Ontspannen wandelen

Stressvrij wandelen met zelfvertrouwen dankzij de juiste structuur en communicatie.

Stressvrij wandelen

Je gaat dagelijks met je hond wandelen. Je zou het fijn vinden als dit ontspannen kan verlopen, zonder al die frustraties die er steeds bij komen kijken.

Maar hoe pak je dan juist aan? Dat leer ik je stap voor stap in mijn online cursus!

Ik wil ontspannen leren wandelen

Zijn onderstaande punten herkenbaar voor jou?

✔ De wandeling met jouw hond is totaal niet meer ontspannen of zelfs gênant. Hij wandelt meer met jou dan jij met hem. Je hebt totaal geen 'controle' over de situatie. Je probeert op allerlei manieren contact te maken en herhaalt je boodschap, maar hij lijkt wel doof. Het frustreert je enorm waardoor je vaak liever niet gaat wandelen.

Het voelt niet goed om jouw hond pijn te doen en ongemak te bezorgen door te snokken, porren of andere fysieke correcties te geven om hem te laten luisteren. Je wilt geen externe hulpmiddelen meer gebruiken, zoals slipketting, dun lijntje achter de oren, elektrische band, anti-trektuig of gentle-leader. Je merkt dat hij er niet gelukkiger van wordt, en jij helaas ook niet.

✔ Je hebt al vanalles geprobeerd. Al de tips en adviezen op het internet en de hondenschool of -trainer waar je geweest bent, lijken niet bij jou en jouw hond te passen. Wat je ook doet, terugdraaien, terugtrekken, iets lekkers voor zijn neus houden, ... niets helpt! Je ervaart meer achteruitgang dan vooruitgang. Maar wat dan nu? Je zit met je handen in je haar. Je wilt het graag goed doen met jouw hond, maar voelt je ontmoedigd en/of machteloos omdat niets lijkt te helpen.

Je bent het beu om aan te modderen met tegenstrijdige tips en visies. De kritiek en ongevraagde, niet helpende adviezen van anderen maken je onzeker en ook de afkeurende blikken geven je geen fijn gevoel. Het zorgt juist voor meer frustratie en dat heeft een negatief effect op de band met jouw hond.

✔ Je snakt naar een duidelijk en gestructureerd stappenplan, een praktische handleiding op maat van jou en jouw hond om eindelijk een ontspannen wandeling te creëren die voor beide fijn voelt. Je bent gemotiveerd om hieraan te werken.

Er worden nog steeds verkeerde adviezen verspreid op het internet van hondeneigenaren die het ooit zus of zo hebben gedaan en zelfs professionals die oude overtuigingen hebben en nog steeds geloven in dominantie.

Ze beloven quick fixes waardoor je amper tijd, geld en energie in jouw hond moet investeren, maar deze onderdrukkende methodes doen meer kwaads dan goed, zowel fysiek als mentaal.

Ik wil het positief en welzijnsgericht aanpakken!

Wil jij meer onderstaande richting uit gaan?

Je wilt geen externe hulpmiddelen (meer) gebruiken, vb. slipketting, dun lijntje achter de oren, elektrische band, anti-trektuig of gentle-leader. Ook een clicker of steeds snoepjes gebruiken spreekt je niet aan. Je wilt geen pijn en straf geven om ongewenst gedrag controleerbaar te maken of afhankelijk zijn van hulpmiddelen.

✔ Je staat achter een welzijnsgerichte aanpak waarbij de connectie met je hond centraal staat. Je wilt meer de leiding nemen, de veiligheid garanderen en vertrouwen bieden aan je hond.

✔ Je bent je er van bewust dat de huidige manier van wandelen jou en jouw hond niet vooruit helpt. Je wilt leren wat je precies verkeerd toepast, waarom en HOE je dit op een positieve manier kunt aanpakken om zo van afstand naar verbinding te gaan met jouw hond.

✔ Je wilt jouw hond en zijn gedrag beter leren begrijpen en de oorzaak van de klachten aanpakken i.p.v. het symptoom te onderdrukken met reacties vanuit onmacht. Je wilt m.a.w. meer inzicht krijgen in zijn leerprocessen, gevoelens, taal en behoeftes.

