Versterk de relatie met jouw hond op een positieve en natuurlijke manier door meer begrip, vertrouwen en rust te creëren.

Ontspannen wandelen traject

Jouw hond is je beste vriend. Je wilt er graag leuke dingen mee gaan doen en hem meenemen naar plaatsen waar je andere mensen, en mogelijks ook honden, tegenkomt. Hem altijd alleen thuis laten omwille van de stress en spanning is niet waarom je jouw hond in jouw leven hebt gehaald. Integendeel, hij is een volwaardig gezinslid en je wilt hem het liefst van al zo veel mogelijk betrekken bij jouw dagelijks leven. Maar er zijn helaas enkele dingen waar je tegenaanloopt waardoor de moed je in de schoenen zakt.

Hondencoach SHIINU Turnhout

Zijn onderstaande punten herkenbaar voor jou?

✔ De wandeling met jouw hond is totaal niet meer ontspannen of zelfs gênant vb. hij trekt aan de leiband, haalt uit naar alles wat passeert, wilt overal gaan snuffelen of kan niet snuffelen, is extreem enthousiast bij het zien van andere honden, heeft geen aandacht voor jou tijdens de wandeling, is overprikkeld, onzeker, zenuwachtig en/of ervaart ontzettend veel stress. Je kunt hem amper houden en jouw arm doet er intussen pijn van. Je probeert op allerlei manieren om contact te maken met jouw hond en herhaalt je boodschap, maar hij lijkt wel doof. Het frustreert je enorm waardoor je vaak liever niet gaat wandelen.

✔ Je hebt al vanalles geprobeerd. Al de tips en adviezen van het internet en de hondenschool of -trainer waar je geweest bent, lijken niet bij jou en jouw hond te passen. Wat je ook doet, je ervaart meer achteruitgang dan vooruitgang. Maar wat dan nu? Je zit met je handen in je haar. Je wilt het graag goed doen met jouw hond, maar voelt je ontmoedigd en/of machteloos omdat niets lijkt te helpen.

Het voelt niet goed om jouw hond pijn te doen en ongemak te bezorgen door te snokken of andere fysieke correcties te geven om hem te laten luisteren. Alle hulpmiddelen/trucjes die je intussen al hebt gebruikt, helpen voor geen meter.

Je bent het beu om aan te modderen met tegenstrijdige tips en visies. De kritiek en ongevraagde, niet helpende adviezen van anderen maken je onzeker en ook de afkeurende blikken geven je geen fijn gevoel. Het zorgt juist voor meer frustratie en dat heeft een negatief effect op de band met jouw hond.

Wil jij meer onderstaande richting uit gaan?

Je wilt geen externe hulpmiddelen (meer) gebruiken, vb. slipketting, dun lijntje achter de oren, elektrische band, anti-trektuig of gentle-leader en ook een clicker spreekt je niet aan. Je wilt geen pijn en straf geven om ongewenst gedrag controleerbaar te maken. Je staat achter een welzijnsgerichte aanpak waarbij jij de leiding neemt, veiligheid en vertrouwen biedt.

✔ Je bent je er van bewust dat de huidige manier van wandelen jou en jouw hond niet vooruit helpt. Je wilt leren wat je precies verkeerd toepast, waarom en HOE je dit op een positieve manier kunt aanpakken om zo van afstand naar verbinding te gaan met jouw hond.

✔ Je wilt jouw hond en zijn gedrag beter leren begrijpen en de oorzaak van de klachten aanpakken i.p.v. het symptoom te onderdrukken met reacties vanuit onmacht. Je wilt m.a.w. inzicht krijgen in zijn leerprocessen, gevoelens, taal en behoeftes en hier zelfzekerder in worden.

Je bent op zoek naar sturing en handvaten, een klankbord, iemand die jou stap voor stap kan coachen en begeleiden op maat om positieve veranderingen met jouw hond door te voeren. Je snakt naar een duidelijk en gestructureerd stappenplan, een handleiding op maat van jou en jouw hond om eindelijk een ontspannen wandeling te creëren dat voor beide fijn voelt. Je bent gemotiveerd om hieraan te werken.

