Expert in positieve opvoeding, welzijnsgericht trainen en ontspannen wandelen voor honden. Alle rassen en leeftijden welkom.

Creëer een ontspannen wandeling met jouw hond: 1-op-1 traject

Jouw hond is je beste vriend. Je wilt er graag leuke dingen mee gaan doen en hem meenemen naar plaatsen waar je andere mensen, en mogelijks ook honden, tegenkomt. Hem altijd alleen thuis laten omwille van de stress is niet waarom je jouw hond in jouw leven hebt gehaald. Integendeel, je wilt hem het liefst van al zo veel mogelijk betrekken in jouw dagelijks leven.

Hondencoach Turnhout - SHIINU

Herken jij jezelf in één of meerdere van onderstaande voorbeelden?

✔ De wandeling met jouw hond is totaal niet meer ontspannen of zelfs gênant vb. hij trekt aan de leiband, haalt uit naar alles wat passeert, wilt overal gaan snufelen, is extreem enthousiast bij het zien van andere honden, is overprikkeld en/of ervaart ontzettend veel stress. Je kunt hem amper houden en jouw arm doet er intussen pijn van. Je probeert op allerlei manieren om contact te maken met jouw hond en herhaalt je boodschap, maar hij lijkt wel doof. Het frustreert je enorm waardoor je vaak liever niet gaat wandelen.

✔ Je hebt al vanalles geprobeerd. Al de tips en adviezen van het internet en de hondenschool of -trainer waar je geweest bent, lijken niet bij jou en jouw hond te passen. Wat je ook doet, je ervaart meer achteruitgang dan vooruitgang. Maar wat dan nu? Je zit met je handen in je haar. Je wil het graag goed doen met je hond, maar voelt je ontmoedigd en/of machteloos omdat niets lijkt te helpen.

✔ Het voelt niet goed om jouw hond pijn te doen en terug te snokken om hem te laten luisteren. Alle hulpmiddelen/trucjes die je intussen al hebt gebruikt, helpen voor geen meter.

✔ Je bent het beu om de kritiek en ongevraagde adviezen van anderen te moeten aanhoren en ook de afkeurende blikken geven je geen fijn gevoel. Het zorgt juist voor meer onzekerheid en dat heeft een negatief effect op de band met jouw hond.

Wil jij meer onderstaande richting uit gaan?

✔ Je wilt geen externe hulpmiddelen (meer) gebruiken, vb. stropketting, dun lijntje achter de oren, elektrische band, anti-trektuig of gentle-leader en ook een clicker spreekt je niet aan. Je staat achter een welzijnsgerichte aanpak waarbij jij de leiding neemt zonder dé baas te willen zijn.

✔ Je bent je er van bewust dat de huidige manier van wandelen jou en jouw hond niet vooruit helpt. Je wilt leren wat je precies verkeerd toepast, waarom en HOE je dit op een positieve manier kunt aanpakken om zo van afstand naar verbinding te gaan met jouw hond.

✔ Je wilt jouw hond beter leren begrijpen en de oorzaak van de klachten aanpakken i.p.v. steeds enkel naar het gedrag (de symptoom) te kijken. Je wilt m.a.w. inzicht krijgen in zijn gedrag, leerprocessen, gevoelens en behoeftes en hier zelfzekerder in worden.

✔ Je bent op zoek naar een sturing, een klankbord, iemand die jou stap voor stap kan coachen en begeleiden op maat om positieve veranderingen met jouw hond door te voeren. Je snakt naar een duidelijk en gestructureerd stappenplan op maat van jou en jouw hond om eindelijk een ontspannen wandeling te creëren dat voor beide fijn voelt. Je bent gemotiveerd om hier aan te werken.

Als jij je hierin herkent, dan is een privé traject bij SHIINU wat je zoekt!

Hondencoach SHIINU Turnhout

Ik ben Laura, de enthousiaste krullenbol van SHIINU. In 2014 kwam mijn eerste hond Aiko in mijn leven. Als Shiba Inu zeker niet de makkelijkste dus ging meteen naar de lokale hondenschool.

Op de hondenschool lag de focus op gehoorzaamheid en een harde aanpak. Jij bent de baas en jouw hond moet meteen luisteren, anders is hij dominant t.o.v. jou. Ik moest een korte lijn met slipketting gebruiken. Wanneer we oefenden op het volgen aan de korte lijn, trok Aiko heel hard. Ik voelde me onzeker omdat het niet lukte bij mij en bij de anderen in de groep wel. De instructeur nam de lijn van mij over en wanneer Aiko vooruit liep, snokte hij heel hard terug. Aiko zijn keel maakte een kreet doordat die zo werd dichtgetrokken en ik stond er geshockeerd, met mijn mond vol tanden. Hij gaf me de lijn terug en zei "nu zal hij wel luisteren". Dat kon voor mij echt niet. Zo wil ik echt niet met mijn hond omgaan. Ik stopte met hondenschool en ging op zoek naar een aanpak die goed voelde én het contact met mijn hond kon versterken.

