Hondentaal

Mijn missie is om op een natuurlijke manier de gezondheid en het welzijn van honden te optimaliseren en de relatie tussen mens en hond te versterken.

|| Wist jij dat honden hun eigen geboortetaal hebben?

|| Dat ze deze ook gebruiken om met ons te communiceren?

|| Dat wij deze taal perfect zelf kunnen leren om hen beter te begrijpen?

Jouw hond wilt je iets vertellen!

Honden zijn mijn passie en ben gefascineerd door hun taal. Zij communiceren zonder woorden en kunnen heel veel vertellen. Ze leven in het hier en nu en willen ten alle tijden stress vermijden en balans bewaren. Agressie wordt vaak veroorzaakt door mensen die honden niet begrijpen en zo hun communicatie negeren of er verkeerd op reageren.

Honden communiceren met elkaar d.m.v. lichaamstaal. Ze geven daarmee aan hoe hun stemming is om zo stress, frustratie en conflicten te vermijden.

Door te weinig kennis van de signalen die de hond uitzendt, wordt de hond niet of verkeerd begrepen. 
Na het negeren van kalmeringssignalen ontstaat stress, voelen honden zich bedreigd en ontstaat agressie.

Als een hond niet begrepen wordt en er wordt niet op de kalmerende signalen ingegaan of het wordt afgestraft, dan wordt de hond ongelukkig, gestrest en kan andere communicatie gaan gebruiken vb. snauwen of grommen.

Het begrijpen van jouw hond is dus écht belangrijk voor zijn welzijn en om zo gedragsproblemen, agressie en/of gezondheidsklachten zoals stress, angst of depressie te vermijden!

Klik hier om jouw gratis E-book te downloaden!

-

Gratis E-book