 • Dan is het ontspannen wandelen traject echt wat je zoekt!

 • Hondencoach ontspannen wandelen Turnhout
 • Beter communiceren met jouw hond

  In de buitenwereld zijn er ontzettend veel prikkels waar jouw hond mee te maken krijgt. Niet elke hond kan hier evengoed mee omgaan. Jouw hond kan dit wel leren dankzij jouw leiding, ongeacht zijn leeftijd. Hij heeft duidelijkheid en vertrouwen nodig maar daarvoor kan je best zelf ook weten wat je waarom en wanneer doet. Door niet duidelijk met jouw hond te communiceren of hem niet te begrijpen, stijgt stress, wordt hij onrustig en kan hij moeilijk ontspannen.

  Er worden nog steeds verkeerde adviezen verspreid door het internet en zogenaamde professionals die oude overtuigingen hebben en geloven in dominantie. Ze kijken naar uitsluitend het gedrag en forceren gehoorzaamheid met een korte lijn. Ze vergeten te kijken naar de onderliggende behoeften en het breder geheel wat bepaalt hoe jouw hond zich in zijn vel voelt. Ze beloven quick fixes waardoor je amper tijd, geld en energie in jouw hond moet investeren, maar deze onderdrukkende methodes helpen niet op lange termijn.

  Je volgt deze manieren uit goed geloof op, maar ze hebben eerder een negatieve invloed op de relatie tussen jou en jouw hond. Er ontstaan onbegrip, onzekerheid, wantrouwen en meer stress waardoor prikkels moeilijker en moeilijk verwerkt kunnen worden. Jouw hond voelt zich onderdrukt waardoor op lange termijn andere klachten zullen ontstaan wat de frustratie bij beide doet stijgen.

  Er zijn veel verschillende aanpakken en visies rond het wandelen. In mijn traject leer je vooral een structuur aan waarin communicatie op verschillende manier centraal staat. Je gaat dus echt de fundering op verschillende manier aanpakken. Ik werk beloningsgericht, maar niet per se met snoepjes.

 • Externe hulpmiddelen zoals anti-trektuigjes, stropketting, gentle-leader, elektrische band, pinketting, dun lijntje achter de oren, ... en gedragingen vanuit macht zoals roepen, forceren, terugsnokken, agressie, toedienen van pijn, ... alsook de clicker als trainingsmethode, worden niet toegepast bij SHIINU.

 • Hondencoach SHIINU Turnhout

 • Voor wie

  • Voor alle rassen en leeftijden.
  • Voor honden die trekken aan de lijn, overprikkeld zijn, onrust en stress ervaren, uithalen naar andere honden, ...
  • Je wilt werken op een positieve, zachte manier.
  • Het welzijn van jouw hond is topprioriteit.
  • Je bent leergierig, nieuwsgierig en staat open om naar jezelf te kijken en nieuwe inzichten op te doen.
  • Je bent bereid om aanpassingen te doen en oude overtuigingen overboord te gooien.
  • Je bent je er van bewust dat je enkel stap voor stap kunt bereiken wat je wenst en hebt ook respect voor de mogelijkheden en beperkingen van jouw hond.
  • Je zoekt zelf meer rust en zelfvertrouwen in de omgang met jouw hond en om met prikkels om te gaan.
  • Je bent gemotiveerd om dagelijks tijd en energie in de training van jouw hond te steken.
  • Je hebt nood aan een klankbord om jouw vragen aan te stellen en je gedurende een langere periode op weg te helpen.
  • Je verlangt een duidelijke leidraad, een houvast en gestructureerd stappenplan op maat van jou en jouw hond om meteen mee aan de slag te gaan.
 • Hondencoach SHIINU Turnhout
 • Na de coaching voor jou en jouw hond…

  … Weet jij hoe je beter communiceert en contact maakt met jouw hond.

