Gratis verzending BE en NL vanaf €75 | Gratis levering Turnhout + randgemeenten vanaf €40 | Winkel open op vrijdag 10u-16u en op afspraak

Privé hondencoaching

Hondencoach Turnhout - SHIINU

 

Jouw hond is je beste vriend. Maar soms kan het lastig zijn om hem echt te begrijpen, zeker als hij vervelend gedrag vertoont. Misschien heb je het idee dat het niet goed gaat met je hond, maar weet je niet hoe dat komt. Kortom: je wilt jouw hond beter leren begrijpen en samen leuke dingen doen.

Herken jij jezelf in één of meerdere van onderstaande stellingen?

✔ Jouw hond vertoont ongewenst of vervelend gedrag, bijvoorbeeld trekken aan de leiband, niet luisteren, veel blaffen of andere dingen. Je probeert op allerlei manieren om contact te maken met je hond en herhaalt je boodschap, maar je hond lijkt wel selectief doof. Soms word je daardoor gefrustreerd op je hond en dan voel je je schuldig.

✔ Je hond is zichzelf niet meer. Hij is heel erg actief of juist futloos. Wat er ook is, je herkent jouw hond niet meer terug en maakt je soms zorgen.

✔ Je hebt net een nieuwe hond en je wil het van het begin af aan goed doen. De juiste opvoeding, de juiste voeding, leren hoe je een hechte band kunt creëren met je hond. Je bent soms onzeker door alle mogelijkheden, je ziet door de bomen het bos niet meer en wilt er graag hulp bij hebben.

✔ Je hebt al van alles geprobeerd. Medische klachten zijn uitgesloten. De hondenschool waar je geweest bent, lijkt niet goed bij jou en je hond te passen. Maar wat dan nu? Je zit met je handen in je haar. Je wil het graag goed doen met je hond, maar je voelt je ontmoedigd.

Als jij je hierin herkent, dan is privécoaching bij SHIINU wat je zoekt!

Hondencoach SHIINU Turnhout

Ik ben Laura, de enthousiaste krullenbol van SHIINU. In 2014 kwam mijn eerste hond Aiko in mijn leven. Als Shiba Inu zeker niet de makkelijkste dus ging meteen naar de lokale hondenschool. Ik leerde daar hoe je op een autoritaire manier met je hond moet omgaan, de groep volgen en voldoen aan regeltjes en commando's die totaal niet goed voelden. Ik wilde niet baas-zijn, maar vanuit gelijkwaardigheid met hem omgaan, hem leren begrijpen en een sterke band creëren vanuit vertrouwen en respect.

Uit nood aan positieve trainingsmethoden begon ik met zelfstudie en later beroepsopleidingen. Ik had een enorm grote interesse in hondentaal, -gedrag en hoe linken konden gelegd worden tussen hond en eigenaar op welzijnsniveau. Ik leerde mezelf veel beter kennen en kreeg een compleet nieuwe visie en mindset.

Mijn passie bloeide open: op een positieve en natuurlijke manier het welzijn van honden optimaliseren en de relatie tussen hond en eigenaar versterken. Zo ontstond SHIINU.

Bij SHIINU ben je zeker dat jouw hond als geheel wordt bekeken, de holistische manier zeg maar. Daarom focussen we ons niet enkel op training, maar op alles wat voor balans en vertrouwen zorgt tussen jou en jouw hond.

Ik vind het belangrijk dat er een klik is tussen jou en mij. Dat jouw buikgevoel goed zit en je je kunt vinden in mijn visie. Het is namelijk belangrijk omdat je bij mij veel gaat leren en het zou zonde zijn als dit voor jou niet klopt. Daarom kan je een gratis kennismakingsgesprek inplannen om dit alvast te ontdekken.

Hondencoach SHIINU Turnhout

Jouw hond beter begrijpen

Jouw hond heeft duidelijkheid nodig maar daarvoor kan je best zelf ook weten wat je waarom en wanneer doet. Helaas worden er veel foute adviezen gegeven die de relatie tussen jou en jouw hond negatief beïnvloeden. Zo maar wat proberen, of iets toepassen terwijl het niet goed voelt voor jou, is dus geen goed idee. Jullie zullen beide verward geraken met onzekerheid, frustraties en stress als gevolg. Bovendien is niet elke hond en persoon hetzelfde, dus is op maat werken gewenst. Met de juiste aanpak, mindset en houding vermijd je stress, onbegrip en ongewenst gedrag.

De focus ligt op het coachen van jou als hondeneigenaar en het finetunen van jouw aanpak, houding en mindset. Op een zachte, beloningsgerichte, doch consequente manier, ga jij meer richting een natuurlijk leiderschap, i.p.v. 'baas of slaaf', en dat op maat van jou en jouw hond.

