Hondentaal observeren tijdens spel

"Kon mijn hond nu maar eens praten, dan wist ik wat hij me wilt vertellen." Ik kan je bevestigen, dogs do speak! Ze hebben hun eigen taal, hondentaal. Elke hond wordt geboren met deze kennis. Het is namelijk typisch een hond om honds te praten. Net zoals een paard hinnikt, een poes miauwt, een kikker kwaakt, etc.

Ik vind het als hondencoach en hondeneigenaar absoluut een must dat je een basiskennis van hondentaal hebt. Helaas wordt hier weinig tot geen aandacht aan besteed in de klassieke hondenscholen, ook niet door andere 'professionals' die zich focussen op enkel gehoorzaamheid. Daarom leg ik hier wel ontzettend veel nadruk op tijdens mijn coachings. Ik heb zelfs een boek geschreven hoe je beter kunt communiceren met jouw hond! :-)

De beste manier om hondentaal te leren begrijpen, is door enerzijds te weten waar je op moet letten (theorie) en anderzijds door te observeren (praktijk). De theorie kan je in veel boeken vinden, maar hoe leer je dat in de praktijk te vertalen, zonder angst dat er iets kan mislopen?

Intussen heb ik jarenlang filmmateriaal verzameld uit mijn groepslessen vermits ik hier een grote nadruk op leg. Deze praktijkvoorbeelden bespreek ik met jou in deze online cursus. Op deze manier leer jij hondentaal observeren alsof je er bij bent, en kan jij zelf met een gerust hart jouw hond contact laten maken met andere honden. Want het kan echt heel spannend zijn als je jouw hond volledig los laat en plots geen controle meer hebt over de situatie. Om paniek en ongelukken te voorkomen, neem ik je graag mee in deze online cursus!

Je leert

- Je leert welke veelgemaakte fouten en oude overtuigingen je niet moet volgen.

- Je leert hoe hondentaal werkt, wat het inhoudt en waar je op moet letten.

- Je leert hoe hondentaal in de omgang met soortgenoten wordt toegepast en hoe je dit kunt interpreteren.

- Je leert wat assertiviteit betekent bij honden en hoe grenzen worden aangeven.

- Je leert wanneer spel vriendelijk en tof is en wanneer je moet ingrijpen omdat het uit de hand kan lopen (beter voorkomen dan genezen!)

- Je leert verschillende temperamenten en energieën bij honden beter kennen en hoe dit een verschil kan geven tijdens interacties.

- Jouw zelfvertrouwen krijgt een boost door alle voorbeelden in deze cursus. Je leert vertrouwen leggen in de situatie omdat je zowel jouw eigen hond als de andere hond beter kunt lezen en inschatten.

De focus ligt op het spelen en contact hebben met vreemde honden en mensen, alsook op het leren begrijpen van honden tijdens spel met andere honden, niet op het trainen of aanpakken van gedragsproblemen.

Praktisch

- Je krijgt onbepekt toegang de het online leerplatform waar je dus cursus 24/7 kunt herbekijken.

- Tientallen praktijkvideo's met bespreken van hondentaal.

- Theorie, tips & tricks om beter te communiceren met jouw hond én jouw hond beter te leren omgaan met andere honden tijdens spel.

 • Ik zag de online cursus hondentaal passeren op Facebook. Die wilde ik wel eens zien! Ik moet zeggen: dit is wat iederéén zou moeten leren die een hond heeft of een hond in het gezin wil opnemen! Heel duidelijk zonder langdradig te zijn. Ik wil deze cursus warm aanbevelen.
  - Sandra

 • Ik heb gisterenavond jouw cursus bekeken. Heel interessant! Ik ga vandaag op de verschillende uitdrukkingen van Zorba letten. Mercikes voor de online versie.

  - Rita

 • Ik heb de cursus hondentaal volledig uit. Hoe interessant is hij wel niet! Ik herken veel signalen maar kan de stress nog wel niet altijd wegnemen. Maar de stress-signalen laten me wel een andere kijk nemen op hem en let er enorm hard op!
  - Christina

 • Mooi in elkaar gestoken. Mooie opfrisser voor wie het al kent en voor mensen die zich er nog niet in verdiept hebben een echte eye-opener!
  - Suzy