Expert in positieve opvoeding, welzijnsgericht trainen en ontspannen wandelen voor honden. Alle rassen en leeftijden welkom.

Online privé coaching/advies

Hondencoach Turnhout - SHIINU

 

Jouw hond is je beste vriend. Maar soms kan het lastig zijn om hem echt te begrijpen, zeker als hij vervelend gedrag vertoont. Misschien heb je het idee dat het niet goed gaat met je hond of dat hij niet gelukkig is, maar weet je niet hoe dat komt. Kortom: je wilt minder frustraties of zorgen ervaren, jouw hond beter leren begrijpen en samen leuke dingen doen.

Herken jij jezelf in één of meerdere van onderstaande voorbeelden?

✔ De wandeling is totaal niet meer ontspannen of zelfs gênant vb. trekken aan de leiband, niet luisteren, uithalen naar andere honden. Je probeert op allerlei manieren om contact te maken met jouw hond en herhaalt je boodschap, maar hij lijkt wel doof. Soms word je daardoor gefrustreerd of boos en dan voel je je schuldig of onzeker. Je wilt geen externe hulpmiddelen (meer) gebruiken en zoekt een positievere manier om met je hond te verbinden.

✔ Je hebt al van alles geprobeerd. De hondenschool of trainer waar je geweest bent, lijkt niet goed bij jou en je hond te passen. Maar wat dan nu? Je zit met je handen in je haar. Je wil het graag goed doen met je hond, maar voelt je ontmoedigd of machteloos.

✔ Je bent je er van bewust dat je verantwoordelijk bent voor de klachten die je ondervindt, maar je weet niet HOE je dit kunt aanpakken. Je bent op zoek naar iemand die jou kan coachen en begeleiden om positieve veranderingen met jouw hond door te voeren.

✔ Je hebt net een nieuwe hond en je wilt het van het begin af aan goed doen. Een correcte opvoeding, de juiste voeding, leren hoe je een hechte band kunt creëren met je hond, ... Je bent soms onzeker door alle mogelijkheden, je ziet door de bomen het bos niet meer en wilt er graag begeleiding bij hebben.

Als jij je hierin herkent, dan is privécoaching bij SHIINU wat je nodig hebt!

Hondencoach SHIINU Turnhout

Ik ben Laura, de enthousiaste krullenbol van SHIINU. In 2014 kwam mijn eerste hond Aiko in mijn leven. Als Shiba Inu zeker niet de makkelijkste dus ging meteen naar de lokale hondenschool. Ik leerde daar hoe je op een autoritaire manier met je hond moet omgaan, de groep volgen en voldoen aan regeltjes en commando's die voor mij totaal niet goed voelden. Ik wilde niet baas-zijn, maar vanuit gelijkwaardigheid met hem omgaan, hem leren begrijpen en een sterke band creëren in verbinding met wie we beide zijn.

Uit nood aan positieve trainingsmethoden begon ik met zelfstudie en later beroepsopleidingen. Ik had een enorm grote interesse in voeding, gedrag en communicatie en hoe linken kunnen gelegd worden tussen hond en eigenaar op welzijns- en energieniveau. Ik leerde mezelf veel beter kennen en kreeg dankzij nieuwe kennis en inzichten een compleet nieuwe visie en mindset. Hierdoor versterkte de relatie met mijn hond en zijn wij perfect op mekaar afgestemd.

Mijn passie bloeide open: op een positieve en natuurlijke manier het welzijn van honden optimaliseren en de relatie tussen hond en eigenaar versterken. Zo ontstond SHIINU.

Bij SHIINU ben je zeker dat jij én jouw hond als geheel worden gezien. Daarom bekijken we steeds de 3 pilaren uit de SHIINU-methode: gedrag en voeding van jouw hond, communicatie van beide en jouw houding, mindset en energie.

Hondencoach SHIINU Turnhout

Jouw hond beter begrijpen

Jouw hond heeft duidelijkheid nodig maar daarvoor kan je best zelf ook weten wat je waarom en wanneer doet. Helaas worden er veel foute adviezen gegeven die de relatie tussen jou en jouw hond negatief beïnvloeden. Zo maar wat proberen, of iets toepassen terwijl het niet goed voelt voor jou, is dus geen goed idee. Jullie zullen beide verward geraken met onzekerheid, frustraties en stress als gevolg. Bovendien is niet elke hond en persoon hetzelfde, dus is op maat werken gewenst.

