Expert in positieve opvoeding, welzijnsgericht trainen en ontspannen wandelen voor honden. Alle rassen en leeftijden welkom.

Online puppytraject

Yay! Na lang wachten is het dan eindelijk zover: je hebt net een nieuwe puppy in jouw leven of verwacht er binnenkort eentje. Proficiat! Dat is behoorlijk spannend, want je wilt het vanaf het begin natuurlijk goed aanpakken en er zijn veel zaken waar je op moet lettten.

Hondencoach SHIINU Turnhout

Herken jij jezelf in onderstaande punten?

 • Je wilt jouw puppy leren begrijpen en zo veel mogelijk tegemoet komen aan zijn behoeften.
 • Je ziet jouw puppy écht als een volwaardig gezinslid.
 • Je wilt beste vrienden worden met jouw puppy en een sterke band opbouwen vanuit vertrouwen en respect.
 • Je verkiest een positieve training en opvoeding met een zachte, consequente aanpak vanuit begrip en verbinding i.p.v. dominantie, straf en hulpmiddelen.
 • Je wenst begeleiding op maat en ook de mogelijkheid tot socialisering, rekening houdend met het leertempo van jouw puppy.

Dan is het SHIINU online puppytraject echt iets voor jou en jouw puppy!

 

Hondencoach SHIINU Turnhout

Jouw puppy begrijpen

Jouw puppy heeft duidelijkheid nodig maar daarvoor kan je best zelf ook weten wat je waarom en wanneer doet. Helaas worden er veel foute adviezen gegeven die de relatie tussen jou en jouw puppy negatief beïnvloeden. Zo maar wat proberen, of iets toepassen terwijl het niet goed voelt voor jou, is dus geen goed idee. Jullie zullen beide verward geraken met onzekerheid, frustraties en stress als gevolg.

Veel hondenscholen leggen de nadruk op uitsluitend discipline en gehoorzaamheid. Je volgt de groep zonder te kijken naar het leertempo en de behoeften van jouw pup. Je leert er 'baas' zijn en hoe je dominantie kunt voorkomen met een harde aanpak.

De eerste maanden kom je met allerlei puppygedrag in aanraking wat heel vervelend kan zijn. Waarom doet jouw pup dit? Hoe kan je hier correct mee omgaan? Hoe geef jij duidelijk jouw grenzen aan en hoe kan je die van jouw pup interpreteren? Wat is jouw rol en wat kan jij jouw pup bieden om zich zo goed mogelijk thuis te voelen?

Bij SHIINU leer jij een positieve opvoeding toe te passen met een welzijnsgerichte training. Stap voor stap ga jij voor vertrouwen wat leidt tot een sterke relatie en balans binnen en buiten jouw huis. Jouw pup zal opgroeien tot een zelfzekere, gelukkige hond in een gezond lichaam en wordt jouw allerbeste vriend.

Hondencoach SHIINU Turnhout

Ik ben Laura, de enthousiaste krullenbol van SHIINU. In 2014 kwam mijn eerste hond Aiko in mijn leven. Als Shiba Inu zeker niet de makkelijkste dus ging meteen naar de lokale hondenschool. Ik leerde daar hoe je op een autoritaire manier met je hond moet omgaan, de groep volgen en voldoen aan regeltjes en commando's die voor mij totaal niet goed voelden. Dat was niet de manier waarop ik met mijn pup wilde omgaan. Ik ben er snel gestopt en was vastberaden dat dit anders kon.

Ik heb mezelf volledig omgeschoold en intussen mijn eigen methode en visie ontwikkeld. Ik leer je om vanuit gelijkwaardigheid met jouw pup om te gaan, hem te leren begrijpen en een sterke band te creëren. Want jouw hond is een volwaardig gezinslid waar je leuke dingen mee wilt doen. Je wilt er echt geen robot van maken die niets te zeggen heeft.

Een puppy trainen en opvoeden doe je niet op 1-2-3. Je kunt ontzettend veel klachten voorkomen als je van het begin jouw pup leert begrijpen en leert welke methodes je best wel of niet toepast om hem zich goed in zijn vel te laten voelen.

Elke hond en persoon is anders, dus ieder zijn leertempo is ook anders. Door hier voldoende aandacht aan te besteden en je volledig af te stemmen op JOUW pup, dan zal hij zich ook volledig kunnen afstemmen op JOU en creëren jullie een tweerichtingsverkeer in de communicatie wat een positief effect heeft op jullie relatie op lange termijn.

 

Hondencoach SHIINU Turnhout


Traject

Het online puppytraject is opgedeeld in 8 weken zodat je niet overweldigd wordt met info en oefeningen. Je krijgt de juiste basis om nadien zelfstandig aan de relatie, training en opvoeding van jouw pup verder te bouwen. We werken beloningsgericht waarbij je op zoek gaat naar de juiste manier van belonen voor jouw hond. Je leert een heldere structuur volgens de SHIINU-methode en leert wat voor jou en jouw puppy het beste werkt. De training is steeds op een ontspannen, ongedwongen manier.

