Gratis verzending BE en NL vanaf €75 | Gratis levering Turnhout + randgemeenten vanaf €40 | Winkel doorlopend open op vrijdag 10u-16u

Privé hondencoaching

Hondencoach Turnhout - SHIINU

 

Jouw hond is je beste vriend. Maar soms kan het lastig zijn om hem echt te begrijpen, zeker als hij vervelend gedrag vertoont. Misschien heb je het idee dat het niet goed gaat met je hond of dat hij niet gelukkig is, maar weet je niet hoe dat komt. Kortom: je wilt minder frustraties of zorgen ervaren, jouw hond beter leren begrijpen en samen leuke dingen doen.

Herken jij jezelf in één of meerdere van onderstaande voorbeelden?

✔ De wandeling is totaal niet meer ontspannen of zelfs gênant vb. trekken aan de leiband, niet luisteren, uithalen naar andere honden. Je probeert op allerlei manieren om contact te maken met jouw hond en herhaalt je boodschap, maar hij lijkt wel doof. Soms word je daardoor gefrustreerd of boos en dan voel je je schuldig of onzeker. Je wilt geen externe hulpmiddelen (meer) gebruiken en zoekt een positievere manier om met je hond te verbinden.

✔ Je hebt al van alles geprobeerd. De hondenschool of trainer waar je geweest bent, lijkt niet goed bij jou en je hond te passen. Maar wat dan nu? Je zit met je handen in je haar. Je wil het graag goed doen met je hond, maar voelt je ontmoedigd of machteloos.

✔ Je bent je er van bewust dat je verantwoordelijk bent voor de klachten die je ondervindt, maar je weet niet HOE je dit kunt aanpakken. Je bent op zoek naar iemand die jou kan coachen en begeleiden om positieve veranderingen met jouw hond door te voeren.

✔ Je hebt net een nieuwe hond en je wilt het van het begin af aan goed doen. Een correcte opvoeding, de juiste voeding, leren hoe je een hechte band kunt creëren met je hond, ... Je bent soms onzeker door alle mogelijkheden, je ziet door de bomen het bos niet meer en wilt er graag begeleiding bij hebben.

Als jij je hierin herkent, dan is privécoaching bij SHIINU wat je zoekt!

Hondencoach SHIINU Turnhout

Ik ben Laura, de enthousiaste krullenbol van SHIINU. In 2014 kwam mijn eerste hond Aiko in mijn leven. Als Shiba Inu zeker niet de makkelijkste dus ging meteen naar de lokale hondenschool. Ik leerde daar hoe je op een autoritaire manier met je hond moet omgaan, de groep volgen en voldoen aan regeltjes en commando's die voor mij totaal niet goed voelden. Ik wilde niet baas-zijn, maar vanuit gelijkwaardigheid met hem omgaan, hem leren begrijpen en een sterke band creëren in verbinding met wie we beide zijn.

Uit nood aan positieve trainingsmethoden begon ik met zelfstudie en later beroepsopleidingen. Ik had een enorm grote interesse in voeding, gedrag en communicatie en hoe linken kunnen gelegd worden tussen hond en eigenaar op welzijns- en energieniveau. Ik leerde mezelf veel beter kennen en kreeg dankzij nieuwe kennis en inzichten een compleet nieuwe visie en mindset. Hierdoor versterkte de relatie met mijn hond en zijn wij perfect op mekaar afgestemd.

Mijn passie bloeide open: op een positieve en natuurlijke manier het welzijn van honden optimaliseren en de relatie tussen hond en eigenaar versterken. Zo ontstond SHIINU.

Bij SHIINU ben je zeker dat jij én jouw hond als geheel worden gezien. Daarom bekijken we steeds de 3 pilaren uit de SHIINU-methode: gedrag en voeding van jouw hond, communicatie van beide en jouw houding, mindset en energie.

Ik vind het belangrijk dat er een klik is tussen jou en mij. Dat jouw buikgevoel goed zit en je je kunt vinden in mijn visie en aanpak. Het is namelijk belangrijk omdat je bij mij veel gaat leren en het zou zonde zijn als dit voor jou niet klopt. Daarom kan je een gratis kennismakingsgesprek inplannen om dit alvast te ontdekken.