Je bent op zoek naar sturing en handvaten, een klankbord, iemand die jou stap voor stap kan coachen en begeleiden om positieve veranderingen met jouw hond door te voeren. Je snakt naar een duidelijk en gestructureerd stappenplan, een praktische handleiding op maat van jou en jouw hond om eindelijk een ontspannen wandeling te creëren die voor beide fijn voelt. Je bent gemotiveerd om hieraan te werken.

Trainen zonder fysieke correcties

Je hoort, lees en ziet vanalles om je te helpen bij een ontspannen wandelen: externe hulpmiddelen worden aangeraden zoals anti-trektuig, stropketting, gentle-leader, elektrische band, pinketting, dun lijntje achter de oren, ... Zijn deze werkelijk goed om je hond te leren gehoorzamen? NEE, tuurlijk niet!

Gedragingen vanuit macht zoals roepen, forceren, terugsnokken, agressie en toedienen van pijn als trainingsmethoden worden niet toegepast bij SHIINU.

Help me positief te trainen
 • Ik ben heel blij dat ik heb deelgenomen aan deze cursus. Met enkele eenvoudige ingrepen bied je je hond een duidelijke structuur die zorgt voor een meer ontspannen wandeling voor zowel hond als baasje. Het is helemaal niet ingewikkeld en het wordt duidelijk uitgelegd, en dat vooral op een positieve en hondvriendelijke manier! Het feit dat de cursus online beschikbaar is, maakt het haalbaar (aangezien ik iets verder woon).
  - Goedele & Rikki

 • Ik ben heel blij dat ik de online cursus voor een ontspannen wandeling heb gevolgd. Gust trok enorm aan de lijn en daar zie ik verbetering in. We zijn er nog niet maar stap voor stap en met jouw tips komen we er zeker wel. Ik vond het heel fijn dat de lessen online gegeven werden aangezien ik van ver kom. Er is voldoende ruimte om vragen te stellen en alles was zeer duidelijk. Bedankt voor alle hulp!
  - Elise & Gust

 • Hoi Laura! Ik wil je even laten weten dat wandelen echt SUPER goed gaat dankzij jouw tips! De wandelingen zijn ZALIG! Raiko laat andere honden met rust, slechts sommige waar hij nog wat op reageert. Wij zijn jou zo dankbaar! We hadden geen betere hondencoach kunnen wensen voor Raiko. Danku danku danku!
  - Isabelle & Raiko

Na deze cursus:

- Ben jij consequenter in je communicatie en regels.

- Stel je duidelijke grenzen.

- Heb je meer zelfvertrouwen tijdens de wandeling en weet je hoe te reageren bij het passeren van honden en andere prikkels.

- Weet jouw hond wat je van hem verwacht waardoor hij je meer vertrouwt.

- Neem jij je rol als leider meer op waardoor jouw hond dit niet meer moet doen.

- Jouw hond kan meer op jou rekenen waardoor hij meer rust en ontspanning ervaart tijdens de wandeling.

- Maak je meer contact met je hond doordat jullie meer op mekaar afgestemd zijn.

- Doordat je hebt leren wandelen zonder fysieke correcties en pijnlijke hulpmiddelen, en rekening houdt met de behoeften van je hond, voelt hij zich beter in zijn vel.

Je wilt een ontspannen wandeling waarbij jouw hond en jij beter op mekaar afgestemd zijn.

Je wilt je hond helpen minder te trekken aan de lijn en minder te reageren op alles wat jullie passeert.

Je wilt je onzekere hond meer zelfvertrouwen geven en helpen zijn energie te balanceren voor minder stress tijdens de wandeling.

Ik wil mijn hond helpen zich te ontspannen!

In de buitenwereld zijn er ontzettend veel prikkels waar jouw hond mee te maken krijgt. Niet elke hond kan hier evengoed mee omgaan. Met de juiste begeleiding kan je jouw hond leren hier mee om te gaan, als je bereid bent vanuit zijn standpunt te kijken. Hij heeft duidelijkheid, grenzen, regels en vertrouwen nodig maar daarvoor kan je best zelf ook weten hoe, wat, waarom en wanneer je
iets vraagt of doet. Door niet duidelijk met jouw hond te communiceren of hem niet te begrijpen, stijgt stress, wordt hij onrustig en kan hij moeilijk ontspannen. Dit kan chronisch worden waardoor de emotionele  tolerantiegrens en weerstand van je hond verzwakt wat tot meer fysieke en mentale klachten leidt. Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht.

