Gratis verzending BE en NL vanaf €60 | Gratis levering Turnhout + randgemeenten vanaf €40 | Winkel open op vrijdag 10u-16u

Privé hondencoaching

Hondencoach Turnhout - SHIINU

Jouw hond is je beste vriend. Maar soms kan het lastig zijn om hem echt te begrijpen, zeker als hij vervelend gedrag vertoont. Misschien heb je het idee dat het niet goed gaat met je hond, maar weet je niet hoe dat komt. Kortom: je wilt jouw hond beter leren begrijpen en samen leuke dingen doen.

Dan is een privé coaching echt iets voor jou en je hond!

Herken jij jezelf in één of meerdere van onderstaande stellingen?

✔ Jouw hond vertoont ongewenst of vervelend gedrag, bijvoorbeeld trekken aan de leiband, niet luisteren, veel blaffen of andere dingen. Je probeert op allerlei manieren om contact te maken met je hond en herhaalt je boodschap, maar je hond lijkt wel selectief doof. Soms word je daardoor gefrustreerd op je hond en dan voel je je schuldig.

✔ Je hond is zichzelf niet meer. Hij is heel erg actief, of juist futloos. Wat er ook is, je herkent jouw hond niet meer terug en maakt je soms zorgen.

✔ Je hebt net een nieuwe hond, en je wil het van het begin af aan goed doen. De juiste opvoeding, de juiste voeding, leren hoe je een hechte band kunt creëren met je hond. Je bent soms onzeker door alle mogelijkheden en wil er graag hulp bij hebben.

✔ Je hebt al van alles geprobeerd. Medische klachten zijn uitgesloten. De hondenschool waar je geweest bent, lijkt niet goed bij jou en je hond te passen. Maar wat dan nu? Je zit met je handen in je haar. Je wil het graag goed doen met je hond, maar je voelt je ontmoedigd.

Als jij je hierin herkent, dan is privécoaching bij SHIINU wat je zoekt!

Hondencoach Turnhout - SHIINU

Hondencoach Turnhout - SHIINU

Ik ben Laura, de enthousiaste krullenbol van SHIINU. In 2014 kwam mijn eerste hond Aiko in mijn leven. Een Shiba Inu, en omdat ik toen nog niet veel wist over honden, ging ik naar de lokale hondenschool om mijn hond te leren opvoeden. Helaas was hun aanpak niet wat bij mij pastte. Aiko was mijn beste vriend. Ik wilde vanuit gelijkwaardigheid met hem omgaan en hem leren kennen. Doordat ik Aiko beter leerde kennen, leerde ik ook mezelf beter kennen. Ik was/ben ervan overtuigd dat er meer nood is aan positieve trainingsmethoden en dat mindset een grote rol speelt in omgang met dieren. Dieren kunnen ons enorm veel nieuwe inzichten bieden bij persoonlijke ontwikkeling. De drang om hier later meer mee te doen, groeide. Zo ontdekte ik mijn passie en creëerde ik SHIINU. Ondertussen heb ik al veel hondeneigenaren mogen begeleiden om hun hond beter te begrijpen en de band te versterken!

Bij SHIINU ben je zeker dat jouw hond als geheel wordt bekeken, de holistische manier zeg maar. Alle factoren waardoor een klacht kan, of zou kunnen, ontstaan, op maat van jou en jouw hond, worden bekeken.

Hondencoach Turnhout - SHIINU

Jouw hond beter begrijpen

Jouw hond heeft structuur nodig, en daarvoor heb je zelf ook structuur nodig. Helaas worden er veel foute adviezen gegeven die de relatie tussen jou en jouw hond negatief beïnvloeden. Zo maar wat proberen, is dus geen goed idee. Jullie zullen beide verward geraken met onzekerheid, frustraties en stress als gevolg. Bovendien is niet elke hond en persoon hetzelfde, dus is op maat werken gewenst. Met de juiste aanpak, mindset en structuur vermijd je stress, onbegrip en ongewenst gedrag.

Ik focus mij op het coachen van jou als hondeneigenaar om een positieve mindset te creëren vanuit 'natuurlijk leiderschap' en niet vanuit 'baas of slaaf'. Veel gezondheids- en gedragsklachten ontstaan door een verkeerde levensstijl, voeding en/of omgeving. Jouw hond beter leren begrijpen en ontdekken wat zijn wensen en behoeften zijn, is dus cruciaal i.f.v. zijn welzijn en om de balans te bewaren.