Hondencoach SHIINU Turnhout

Jouw hond beter begrijpen

Jouw hond heeft duidelijkheid nodig maar daarvoor kan je best zelf ook weten wat je waarom en wanneer doet. Helaas worden er veel foute adviezen gegeven die de relatie tussen jou en jouw hond negatief beïnvloeden. Zo maar wat proberen, of iets toepassen terwijl het niet goed voelt voor jou, is dus geen goed idee. Jullie zullen beide verward geraken met onzekerheid, frustraties en stress als gevolg. Bovendien is niet elke hond en persoon hetzelfde, dus is op maat werken gewenst.

Met de juiste aanpak, mindset en houding vermijd je stress, onbegrip en ongewenst gedrag. Jouw hond spiegelt jou. Ik help je niet enkel jouw hond beter te begrijpen, maar ook dat je jezelf en jouw eigen energie beter gaat begrijpen door oude overtuigingen te benoemen, het onbewuste bewust te maken en je nieuwe inzichten mee te geven.

De focus ligt op het coachen van jou als hondeneigenaar en het finetunen van jouw aanpak, houding en mindset. Op een zachte, beloningsgerichte, doch consequente manier, ga jij meer richting een natuurlijk leiderschap, i.p.v. 'baas of slaaf', en dat op maat van jou en jouw hond.

Daarom bekijken we jou en jouw hond op een holistische manier. Jouw hond beter leren begrijpen, ontdekken wat zijn wensen en behoeften zijn en de oorzaak van de klacht aanpakken of voorkomen, zijn cruciaal om jullie welzijn te optimaliseren en de balans te herstellen.


Hondencoach SHIINU Turnhout

Mijn aanpak onderscheidt zich van een klassieke hondenschool en -training:

 
 • Persoonlijke en zachte aanpak op maat van jou en jouw hond i.p.v. algemene regels volgens de boekjes.
 • Je wordt gecoacht tot 'natuurlijke leider', i.p.v. 'baas', met inzicht in jouw eigen houding en mindset.
 • Positieve training vanuit verbinding i.p.v. dominantie, ego of militair gedril.
 • Externe hulpmiddelen zoals anti-trektuigjes, stropketting, gentle-leader, elektrische band, pinketting, ... of roepen, terugtrekken, agressie, macht, toedienen van pijn, ... zijn niet toegelaten. Ik werk enkel met flexrol of lange lijn en tuigje of halsband.
 • Nadruk op beloning met stem, eventueel gezonde snoepjes, spel en aanraking, géén clicker.
 • Je leert een heldere structuur volgens de SHIINU-methode. No-nonsense, geen 'zinloze' trucjes.
 • Je leert jouw hond begrijpen en versterkt jullie relatie vanuit vertrouwen en respect.
 • Holistische visie: totale plaatje - voeding, gedrag en communicatie.
 • Jij én jouw hond i.p.v. enkel training van jouw hond alleen.
 • Tussentijdse opvolging.
 • Trajecten van bepaalde duur i.p.v. lessen-abonnement of een reeks vervolgtrajecten.
 • Snuffelen is toegelaten i.p.v. constant aandacht voor jou.
 • Unieke, gezellige privélocatie van meer dan 800m², met 3 afgesloten velden, in het groene noorden van Turnhout i.p.v. voetbalterrein.

 

Hondencoach SHIINU Turnhout

Na de coaching voor jou en jouw hond…

… Weet jij hoe je beter communiceert en contact maakt met jouw hond.

Honden hebben hun eigen taal, behoeften, instincten en leerprocessen. Je hebt de taal van jouw hond beter leren begrijpen waardoor je weet wat hij nodig heeft en hoe hij zich voelt. Daarnaast heb je inzicht gekregen in hoe jouw eigen communicatie en houding is t.o.v. jouw hond. Je bent veel duidelijker en staat meer in je kracht waardoor je je zekerder voelt en meer contact maakt met hem. Honden merken veranderingen in lichaamstaal namelijk meteen op. Jij begrijpt jouw hond en jouw hond begrijpt jou. Het resultaat is minder stress en frustratie voor allebei!

… Weet je wat jouw hond nodig heeft en voelt zich beter in zijn vel.