Je krijgt inzicht in het gedrag en de leerprocessen van jouw puppy, jouw eigen houding en leert hem begrijpen d.m.v. hondentaal. Je wordt gecoacht om een natuurlijke leider te worden voor jouw hond, i.p.v baas, en een team te vormen.

Het welzijn van jouw hond staat steeds centraal. Je leert geen 'zinloze' trucjes. Alles zit logisch in mekaar zodat je op een ontspannende manier een aangename band met jouw puppy creëert vanuit vertrouwen en respect.

Je leert commando's die noodzakelijk zijn om de veiligheid te garanderen, vertrouwen op te bouwen, een ontspannen wandeling te creëren en ongewenst gedrag te voorkomen. Op het einde van het traject heb je een duidelijke structuur dat je kunt doortrekken in de volledige opvoeding en training van jouw pup.

Je krijgt onbeperkt toegang tot het online puppytraject dus kan je op jouw eigen tempo alles rustig bekijken en oefenen. Je gaat dus zelfstandig aan de slag met jouw pup.

Er is geen vervolgtraject omdat dit traject de lading dekt voor jouw pup, ongeacht welke leeftijd. Je hebt wel verschillende aanvullende opties:

 • SHIINU playdates om verder te bouwen aan de socialisering en extra te leren over hondentaal
 • een losse groepsles in Turnhout als je meer coaching nodig hebt
 • specifieke online videocursussen in de SHIINU online academy

Hondencoach SHIINU Turnhout

Na het puppytraject

… Weet jij hoe je communiceert met jouw puppy.

Honden hebben hun eigen taal, behoeften, instincten en leerprocessen. Je hebt de taal van jouw puppy beter leren begrijpen waardoor je weet wat hij nodig heeft en hoe hij zich voelt. Daarnaast heb je inzicht gekregen in hoe jouw eigen communicatie en houding is ten opzichte van jouw puppy. Je leert luisteren naar jouw intuïtie en gevoel waardoor je beter contact maakt met hem. Honden merken veranderingen in lichaamstaal namelijk meteen op. Jouw communicatie is daardoor veel duidelijker, waardoor jouw puppy je makkelijker begrijpt. Het resultaat is minder stress en frustratie voor allebei!

… Weet je wat jouw puppy nodig heeft.

Tijdens de coaching hebben we gekeken naar jouw puppy als geheel o.a. stress, voeding en training. Je weet wat de oorzaak is van het gedrag van jouw puppy. Voeding is vaak een belangrijke oorzaak van fysieke en mentale klachten bij honden. Daarom hebben we ook de voeding bekeken en of die wel past bij jouw puppy. Je hebt nu een totaalbeeld van wat jouw puppy nodig heeft om zijn welzijn te optimaliseren.

… Luistert jouw puppy goed en kent zijn grenzen.

Met de SHIINU-methode stel je consequente, maar zachte grenzen. Jouw puppy weet duidelijk wat wel en niet oké is en wat hij wanneer kan verwachten, wat hem rust en vertrouwen geeft. Jullie zijn beide ontspannen tijdens de wandeling en vinden rust en balans in het samen leven.

Je hebt alle basis met duidelijke structuur geleerd om jouw puppy op te voeden en te trainen op maat van jullie beiden. Nadien kan je zelfstandig verder en genieten van een sterke band met een stabiele en gezonde hond.

Hondencoach SHIINU Turnhout

Voor wie

 • Alle rassen en leeftijden mogelijk: vanaf 8 weken tot ... Ook geschikt voor honden die al wat ouder zijn vb. herplaatsers.
 • Je wilt werken op een moderne, welzijnsgerichte, hondvriendelijke manier.
 • Je wilt jouw pup leren begrijpen en een sterke band creëren.
 • Je bent leergierig en wilt veel informatie krijgen omtrent gedrag, communicatie en voeding.
 • Je hebt geduld om te trainen op het tempo van jouw pup.
 • Je staat open om naar jezelf te kijken en nieuwe inzichten op te doen.
 • Je bent gemotiveerd om tijd en energie in de training en opvoeding van jouw pup te steken.

  Het SHIINU online puppytraject is een ontzettend waardevol en uitgebreid traject om een sterke fundering te leggen in de opvoeding en training van jouw pup!


  Hondencoach SHIINU Turnhout
  • start wanneer het jou uitkomt (je krijgt log-in binnen de 48u na inschrijving)
  • videocursus opgedeeld in modules via het SHIINU online leerplatform
  • alle theorie en oefeningen zelfstandig week per week te volgen
  • onbeperkt toegang
  • je volgt alles op jouw eigen tempo van thuis uit
  • mogelijkheid tot vragen stellen via het online leerplatform
  • je ontvangt een SHIINU goodiebag via de post
  • alle rassen en leeftijden mogelijk

  De oefeningen in het online puppytraject zijn opgedeeld in 8 weken zodat je alles stap voor stap kunt bekijken en inoefenen.