Daarom bekijken we jou en jouw hond op een holistische manier. Jouw hond beter leren begrijpen, ontdekken wat zijn wensen en behoeften zijn en de oorzaak van de klacht aanpakken of voorkomen, zijn cruciaal voor zijn welzijn en om de balans te bewaren.


Hondencoach SHIINU Turnhout

Mijn aanpak onderscheidt zich van een klassieke hondentraining:

 
 • Persoonlijke en zachte aanpak op maat van jou en jouw hond i.p.v. algemene regels volgen.
 • Je wordt gecoacht tot 'natuurlijke leider', i.p.v. 'baas', met inzicht in jouw eigen houding en mindset.
 • Beloningsgerichte training (positief) vanuit de connectiemethode i.p.v. dominantietheorie of militair gedril.
 • Nadruk op beloning met stem, eventueel gezonde snoepjes en aanraking, géén clicker.
 • Je leert een heldere structuur volgens de SHIINU-methode. Geen 'zinloze' trucjes.
 • Je leert jouw hond begrijpen en versterkt jullie relatie vanuit vertrouwen en respect.
 • Holistische visie: totale plaatje (welzijn, gedrag, training, lichaamstaal, levensstijl, mindset, hondentaal, voeding, opvoeding, ...) i.p.v. enkel training.
 • Tussentijdse opvolging.
 • Trajecten van bepaalde duur i.p.v. vervolgtrajecten.
 • Snuffelen is toegelaten i.p.v. constant aandacht voor jou.
 • Stropketting, roepen, agressie, hulpmiddelen, macht, toedienen van pijn, ... zijn niet toegelaten. Ik werk liefst met flexrol of lange lijn en tuigje of halsband.
 • Er wordt jou of jouw hond niks verplicht. Jij mag jouw gevoel volgen en uitspreken.
 • Unieke, gezellige privélocatie van meer dan 800m², met 3 afgesloten velden, in het groene noorden van Turnhout i.p.v. voetbalterrein.

 

Hondencoach SHIINU Turnhout

Na de coaching voor jou en jouw hond…

… Weet jij hoe je beter communiceert met jouw hond.

Honden hebben hun eigen taal, behoeften, instincten en leerprocessen. Je hebt de taal van jouw hond beter leren begrijpen waardoor je weet wat hij nodig heeft en hoe hij zich voelt. Daarnaast heb je inzicht gekregen in hoe jouw eigen communicatie en houding is ten opzichte van jouw hond. Honden merken veranderingen in lichaamstaal namelijk meteen op. Jouw communicatie is daardoor veel duidelijker, waardoor jouw hond jou makkelijker begrijpt. Het resultaat is minder stress en frustratie voor allebei!

… Weet je wat jouw hond nodig heeft.

Tijdens de coaching hebben we gekeken naar jouw hond als geheel o.a. stress, voeding en training. Je weet wat de oorzaak is van het gedrag van jouw hond. Voeding is vaak een belangrijke oorzaak van fysieke en mentale klachten bij honden. Daarom hebben we ook de voeding bekeken en of die wel past bij jouw hond. Je hebt nu een totaalbeeld van wat jouw hond nodig heeft om zijn welzijn te optimaliseren.

… Voelt jouw hond zich beter in zijn vel, luistert beter en kent zijn grenzen.

Jouw hond voelt zich weer goed in zijn vel door alle veranderingen die jullie samen hebben doorgevoerd. Dankzij de SHIINU-methode stel je consequente, maar zachte grenzen. Jouw hond weet duidelijk wat wel en niet oké is en wat hij wanneer kan verwachten, wat hem rust en vertrouwen geeft. Jullie zijn beide ontspannen en vinden balans in het samen leven.

Hondencoach SHIINU Turnhout

Corona-update tijdens de lockdown: de maatregelingen leggen op dat privécoaching enkel kan/mag doorgaan op het traingingsveld van SHIINU in de natuur.

Locatie

 • De privécoaching vindt plaats op het trainingsveld van SHIINU en de achterliggende omgeving (Steenweg op Baarle-Hertog 111, 2300 Turnhout). Parkeren kan gratis voor de deur.
 • Privécoaching kan ook bij jou thuis, excl. €0,50/km.
 • Indien je enkel advies wenst, kan dit online via Zoom.

Privécoaching bij SHIINU met jouw hond kan behoorlijk intensief zijn. De meeste eigenaren die bij mij komen, kunnen na een sessie of traject al weer een tijdje vooruit omdat ik veel tips, informatie en waardevolle adviezen geef.

Sessies zijn buiten, tenzij het bij jou thuis is. Bij slecht weer (hevige regen, storm, vrieskou, sneeuw of extreme hitte) neem ik contact op met jou om de afspraak te verplaatsen naar een ander moment.

Privécoaching is mogelijk op volgende dagen (op afspraak)

 • Maandag, dinsdag, woensdag en zaterdag tussen 10u00 en 17u00.