Tijdens de coaching hebben we het gedrag en de voeding van jouw hond geanalyseerd. Je weet nu wat de oorzaak is van de klacht(en) en hoe je deze kunt voorkomen of aanpakken. Je hebt een totaalbeeld van de behoeften van jouw hond en weet wat hij nodig heeft om zich goed in zijn vel te voelen en gelukkig te zijn.

… Luistert beter en kent zijn grenzen.

Jullie hebben al heel wat vooruitgang geboekt dankzij alle veranderingen die jullie samen hebben doorgevoerd. Dankzij de SHIINU-methode stel je consequente, maar zachte grenzen. Jouw hond weet duidelijk wat wel en niet oké is en wat hij wanneer kan verwachten, wat hem rust en vertrouwen geeft. Jullie zijn beide meer ontspannen en vinden terug balans in het samen leven.

Je hebt een duidelijke structuur met handvaten geleerd om jouw hond op te voeden en te trainen op maat van jullie beiden. Nadien kan je zelfstandig verder en stap voor stap bouwen aan een sterke(re) band en ongewenst gedrag voorkomen/wegwerken.

Hondencoach SHIINU Turnhout

Locatie

 • De privécoaching vindt plaats op het trainingsveld van SHIINU en de achterliggende omgeving (Steenweg op Baarle-Hertog 111, 2300 Turnhout). Parkeren kan gratis voor de deur.
 • Privécoaching kan ook bij jou thuis, toeslag van €15, excl. €0,50/km. (niet mogelijk zolang de Corona-maatregelingen gelden)
 • Indien je enkel advies wenst, kan dit online via Zoom.

Privécoaching bij SHIINU met jouw hond kan behoorlijk intensief zijn. De meeste eigenaren die bij mij komen, kunnen na een sessie of traject al weer een tijdje vooruit omdat ik veel tips, informatie en waardevolle adviezen geef.

Sessies zijn buiten, tenzij het bij jou thuis is. Bij slecht weer (hevige regen, storm, vrieskou, sneeuw of extreme hitte) neem ik contact op met jou om de afspraak te verplaatsen naar een ander moment.

Privécoaching is mogelijk op volgende dagen
(op afspraak)

 • Maandag, dinsdag, woensdag en zaterdag tussen 10u00 en 17u00 (wachttijd +/- 2 weken)
 • Coaching op afwijkende dagen of uren: toeslag van €25 per sessie

Hondencoach SHIINU Turnhout

Eénmalige sessie

Een éénmalige sessie is interessant als je vb. heel wat vragen hebt en deze wilt aftoetsen met een expert, de puntjes op de i wilt zetten, jouw hond beter wilt leren begrijpen, tips wenst om de relatie met jouw hond te versterken, al dan niet i.c.m. voedingsadvies. Op het internet vind je namelijk heel wat tegenstrijdige adviezen van andere hondeneigenaren of -trainers (die niet noodzakelijk modern geschoold zijn met nieuwe inzichten maar spreken uit eigen ervaring of oude overtuigingen) en dat kan veel verwarring en twijfel veroorzaken bij jou.

Het is belangrijk om een correcte aanpak toe te passen bij jouw hond dat klachten voorkomt, het welzijn verhoogt en jullie relatie versterkt.

 • Eénmalige sessie van max. 1 uur: €89
  Extra hond van jou in coaching tijdens een sessie + €25

Heb je een specifieke klacht bij jou thuis? Dan is online coaching een optie. We starten met het overlopen van jouw klacht via Zoom. Nadien stuur je mij filmpjes op van de situatie zoals ik ze kan zien als ik zou langskomen. Via die weg stuur ik je mijn tips en advies op maat zodat je er mee aan de slag kunt. Je hebt tot max. 3 weken na onze eerste online meeting opvolging via Whatsapp.

De betaling voor online coaching verloopt via overschrijving. Pas als deze is ontvangen na ons eerste gesprek, stuur ik je mijn advies.

 • Online advies: max. 30 min. via Zoom + opvolging met filmpjes gedurende 3 weken via Whatsapp: €69 (via overschrijving)

Een éénmalige sessie kan wel eens overweldigend zijn voor jou omdat ik veel info meegeef waar je mee aan de slag kunt. Als je nood hebt aan gespreide informatie, opvolging en extra begeleiding, dan is een traject meer aangewezen.