  Naast de oefeningen krijg je veel aanvullende informatie/kennis/inzichten omtrent trainen, opvoeding, voeding en hondentaal. Het bevat ook heel wat Help!-video's en stappenplannen om specifieke problemen aan te pakken. Geen enkel puppytraject is zo uitgebreid!!!

  Locatie:

  Je krijgt toegang tot het SHIINU online leerplatform waar je via jouw laptop, computer, tablet of smartphone alle lessen kunt bekijken op jouw tempo van thuis uit.

  Startdata:

   Nadat jouw betaling via de webshop is bevestigd, krijg je binnen de 48u een mail met login. Dan kan je meteen starten.

    Investering:

    Je betaalt €150 voor levenslang toegang tot dit uitgebreid online puppytraject dat geschikt is voor elke leeftijd. Inschrijven doe je via de knop onderaan deze pagina.

    Jouw inschrijving voor het puppytraject is pas definitief na bevestiging van betaling via onderstaande knop. Na inschrijving ontvang je jouw login via mail.

    Wil jij jouw puppy beter leren begrijpen en een sterke relatie opbouwen op een positieve en natuurlijke manier?

    Hondencoach SHIINU Turnhout


    Wat anderen zeggen:

    Hondencoach SHIINU Turnhout

    Hondencoach SHIINU Turnhout

    Hondencoach SHIINU TurnhoutHondencoach SHIINU Turnhout Hondencoach SHIINU Turnhout

    Hondencoach SHIINU Turnhout

    Hondencoach SHIINU Turnhout

    Hondencoach SHIINU Turnhout

    Hondencoach SHIINU Turnhout

     

    Hondencoach SHIINU Turnhout

    "Na altijd een kat in huis te hebben gehad, besloot ik na veel wikken en wegen om voor een hond te gaan. Mijn eerste hond in huis, spannend. Me ingelezen, voornamelijk op internet, over het ras en hoe een hond te trainen. Ook heel wat tips en tricks van anderen hondeneigenaars gekregen.

    Eind 2020 verwelkomde ik Siba bij me thuis. Een Shiba Inu van 14 weken. Voor de mensen die het ras kennen, een hond met een eigen karaktertje en dus niet de makkelijkste honden. Het trainen ging niet zo vlot als gehoopt. De ontvangen tips leken niet te werken bij mijn trainingen, waardoor mijn geduld al eens verloren ging, wat onze band niet echt deed groeien. Daarnaast had Siba de eerste weken te kampen met gezondheidsproblemen, waardoor ze voor een pup uiterst rustig was, te rustig...

    Op zoek gaande naar een hondenschool om toch maar de tips en tricks in realiteit te leren, kwam als bij een geschenk uit de hemel de hondenschool Shiinu in Turnhout op mijn pad. Op de website las ik dat het verhaal van Laura en vond ik het super interessant dat zij zelf ook Shiba Inu in huis heeft. Zij kent het ras wat voor mij een enorme meerwaarde betekende. Hiervoor wilde ik wel wat extra kilometertjes rijden. Ook haar holistische visie op het trainen van honden (en mensen 😁) sprak me aan.

    In januari maakte ik een afspraak voor een sessie van drie individuele lessen van een uur. Na sessie 1 kon ik voor het eerst met Siba wandelen zonder dat ik elke 5 stappen met hondenworst moest bedelen om ze verder te laten stappen. En ik moest ze ook niet meer de laatste meters oppakken om thuis te geraken. Wat een zalig gevoel om op een ontspannen manier met Siba te wandelen. Tijdens de volgende sessies leerde we verschillende belangrijke basiscommando’s. Laura legde de commando’s uit en deed ze voor, waarna ik kon oefenen om te kijken of ik het op de juiste manier uitvoerde. Tijdens de trainingen kon ik ook andere vragen stellen, die Laura altijd met de nodige enthousiasme beantwoorden.

    Omdat ik het ook belangrijk vind dat Siba voldoende sociaal is met andere honden, doe ik ondertussen ook mee met de Shiinu speldagen, waarbij Siba met andere honden van hetzelfde kaliber kan spelen. Laura vertelt ondertussen meer over het gedrag van de honden. Super interessant omdat het voor mij soms nog wat moeilijk is om een onderscheid te maken wat spelen is of wat ander gedrag is. Ik leer elke keer bij en geeft mij de touwtjes in handen om zekerder te worden over het gedrag van Siba.

    Wil je op een ontspannende manier je hond leren trainen door een enthousiaste coach die de band tussen eigenaar en hond wilt doen groeien op een positieve manier, dan kan ik maar een adres aanraden, Shiinu! Een pup trainen is met vallen en opstaan, maar dankzij Laura haar manier van aanpak gaat het elke dag beter en zie ik Siba en mezelf veranderen op een positieve manier. Dank je wel Laura." - Evelyne