Hondencoach SHIINU Turnhout

Eénmalige sessie

Een éénmalige sessie is interessant als je vb. heel wat vragen hebt en deze wilt aftoetsen met een expert, jouw hond beter wilt leren begrijpen, tips wenst om de relatie met jouw hond te versterken, al dan niet i.c.m. voedingsadvies. Op het internet vind je namelijk heel wat tegenstrijdige adviezen van andere hondeneigenaren of -trainers (die niet noodzakelijk modern geschoold zijn met nieuwe inzichten maar spreken uit eigen ervaring of oude overtuigingen) en dat kan veel verwarring en twijfel veroorzaken bij jou.

Het is belangrijk om een correcte aanpak toe te passen bij jouw hond dat klachten voorkomt, het welzijn verhoogt en jullie relatie versterkt.

 • Eénmalige sessie van max. 1u30: €89
 • Online advies via Zoom max. 1u: €59

Als je nood hebt aan opvolging en extra begeleiding, dan is een traject meer aangewezen.

Traject

  In een privétraject duurt een les max. 1 uur en krijg je veel extra oefeningen, kennis en advies mee. Om je niet te overladen met info, leg ik je alles zo duidelijk en gestructureerd mogelijk uit naargelang jouw situatie, m.a.w. op maat van jou en jouw hond. Hiervan krijg je na iedere les een korte samenvatting via Whatsapp als reminder.

  Ik observeer eerst jouw aanpak en wat juist de klacht is zodat ik gepast advies kan geven en zo de juiste stappen volg die voor jullie toepasbaar zijn. We gaan dit allemaal finetunen met een nieuwe aanpak tot je deze helemaal onder de knie hebt.

  Per les krijg je een samenvatting van wat we besproken en geoefend hebben en tussentijdse opvolging via Whatsapp. Nadien blijf ik ook beschikbaar voor jou wanneer je bijkomende vragen hebt i.v.m. de training.

  Bij aanvang van het traject ontvang je een SHIINU goodiebag. We plannen ook meteen de twee volgende lessen in. Gewoonlijk zit er 1 week à 2 weken tussen iedere les.

  Het is mijn doel om jou zo veel mogelijk mee te geven tijdens een traject en zo goed mogelijk te begeleiden met tussentijdse opvolging zodat je er nadien verder mee aan de slag kunt.

  Hou er rekening mee dat je consequent moet blijven oefenen om tot het gewenste resultaat te komen. Jouw hond is geen computer die je kunt resetten en herprogrammeren. Eerst leer jij het nodige zodat je jouw hond correct kunt herconditioneren.

  Tijdens een traject leer je ook over hondentaal en krijg je correct voedingsadvies (indien nodig) vermits dit ook heel belangrijke elementen zijn die stress kunnen veroorzaken/voorkomen bij jouw hond.

  Met de juiste houding, aanpak en mindset duurt een gedragsverandering gemiddeld 3 weken. Hoe consequenter je oefent met wat je van mij leert, hoe sneller resultaat. Hou er rekening mee dat je enkel stap voor stap met geduld kunt werken richting het gewenste resultaat!

  - Voornamelijk bij klachten zoals: trekken aan de leiband, uithalen naar andere honden, stress tijdens wandeling, niet luisteren, ...

  • We trainen eerst op mijn trainingsveld en nadien kan ook achterin tijdens een wandeling in een natuurlijke omgeving. Hierbij heb ik de mogelijkheid om mijn eigen honden Aiko of Yuki in te zetten om te oefenen als dit voor jouw situatie een meerwaarde is.
  • Traject van 3 sessies: €210
   (dat komt op €70 per les: traject wordt meteen afgerekend)
   - Inclusief SHIINU goodiebag voor jouw hond, samenvatting na iedere les en opvolging via Whatsapp.
  • Zijn 3 lessen nodig? Uit ervaring: ja! Zoals eerder beschreven, wil ik je niet overladen met theorie en oefeningen. Op die manier wordt het voor jou haalbaar om te trainen en kan ik jou voldoende opvolgen richting het gewenste resultaat.

  - Voornamelijk voor puppy's en asielhonden die de basis moeten leren

  • Traject van 6 sessies: €390
   (dat komt op €65 per les: traject wordt meteen afgerekend)
   - Inclusief SHIINU goodiebag voor jouw hond, samenvatting na iedere les en opvolging via Whatsapp.
  • Zijn 6 lessen nodig? Ja! Zo heb je voldoende tijd om jouw nieuwe hond te leren trainen.

  Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen? Bekijk dan zeker de FAQ pagina, misschien staat het antwoord daar al tussen. Zo niet, kan je ook contact opnemen via de contactpagina.

   

   

  Referenties

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Hondencoach SHIINU Turnhout