  Je hebt de taal van jouw hond beter leren begrijpen waardoor je weet hoe hij zich voelt en hoe je hier op een gepaste manier mee omgaat. Daarnaast heb je inzicht gekregen in hoe jouw eigen communicatie en houding is t.o.v. jouw hond. Je bent veel duidelijker en staat meer in je kracht waardoor je je zekerder voelt en meer contact maakt met hem. Jij begrijpt jouw hond en jouw hond begrijpt jou waardoor jullie veel beter op mekaar afgestemd zijn. Het resultaat is meer rust en vertrouwen en minder stress en frustratie voor allebei.

  … Weet je wat jouw hond nodig heeft en voelt zich beter in zijn vel.

  Honden hebben hun eigen taal, behoeften, instincten en leerprocessen. Tijdens de coaching heb je dit op maat van jouw hond geanalyseerd. Je weet nu hoe je op een welzijnsgerichte manier met jouw hond kunt wandelen en hoe jij best reageert op prikkels in de omgeving. Je hebt ook inzicht gekregen in de voeding van jouw hond, vermits dit een belangrijke invloed heeft op zijn lichaam en energie. Het is voor jou nu duidelijk wat hij nodig heeft om zich goed in zijn vel te voelen en minder stress te ervaren.

  … Luistert beter en kent zijn grenzen.

  Jullie hebben al heel wat vooruitgang geboekt dankzij alle aanpassingen die je hebt gedaan. Dankzij de juiste handvaten en vaardigheden stel je consequente, maar zachte grenzen, wat jullie beide meer duidelijkheid geeft. Jouw hond weet wat wel en niet oké is en wat hij wanneer kan verwachten. Doordat jij meer in je kracht staat en je verantwoordelijkheden opneemt, weet jouw hond dat hij op jou kan rekenen en accepteert hij jouw leiding. Hierdoor ervaren jullie beide meer rust en ontspanning.

   • Zelf vanalles blijven uitzoeken, is echt geen optie meer. Een ontspannen wandeling creëer je niet op 1-2-3 en kan je niet bereiken met een keer iets te proberen. Met dit traject ga jij de fundering van jouw aanpak versterken, jouw hond beter begrijpen en beter communiceren waardoor jullie beide meer (zelf)vertrouwen krijgen en beter op mekaar afgestemd raken.

   • Hondencoach SHIINU Turnhout

   • 1 op 1 coachingtraject

    Met het ontspannen wandelen traject krijg je gedurende +/- 10 weken persoonlijke begeleiding op maat van jou en jouw hond. Het omvat 4 fysieke ontmoetingen van een uur waarbij we meteen in praktijk aan de slag gaan en specifiek inzoomen op jouw fundering waaronder structuur, communicatie, houding, mindset en de behoeften van jouw hond. Mijn honden kunnen worden ingeschakeld naargelang de noden. Incl. kennismakingsgesprek (indien je dit wenst), tussentijdse opvolging, goodiebag, overzichtsboekje en follow up.

    Locatie is in Turnhout. Slechts in sommige situaties, en afhankelijk van waar je woont, kom ik aan huis (enkel regio Kempen + verplaatsingskost): neem hiervoor eerst contact op.

    Prijs: vanaf €380. Meerdere opvolgsessies kunnen mogelijk zijn afhankelijk van jouw situatie en leertempo.

   • Plan nu de eerste coachingsessie in via onderstaande groene kalenderknop.

   • Hondencoach SHIINU Turnhout
   •  

    Liever zelfstandig van thuis uit aan de slag? Je kunt dit traject ook volledig online volgen: klik hier.

   • Hondencoach SHIINU Turnhout
   •  

   • Wat anderen zeggen na het volgen van het ontspannen wandelen traject

     Ontspannen wandelen traject
     Ontspannen wandelen traject
     Ontspannen wandelen traject
     Ontspannen wandelen traject
     Ontspannen wandelen traject
     Ontspannen wandelen traject
     Ontspannen wandelen traject
     Ontspannen wandelen traject
     Ontspannen wandelen traject
    • Ontspannen wandelen traject
    • Ontspannen wandelen traject
    • Hondencoach SHIINU Turnhout

    •  

     SHIINU hondencoach Turnhout