Uit nood aan positieve trainingsmethoden begon ik eerst met zelfstudie en probeerde alle tips en technieken die ik op internet kon vinden. Nadien ben ik begonnen met beroepsopleidingen omdat mijn interesse hierin groeide. Fastforward naar vandaag begeleid ik intussen als holistische hondencoach dagelijks hondeneigenaren om hun hond te leren begrijpen, hun band te versterken en een ontspannen wandeling met hun hond te creëren.

Een hond is geen robot of machine die je naar wens kunt instellen. Ik vind het veel belangrijker dat jij als hondeneigenaar jouw hond begrijpt en weet hoe je wanneer wel en niet moet reageren om de balans te bewaren en het vertrouwen te versterken. Mijn methode is no-nonsense en zeer gestructureerd, gebaseerd op conditionering en wederzijdse communicatie, steeds op een positieve en natuurlijke manier met respect voor de eigenheid van jou en jouw hond.


Hondencoach SHIINU Turnhout

Jouw hond beter begrijpen

Jouw hond heeft duidelijkheid nodig maar daarvoor kan je best zelf ook weten wat je waarom en wanneer doet. Helaas worden er veel foute adviezen gegeven die de relatie tussen jou en jouw hond negatief beïnvloeden. Zo maar wat proberen, of iets toepassen terwijl het niet goed voelt voor jou, is dus geen goed idee. Jullie zullen beide verward geraken met onzekerheid, frustraties en stress als gevolg. Bovendien is niet elke hond en persoon hetzelfde, dus is op maat werken gewenst.

Met de juiste aanpak, mindset en houding vermijd je stress, onbegrip en ongewenst gedrag. Jouw hond spiegelt jou. Ik help je niet enkel jouw hond beter te begrijpen, maar ook dat je jezelf en jouw eigen energie beter gaat begrijpen door oude overtuigingen te benoemen, het onbewuste bewust te maken en je nieuwe inzichten mee te geven.

De focus ligt op het coachen van jou als hondeneigenaar en het finetunen van jouw aanpak, houding en mindset. Op een zachte, beloningsgerichte, doch consequente manier, ga jij meer richting een natuurlijk leiderschap, i.p.v. 'baas of slaaf', en dat op maat van jou en jouw hond.

Daarom bekijken we jou en jouw hond op een holistische manier. Jouw hond beter leren begrijpen, ontdekken wat zijn wensen en behoeften zijn en de oorzaak van de klacht aanpakken of voorkomen, zijn cruciaal om jullie welzijn te optimaliseren en de balans te herstellen.

 • Externe hulpmiddelen vb. anti-trektuigjes, stropketting, gentle-leader, elektrische band, pinketting, dun lijntje achter de oren, ... en gedragingen vanuit macht zoals roepen, forceren, terugsnokken, agressie, toedienen van pijn, ... zijn niet toegelaten bij SHIINU.
 • Ik gebruik ook geen clicker omdat ik je leer contact maken met jouw hond om wie jullie zijn en wat voor jouw hond op een natuurlijke manier als motivatie en beloning wordt aanvaard. Mijn methode is no-nonsense, met een heldere structuur gebaseerd op natuurlijk leiderschap, veiligheid, vertrouwen & communicatie.
 •  

  Ik vind het belangrijk dat het klikt tussen jou en mij. Je gaat namelijk veel van mij leren dus moet mijn visie bij jou passen. Daarnaast wil ik ook graag weten wat je tot hiertoe al hebt ondernomen en of je bereid bent tijd en energie te steken in het traject dat je bij mij gaat volgen. Daarom kan je een gratis kennismakingsgesprek inplannen om dit alvast te ontdekken.

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Hondencoach SHIINU Turnhout

  Na de coaching voor jou en jouw hond…

  … Weet jij hoe je beter communiceert en contact maakt met jouw hond.

  Je hebt de taal van jouw hond beter leren begrijpen waardoor je weet hoe hij zich voelt en hoe je hier op een gepaste manier mee omgaat. Daarnaast heb je inzicht gekregen in hoe jouw eigen communicatie en houding is t.o.v. jouw hond. Je bent veel duidelijker en staat meer in je kracht waardoor je je zekerder voelt en meer contact maakt met hem. Honden merken veranderingen in lichaamstaal namelijk meteen op. Jij begrijpt jouw hond en jouw hond begrijpt jou. Het resultaat is minder stress en frustratie voor allebei!

  … Weet je wat jouw hond nodig heeft en voelt zich beter in zijn vel.