Met de juiste aanpak, mindset en houding vermijd je stress, onbegrip en ongewenst gedrag. Jouw hond spiegelt jou. Ik help je niet enkel jouw hond beter te begrijpen, maar ook dat je jezelf en jouw eigen energie beter gaat begrijpen door oude overtuigingen te benoemen, het onbewuste bewust te maken en je nieuwe inzichten mee te geven.

De focus ligt op het coachen van jou als hondeneigenaar en het finetunen van jouw aanpak, houding en mindset. Op een zachte, beloningsgerichte, doch consequente manier, ga jij meer richting een natuurlijk leiderschap, i.p.v. 'baas of slaaf', en dat op maat van jou en jouw hond.

Daarom bekijken we jou en jouw hond op een holistische manier. Jouw hond beter leren begrijpen, ontdekken wat zijn wensen en behoeften zijn en de oorzaak van de klacht aanpakken of voorkomen, zijn cruciaal om jullie welzijn te optimaliseren en de balans te herstellen.


Hondencoach SHIINU Turnhout

SHIINU's methode & mindset:

 • Jouw hond is een volwaardig gezinslid en verdient evenveel respect & aandacht als een ander.
 • Jouw hond is geen robot of machine die je kunt instellen naar wens: pas je aan.
 • Persoonlijke benadering & coaching op maat van jou én jouw hond.
 • Kijk naar de oorzaak en pak de bron aan (holistische visie) i.p.v. te focussen op het symptoom.
 • Voorkomen is beter dan genezen.
 • Dominantie is NIET de oorzaak van ongewenst gedrag.
 • Een welzijnsgerichte training & opvoeding vanuit begrip & verbinding heeft een positief effect op lange termijn.
 • Externe hulpmiddelen vb. anti-trektuigjes, stropketting, gentle-leader, elektrische band, pinketting, dun lijntje achter de oren, ... en gedragingen vanuit macht zoals roepen, forceren, terugsnokken, agressie, toedienen van pijn, ... zijn niet toegelaten.
 • Géén clicker.
 • No-nonsense en heldere structuur gebaseerd op natuurlijk leiderschap, veiligheid & communicatie: geen 'zinloze' trucjes of quick fix-beloftes.

 

Voor wie

 • Alle rassen en leeftijden mogelijk.
 • Je wilt werken op een moderne, beloningsgerichte, hondvriendelijke manier.
 • Je wilt leren hoe jij je als natuurlijke leider opstelt en de relatie met jouw hond versterkt o.b.v. vertrouwen en respect.
 • Je bent leergierig, staat open om naar jezelf te kijken en nieuwe inzichten op te doen.
 • Je wilt leren communiceren met jouw hond en hem beter leren begrijpen.
 • Je wilt meer zelfvertrouwen om met jouw hond te gaan wandelen.
 • Je bent gemotiveerd om tijd en energie in de training van jouw hond te steken.

Hondencoach SHIINU Turnhout

Online privé coaching is mogelijk op volgende dagen

  Maandag t.e.m. zaterdag tussen 10u00 en 20u00.

  Online coaching is interessant als je vb. heel wat vragen hebt en deze wilt aftoetsen met een expert, de puntjes op de i wilt zetten, jouw hond beter wilt leren begrijpen, tips wenst om de relatie met jouw hond te versterken, al dan niet i.c.m. voedingsadvies. Op het internet vind je namelijk heel wat tegenstrijdige adviezen van andere hondeneigenaren of -trainers (die niet noodzakelijk modern geschoold zijn met nieuwe inzichten maar spreken uit eigen ervaring of oude overtuigingen) en dat kan veel verwarring en twijfel veroorzaken bij jou.

  Het is belangrijk om een correcte aanpak toe te passen bij jouw hond dat klachten voorkomt, het welzijn verhoogt en jullie relatie versterkt.

  Praktisch

  • Kennismakings + adviesgesprek van max. één uur via Zoom (live call)
  • 3 weken persoonlijke opvolging a.d.h.v. filmpjes en advies via Whatsapp
  • Na bevestiging van betaling via de webshop (zie inschrijvingsknop onderaan) krijg je een e-mail met link om een afspraak te maken
  • Investering: €89 incl. BTW

  Hondencoach SHIINU Turnhout


   Hondencoach SHIINU Turnhout

   

  Heb je specifieke klachten zoals trekken aan de lijn, uithalen naar andere honden en/of de wandeling is totaal niet ontspannen? Dan verwijs ik je graag door naar mijn intensief online coaching programma waarbij je 4 maanden opvolging hebt.

  Heb je een puppy? Dan verwijs ik je graag door naar mijn online puppytraject.

  Wat anderen zeggen:

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  SHIINU hondencoach TurnhoutHondencoach SHIINU Turnhout

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Hondencoach SHIINU Turnhout