Hondencoach SHIINU Turnhout

Traject

  In een privétraject duurt een les max. 1 uur en krijg je veel extra oefeningen, kennis en advies mee. Om je niet te overladen met info, leg ik je alles zo duidelijk en gestructureerd mogelijk uit naargelang jouw situatie, m.a.w. stap voor stap en op maat van jou en jouw hond. Hiervan krijg je na iedere les een korte samenvatting via Whatsapp als reminder.

  Ik observeer eerst jouw aanpak zodat ik mijn advies hierop kan afstemmen. We gaan dit allemaal finetunen of je leert ineens een nieuwe aanpak tot je deze helemaal onder de knie hebt. Ik zal geregeld de lijn van je overnemen zodat ik meer feeling krijg met jouw hond. Op die manier kan je ook jouw eigen hond observeren waardoor je nieuwe inzichten krijgt. De coaching is al dan niet met behulp van mijn eigen honden.

  Per les krijg je een samenvatting van wat we besproken en geoefend hebben en tussentijdse opvolging via Whatsapp.

  Bij aanvang van het traject ontvang je een SHIINU goodiebag. We plannen ook meteen de twee volgende lessen in. Gewoonlijk zit er 1 week à 2 weken tussen iedere les.

  Het is mijn doel om jou zo veel mogelijk mee te geven tijdens een traject en zo goed mogelijk te begeleiden met tussentijdse opvolging zodat je er nadien verder mee aan de slag kunt.

  Hou er rekening mee dat je consequent moet blijven oefenen om vooruitgang te maken. Ik zwaai niet met een toverstaf en jouw hond is ook geen computer die je van dag één kunt resetten en herprogrammeren. Eerst leer jij de nodige aanpassingen zodat je nadien jouw hond op de juiste manier kunt herconditioneren.

  Tijdens een traject leer je ook over hondentaal en krijg je correct voedingsadvies (indien nodig) vermits dit ook heel belangrijke elementen zijn die stress kunnen verminderen/veroorzaken/voorkomen bij jouw hond.

  Met de juiste houding, aanpak en mindset duurt een gedragsverandering gemiddeld 3 weken. Hoe consequenter je oefent met wat je van mij leert, hoe sneller vooruitgang. Hou er rekening mee dat je enkel stap voor stap met geduld kunt werken richting het gewenste resultaat!

  Voornamelijk bij klachten zoals: trekken aan de leiband, uithalen naar andere honden, stress tijdens wandeling, niet luisteren, ...

  • Traject van 3 sessies: €240 incl. BTW
   - Inclusief SHIINU goodiebag voor jouw hond, samenvatting na iedere les en opvolging via Whatsapp.
   - Extra hond van jou in coaching tijdens hetzelfde traject + €25 per sessie

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Ben je klaar voor verandering?
  Sta jij open om naar jezelf te kijken en nieuwe inzichten op te doen?
  Wil jij jouw hond trainen vanuit begrip en verbinding?

  Maak nu een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek of plan meteen een afspraak voor privé hondencoaching via onderstaande knoppen.

  Wat neem je mee tijdens de coaching

  • Je komt aan waarmee je normaal gaat wandelen. Indien mogelijk, neem een flexrol en/of lange lijn van 3 à 6m, tuigje en/of halsband mee. Dit kan je eventueel allemaal kopen in mijn winkeltje.
  • Je neemt kakzakjes mee zodat je de ontlasting van jouw hond kunt opruimen. Dit kan je ook verkrijgen in mijn winkeltje.
  • Je mag gezonde snoepjes meenemen - kan je verkrijgen in mijn winkeltje - of een speeltje dat jouw hond leuk vindt. We werken voornamelijk op stem, energie en lichaam, maar soms kan dit wel een extra motivatie zijn.

  Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen? Bekijk dan zeker de FAQ pagina, misschien staat het antwoord daar al tussen. Zo niet, kan je ook contact opnemen via de contactpagina.

   

   

  Referenties

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  SHIINU hondencoach TurnhoutHondencoach SHIINU Turnhout

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Hondencoach SHIINU Turnhout