van jouw hond is topprioriteit.
  • Je bent leergierig, nieuwsgierig en staat open om naar jezelf te kijken en nieuwe inzichten op te doen.
  • Je bent bewust dat de huidige situatie jou niet verder helpt en bent bereid hier aanpassingen voor de doen.
  • Je bent gemotiveerd om tijd en energie in de training van jouw hond te steken.
  • Je hebt nood aan een klankbord om jouw vragen aan te stellen, een duidelijke leidraad, een houvast en gestructureerd stappenplan op maat van jou en jouw hond met online en offline ondersteuning.
 • Met de juiste houding, aanpak en mindset duurt een gedragsverandering gemiddeld 3 weken. Hoe consequenter je oefent met wat je van mij leert, hoe sneller vooruitgang. Hou er rekening mee dat je enkel stap voor stap met geduld kunt werken richting het gewenste resultaat! Elke hond en persoon is anders, dus heb respect en geduld voor jullie eigen leertempo. Eerst leer jij de nodige aanpassingen zodat je jouw hond op de juiste manier kunt herconditioneren.

 • Online hondencoach SHIINU Turnhout

  Wie ben ik

  Ik ben Laura, de enthousiaste krullenbol van SHIINU. In 2014 kwam mijn eerste hond Aiko in mijn leven. Als Shiba Inu zeker niet de makkelijkste dus ging meteen naar de lokale hondenschool.

  Op de hondenschool lag de focus op gehoorzaamheid en een harde aanpak. Jij bent de baas en jouw hond moet meteen luisteren, anders is hij dominant t.o.v. jou. Ik moest een korte lijn met slipketting gebruiken. Wanneer we oefenden op het volgen aan de korte lijn, trok Aiko heel hard. Ik voelde me onzeker omdat het niet lukte bij mij en bij de anderen in de groep wel. De instructeur nam de lijn van mij over en wanneer Aiko vooruit liep, snokte hij heel hard terug. Aiko zijn keel maakte een luide kreet doordat die zo werd dichtgetrokken en ik stond er geshockeerd, met mijn mond vol tanden. Hij gaf me de lijn terug en zei "nu zal hij wel luisteren". Dat kon voor mij echt niet. Zo wil ik echt niet met mijn hond omgaan. Ik stopte met hondenschool en ging op zoek naar een aanpak die goed voelde voor mij én het contact met mijn hond kon versterken.

  Uit nood aan positieve trainingsmethoden begon ik eerst met zelfstudie en probeerde allerlei tips en technieken die ik op internet kon vinden. Nadien ben ik begonnen met beroepsopleidingen omdat mijn interesse hierin groeide. Fastforward naar vandaag begeleid ik intussen dagelijks hondeneigenaren om hun hond te leren begrijpen, hun band te versterken en een ontspannen wandeling te creëren.

  Een hond is geen robot of machine die je naar wens kunt instellen. Ik vind het ontzettend belangrijk dat jij een tweerichtingsverkeer in de communicatie met jouw hond realiseert. Ik werk steeds op een positieve, zachte manier met respect voor de eigenheid van jou en jouw hond.


 • Hondencoach SHIINU Turnhout

  Na de coaching voor jou en jouw hond…

  … Weet jij hoe je beter communiceert en contact maakt met jouw hond.

  Je hebt de taal van jouw hond beter leren begrijpen waardoor je weet hoe hij zich voelt en hoe je hier op een gepaste manier mee omgaat. Daarnaast heb je inzicht gekregen in hoe jouw eigen communicatie en houding is t.o.v. jouw hond. Je bent veel duidelijker en staat meer in je kracht waardoor je je zekerder voelt en meer contact maakt met hem. Honden merken veranderingen in lichaamstaal namelijk meteen op. Jij begrijpt jouw hond en jouw hond begrijpt jou. Het resultaat is minder stress en frustratie voor allebei!

  … Weet je wat jouw hond nodig heeft en voelt zich beter in zijn vel.

  Honden hebben hun eigen taal, behoeften, instincten en leerprocessen. Tijdens de coaching hebben we de dit op maat van jouw hond geanalyseerd. Je weet nu hoe je op een welzijnsgerichte manier met jouw hond kunt wandelen en hoe jij best reageert op prikkels in de omgeving. We hebben ook de voeding bekeken, vermits dit een belangrijke invloed heeft op het lichaam van jouw hond. Het is voor jou nu duidelijk wat hij nodig heeft om zich goed in zijn vel te voelen en minder stress te ervaren.

  … Luistert beter en kent zijn grenzen.

  Jullie hebben al heel wat vooruitgang geboekt dankzij alle aanpassingen die je hebt gedaan. Dankzij de SHIINU-methode stel je consequente, maar zachte grenzen. Jouw hond weet wat wel en niet oké is en wat hij wanneer kan verwachten, wat hem rust en vertrouwen geeft waardoor het contact is verbeterd. Jullie zijn beide meer ontspannen en hebben terug plezier in het samenwandelen.