 • 11 modules + 57 lessen

  - Jouw rol

  - Trainingstips

  - Wandeltips

  - Extra tips om energie te balanceren

  - Communiceren met jouw hond

  - Wandelmateriaal

  - Wandelen aan korte lijn

  - Wandelen aan lange lijn

  - Andere honden passeren

  - Praktijkvoorbeelden

 • We hebben tips waarmee we aan de slag kunnen. Eindelijk wandelen wij samen met Joy in plaats van Joy met ons. DIKKE DIKKE merci Laura! Voor jouw fantastische begeleiding en duidelijke tips. Wij raden je met veel plezier aan!
  - Aurelie & Joy

 • Dankjewel, Laura, voor de fijne training! Zo jammer dat ik je niet vroeger kende, dan was Rocca als pup langs geweest. Maar zo zie je maar Rocca is nu bijna 3 jaar en met de richtlijnen die je gegeven hebt, kan ik op weg! Je hebt een super-aangename aanpak, met oog voor zowel baasje als hond.
  - Patricia & Rocca

 • Bij ons leverde het wandelen met onze teckel Esmee problemen op. Vanaf de eerste training met Laura ging het ons beter af. Laura is supervriendelijk, heel behulpzaam en geeft gewoon praktische handvaten waarmee je verder kan. We hebben de training met plezier doorlopen en genieten weer van het wandelen met Esmee. Dank je wel Laura voor de prettige trainingen en goede connectie met Esmee en ons.
  - Richard & Esmee

Investering

Je kunt blijven aanmodderen en hier en daar gratis kennis blijven consumeren, maar daar word je niet meteen wijzer van.

Met de kennis en ervaring uit deze cursus bespaar jij op lange termijn honderden euro's aan hondencoaches en jarenlange frustraties in de zoektocht naar een ontspannen wandeling met je hond.

Het grootste voordeel van een online cursus is dat je kunt trainen wanneer het jou uitkomt. Je kunt alles onbeperkt herbeluisteren en herbekijken en je krijgt ook toegang tot de community om vragen te stellen. Bovendien is deze online cursus véél uitgebreider dan wat je leert tijdens 1:1 coaching.

Hetzelfde traject via 1:1 coaching start vanaf €430 maar jij kunt deze nu volgen voor slechts €150 (ook in termijnen mogelijk).

Start nu!
 • Hoi Laura! Ik wil je even laten weten dat wandelen echt SUPER goed gaat dankzij jouw tips!!! De wandelingen zijn ZALIG! Raiko laat andere honden met rust, slechts sommige waar hij nog wat op reageert. Wij zijn jou zo dankbaar! We hadden geen betere hondencoach kunnen wensen voor Raiko. DANKU DANKU DANKU!!
  - Isabelle & Raiko

 • Het gaat ondertussen heel goed!! Voordat ik bij jou kwam, was ik geen voorstand van de flex rol. Maar sinds ik deze gebruik, zijn onze wandeling zalig! Ik zorg altijd dat ik combineer. Dat ze flink naast mij moet blijven, maar dat ze ook voldoende aan de lange lijn kan. Ze geniet hier zo van! Ik heb er echt veel aan gehad!
  - Dorien & Nora

 • Ik heb veel aan je training gehad.Top gewoon. Van een hond waar niet mee te wandelen viel, tot een hond dat aan de lijn goed luistert.
  - Evelyne & Siba

Stop met aanmodderen

Zelf vanalles blijven uitzoeken, is echt geen optie meer. Een ontspannen wandeling creëer je niet op 1-2-3 en kan je niet bereiken met een keer iets te proberen. Tijd voor een duidelijke structuur!

Met deze cursus krijgen jullie beide meer zelfvertrouwen, leer je beter communiceren met jouw hond en raken jullie beter op mekaar afgestemd voor meer verbinding, rust en ontspanning.

Ik wil stoppen met aanmodderen

Start nu

Je krijgt meteen toegang tot deze cursus zodat je direct kunt starten. Je krijgt ook onbeperkt toegang zodat je op eigen tempo kunt oefenen.

Ik ben er klaar voor!