Versterk de relatie met jouw hond op een positieve en natuurlijke manier door meer begrip, vertrouwen en rust te creëren.

Ontspannen wandelen | online videocursus

Jouw hond is je beste vriend. Je wilt er graag leuke dingen mee gaan doen en hem meenemen naar plaatsen waar je andere mensen, en mogelijks ook honden, tegenkomt. Hem altijd alleen thuis laten omwille van de stress en spanning is niet waarom je jouw hond in jouw leven hebt gehaald. Integendeel, hij is een volwaardig gezinslid en je wilt hem het liefst van al zo veel mogelijk betrekken bij jouw dagelijks leven. Maar er zijn helaas enkele dingen waar je tegenaanloopt waardoor de moed je in de schoenen zakt.

Hondencoach SHIINU Turnhout

Zijn onderstaande punten herkenbaar voor jou?

✔ De wandeling met jouw hond is totaal niet meer ontspannen of zelfs gênant vb. hij trekt aan de leiband, haalt uit naar alles wat passeert, wilt overal gaan snuffelen of kan niet snuffelen, is extreem enthousiast bij het zien van andere honden, heeft geen aandacht voor jou tijdens de wandeling, is overprikkeld, onzeker, zenuwachtig en/of ervaart ontzettend veel stress. Je kunt hem amper houden en jouw arm doet er intussen pijn van. Je probeert op allerlei manieren om contact te maken met jouw hond en herhaalt je boodschap, maar hij lijkt wel doof. Het frustreert je enorm waardoor je vaak liever niet gaat wandelen.

✔ Je hebt al vanalles geprobeerd. Al de tips en adviezen van het internet en de hondenschool of -trainer waar je geweest bent, lijken niet bij jou en jouw hond te passen. Wat je ook doet, je ervaart meer achteruitgang dan vooruitgang. Maar wat dan nu? Je zit met je handen in je haar. Je wilt het graag goed doen met jouw hond, maar voelt je ontmoedigd en/of machteloos omdat niets lijkt te helpen.

Het voelt niet goed om jouw hond pijn te doen, terug te snokken of andere fysieke correcties te geven om hem te laten luisteren. Alle hulpmiddelen/trucjes die je intussen al hebt gebruikt, helpen voor geen meter.

Je bent het beu om aan te modderen met tegenstrijdige tips en visies. De kritiek en ongevraagde, niet helpende adviezen van anderen maken je onzeker en ook de afkeurende blikken geven je geen fijn gevoel. Het zorgt juist voor meer frustratie en dat heeft een negatief effect op de band met jouw hond.

Wil jij meer onderstaande richting uit gaan?

Je wilt geen externe hulpmiddelen (meer) gebruiken, vb. slipketting, dun lijntje achter de oren, elektrische band, anti-trektuig of gentle-leader en ook een clicker spreekt je niet aan. Je wilt geen pijn en straf geven om ongewenst gedrag controleerbaar te maken. Je staat achter een welzijnsgerichte aanpak waarbij jij de leiding neemt, veiligheid en vertrouwen biedt.

✔ Je bent je er van bewust dat de huidige manier van wandelen jou en jouw hond niet vooruit helpt. Je wilt leren wat je precies verkeerd toepast, waarom en HOE je dit op een positieve manier kunt aanpakken om zo van afstand naar verbinding te gaan met jouw hond.

✔ Je wilt jouw hond en zijn gedrag beter leren begrijpen en de oorzaak van de klachten aanpakken i.p.v. het symptoom te onderdrukken met reacties vanuit onmacht. Je wilt m.a.w. inzicht krijgen in zijn leerprocessen, gevoelens, taal en behoeftes en hier zelfzekerder in worden.

Je bent op zoek naar sturing en handvaten, een klankbord, iemand die jou stap voor stap kan coachen en begeleiden op maat om positieve veranderingen met jouw hond door te voeren. Je snakt naar een duidelijk en gestructureerd stappenplan, een handleiding op maat van jou en jouw hond om eindelijk een ontspannen wandeling te creëren dat voor beide fijn voelt. Je bent gemotiveerd om hieraan te werken.

 • Dan is de online videocursus 'ontspannen wandelen' wat je nodig hebt!

 • Ontspannen wandelen
 • Hondencoach ontspannen wandelen Turnhout
 • Beter communiceren met jouw hond

 • De online videocursus is opgebouwd uit 12 uitgebreide modules die jou stap voor stap begeleiden in het creëren van een ontspannen wandeling. Dit gebeurt aan de hand van video's, opdrachten, praktijkvoorbeelden, afbeeldingen en tekst.
 •  

 • Naast de ontspannen wandelstructuur krijg je veel aanvullende informatie, omkadering, kennis en inzichten omtrent jouw rol, training, opvoeding, voeding en hondentaal om jouw hond beter te leren begrijpen zodat je zelf kunt inschatten wat hij nodig heeft om met prikkels om te gaan, zich beter in zijn vel te voelen en stress te reduceren.
 •  

 • Je volgt dit traject via een gebruiksvriendelijk online leerplatform, via je laptop, computer, tablet of gsm. Je krijgt online ondersteuning met ruimte voor vragen in het online leerplatform en onbeperkt toegang zodat je volledig op eigen tempo alles kunt bekijken. De investering hiervoor is €150.
 •  

 •  

 • Schrijf je nu in voor het online traject via de bruine knop hieronder.

  Ontspannen wandelen

  Hondencoach SHIINU Turnhout
 •  

 • Wat anderen zeggen na het volgen van de online videocursus 'ontspannen wandelen':

   Ontspannen wandelen traject
   Ontspannen wandelen traject
   Ontspannen wandelen traject
   Ontspannen wandelen traject
  • Ontspannen wandelen
  •  
    SHIINU hondencoach Turnhout