  Je hebt een duidelijke leidraad gekregen om op een ontspannen manier met jouw hond te gaan wandelen.

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Hondencoach SHIINU Turnhout

 • Praktisch

  • Zelfstandig op jouw tempo te volgen
  • Start wanneer het jou uitkomt
  • Stap voor stap oefeningen, theorie & praktijkvoorbeelden a.d.h.v. een duidelijke structuur en beeldmateriaal
  • Onbeperkt toegang
  • Onbeperkt online ondersteuning: vragen stellen in het online leerplatform + 2-wekelijks live Q&A coaching call + privé groep Facebook
   • Naast de oefeningen krijg je veel aanvullende informatie/kennis/inzichten omtrent trainen, opvoeding, voeding en hondentaal.
   • Opties voor extra offline ondersteuning

    Optie 1: indien je meer persoonlijke coaching op maat wenst, kan je een privé coachingsessie inplannen om jouw aanpak te finetunen. Tijdens of na het online traject is het ook mogelijk om te boeken als je dat later wenst.

    Optie 2: laat jouw hond extra socialiseren en contact hebben met andere stabiele honden tijdens de SHIINU playdates zodat hij zijn energie kan kanaliseren. Zo leer je jouw hond beter begrijpen.

    Optie 3: toegang tot georganiseerde groepswandelingen om het passeren van andere honden extra in te oefenen.

    Met de juiste stappen die ik je aanreik en de persoonlijke coaching op maat, zal je al snel vooruitgang merken! Hoe snel? Dat hangt volledig van jou en jouw hond af, vermits ieder een ander leertempo heeft en je hier echt wel mee moet oefenen. Met de structuur en methode die je leert, merk je op 2 weken tot 2 maanden zeker al vooruitgang.

   • Stap voor stap gaan we de fundering van jouw aanpak versterken en de communicatie tussen jou en jouw hond herstellen voor meer duidelijkheid en vertrouwen zodat de wandeling ontspannen verloopt.

    Hondencoach SHIINU Turnhout

   • Privé hondencoaching

     Een sessie duurt max. één uur waarbij we in praktijk gaan wandelen. We overlopen de zaken die voor jou niet duidelijk zijn en wat je kunt optimaliseren om een betere afstemming met jouw hond te creëren.

     Ik observeer en analyseer jou en jouw hond zodat ik mijn advies hierop kan afstemmen. We gaan dit finetunen tot je de nieuwe methode helemaal onder de knie hebt.

    • Hondencoach SHIINU Turnhout

     Datum

       Het online traject start je wanneer het jou uitkomt. De privé coachingsessie is steeds op di, woe, do van 10u-17u of vrij van 10u-14u.
      • Locatie

         Het online traject volg je via een gebruiksvriendelijk online leerplatform, via je laptop, computer, tablet of gsm. De privé coaching gaat door op het privé trainingsveld van SHIINU en de achterliggende omgeving (Steenweg op Baarle-Hertog 111, 2300 Turnhout). Parkeren kan gratis voor de deur. Een unieke, gezellige privélocatie van meer dan 800m², met 3 afgesloten velden, in het groene noorden van Turnhout.
        • Investering

        • Je betaalt éénmalig €180 voor onbeperkt toegang tot het online traject incl. onbeperkt online ondersteuning. Privécoaching plan je via de online agenda in het online leerplatform.

         Inschrijven doe je via de knop onderaan deze pagina. Na bevestiging krijg je binnen de 48u een mail met toegangslink.

         Zo heb je het beste van beide werelden: uitgebreide en correcte informatie om meteen te starten en onbeperkt naar terug te grijpen, onbeperkt een klankbord en persoonlijke coaching op maat.

         Met dit traject ga jij de fundering van jouw aanpak versterken en beter communiceren met jouw hond waardoor jullie beide meer (zelf)vertrouwen krijgen, een fijn gevoel krijgen en ontspanning ervaren.

         Hondencoach SHIINU Turnhout

         Ontspannen wandelen

         Wat anderen zeggen na het volgen van het online traject 'ontspannen wandelen':

         Greet & Poker

         Hondencoach SHIINU Turnhout

         Goedele & Rikki

         Hondencoach SHIINU Turnhout

         Tanja & Dusty

         Hondencoach SHIINU Turnhout

         Elise & Gust

         Hondencoach SHIINU Turnhout

          Wat anderen zeggen na het volgen van privé coaching:

          Hondencoach SHIINU Turnhout

           Hondencoach SHIINU Turnhout

           • Hondencoach SHIINU Turnhout

            Hondencoach SHIINU Turnhout

            Hondencoach SHIINU Turnhout

            Hondencoach SHIINU Turnhout