Hondencoach Turnhout - SHIINU

Na de coaching voor jou en je hond…

… Weet je hoe je beter kunt communiceren met je hond.

Honden hebben hun eigen taal, behoeften, instincten en leerprocessen. Je leert de taal van jouw hond begrijpen waardoor je beter weet wat hij nodig heeft en hoe jouw hond zich voelt. Daarnaast krijg je inzicht in hoe jouw eigen communicatie en houding is ten opzichte van jouw hond. Honden merken veranderingen in lichaamstaal namelijk meteen op. Jouw communicatie wordt daardoor veel duidelijker, waardoor jouw hond jou makkelijker begrijpt. Hij bouwt minder stress en frustratie op, en jij daardoor natuurlijk ook.

… Weet je wat jouw hond nodig heeft.

Tijdens de coaching hebben we gekeken naar jouw hond als geheel. Naar gedrag, stress, voeding, training. Je weet wat de oorzaak is van het gedrag van jouw hond. Voeding is vaak een belangrijke oorzaak van fysieke en mentale klachten bij honden. Daarom hebben we ook de voeding bekeken, en of die wel past bij jouw hond. Je hebt een totaalbeeld van wat jouw hond nodig heeft. 

… Voelt jouw hond zich beter in zijn vel en luistert hij beter.

Jouw hond voelt zich weer goed in zijn vel door alle veranderingen die jullie samen hebben doorgevoerd. Daardoor luistert hij beter! Jij begrijpt je hond beter en stelt consequente, maar zachte grenzen. Jouw hond weet daardoor duidelijk wat wel en niet oké is, wat hem rust geeft.

Praktische informatie over de coaching

Hondencoach Turnhout - SHIINU

Corona-update tijdens de lockdown: de maatregelingen leggen op dat privécoaching enkel kan/mag doorgaan op het buitenterrein van SHIINU in de natuur.

De coaching vindt plaats bij SHIINU op locatie in Turnhout (Steenweg op Baarle-Hertog 111, 2300 Turnhout). Parkeren kan gratis voor de deur.
Privécoaching kan ook bij jou thuis, excl. €0,50/km.

  • éénmalige sessie van max. 1u30: €89
  • traject van 3 sessies van max. 1u: €180
  • traject van 6 sessies van max. 1u: €350

Een sessie met jouw hond kan behoorlijk intensief zijn! De meeste eigenaren die bij mij komen, kunnen na een sessie al weer een tijdje vooruit omdat ik veel tips, informatie en waardevolle adviezen geef.

Ik sluit niet uit dat een vervolgsessie nodig kan zijn, vermits ik de sessie behapbaar wil houden voor jou en jouw hond en je zo niet wordt overladen met info. Dan kan je kiezen voor een traject.

Je krijgt bij elk traject een goodiebag, samenvatting en tussentijdse opvolging via Whatsapp.

Met de juiste houding, aanpak en mindset duurt een gedragsverandering gemiddeld 3 weken.

Privécoaching is mogelijk op volgende dagen (op afspraak):

  • maandag van 10u00-17u00
  • woensdag van 10u00-17u00
  • zaterdag van 10u00-17u00

Twijfel je nog? Neem vrijblijvend contact op of bel/Whatsapp 0477/333.484 met info over jouw hond.

Ik neem na jouw aanmelding contact op om jou en je hond alvast een beetje te leren kennen. Na bevestiging plannen we een datum in voor de coaching.

Hondencoach Turnhout - SHIINU

Ik heb ook diverse langere trajecten lopen...

Zo kies je voor het starterstraject 'positief trainen' als je net een nieuwe puppy of herplaatser hebt geadopteerd.

Als jouw hond veel stress heeft, kies je voor het (h)ontstress traject.

Indien de wandeling met veel getrek en frustratie gebeurt, kies je voor de  bootcamp 'trekken aan de leiband'.

Deze trajecten zijn in overleg. Ik stem graag met je af wat voor jou en jouw hond het beste past.

Referenties

Hondenschool Turnhout
Hondenschool Turnhout
Hondenschool Turnhout
Hondenschool Turnhout
Hondenschool Turnhout