  Honden hebben hun eigen taal, behoeften, instincten en leerprocessen. Tijdens de coaching hebben we de dit op maat van jouw hond geanalyseerd. Je weet nu hoe je op een welzijnsgerichte manier met jouw hond kunt wandelen en hoe jij best reageert op prikkels in de omgeving. Het is voor jou duidelijk wat hij nodig heeft om zich goed in zijn vel te voelen en gelukkig te zijn.

  … Luistert beter en kent zijn grenzen.

  Jullie hebben al heel wat vooruitgang geboekt dankzij alle aanpassingen die je hebt gedaan. Dankzij de SHIINU-methode stel je consequente, maar zachte grenzen. Jouw hond weet wat wel en niet oké is en wat hij wanneer kan verwachten, wat hem rust en vertrouwen geeft. Jullie zijn beide meer ontspannen en hebben terug plezier in het samenwandelen.

  Je hebt een duidelijke leidraad gekregen om op een ontspannen manier met jouw hond te gaan wandelen.

  Hondencoach SHIINU Turnhout

   

  Voor wie

  • Jouw hond trekt aan de lijn, hij is overprikkeld, ervaart veel stress, loopt van links naar rechts, wilt overal naartoe snuffelen en dag zeggen, hij is overenthousiast bij het zien van andere honden, haalt uit naar andere honden, je bent onzeker/verward tijdens de wandeling of ervaart zelf veel stress omdat je niet meer weet wat je wel/niet moet doen/zeggen om de balans te bewaren.
  • Alle rassen en leeftijden welkom.
  • Je wilt werken op een welzijnsgerichte, hondvriendelijke manier.
  • Je wilt leren hoe jij je als natuurlijke leider opstelt en de relatie met jouw hond versterkt o.b.v. vertrouwen en respect.
  • Je bent leergierig, staat open om naar jezelf te kijken en nieuwe inzichten op te doen.
  • Je wilt leren communiceren met jouw hond en hem beter leren begrijpen m.a.w. een tweerichtingsverkeer creëren in de communicatie.
  • Je wilt meer zelfvertrouwen om met jouw hond te gaan wandelen.
  • Je bent gemotiveerd om tijd en energie in de training van jouw hond te steken.
  • Je wilt absoluut geen hulpmiddelen gebruiken.

   Hondencoach SHIINU Turnhout

  Locatie

   • De privécoaching vindt steeds plaats op het trainingsveld van SHIINU en de achterliggende, natuurlijke omgeving (Steenweg op Baarle-Hertog 111, 2300 Turnhout). Parkeren kan gratis voor de deur.
   Een unieke, gezellige privélocatie van meer dan 800m², met 3 afgesloten velden, in het groene noorden van Turnhout.
    • In uitzonderlijke omstandigheden kan privécoaching ook bij jou thuis, excl. €0,50/km. Neem hiervoor contact op!

     Privécoaching is mogelijk op volgende dagen

      Maandag t.e.m. zaterdag tussen 10u00 en 20u00 (wachttijd +/- 2 weken).
       Hondencoach SHIINU Turnhout

       Hondencoach SHIINU Turnhout

       Verloop van het traject

        Stap voor stap gaan we de fundering van jouw aanpak versterken en de communicatie tussen jou en jouw hond herstellen voor meer duidelijkheid en vertrouwen tijdens de wandeling.

        Een sessie duurt max. één uur waarbij je oefeningen, inzichten en advies krijgt. Om je niet te overladen met info, leg ik je alles zo duidelijk en gestructureerd mogelijk uit naargelang jouw situatie, m.a.w. stap voor stap en op maat van jou en jouw hond. Hiervan krijg je na iedere les een korte samenvatting via Whatsapp als reminder.

        Ik observeer en analyseer eerst jouw aanpak zodat ik mijn advies hierop kan afstemmen. We gaan dit allemaal finetunen of je leert ineens een nieuwe aanpak tot je deze helemaal onder de knie hebt.

        Hou er rekening mee dat je enkel stap voor stap met geduld kunt werken richting het gewenste resultaat. Ik zwaai niet met een toverstaf en jouw hond is ook geen computer die je van dag één kunt resetten en herprogrammeren. Eerst leer jij de nodige aanpassingen zodat je nadien jouw hond op de juiste manier kunt herconditioneren.

        Met de juiste houding, aanpak en mindset duurt een gedragsverandering gemiddeld 3 weken. Hoe consequenter je oefent met wat je van mij leert, hoe sneller vooruitgang. De meeste hondeneigenaren die bij mij een traject volgen, merken na 2 sessies al een grote verbetering.

        Na het traject neem je de tijd om al het geleerde verder in te oefenen. Heb je meer coaching nodig, dan kan je vervolgsessies plannen. Je hebt hierna ook de optie om deel te nemen aan groepswandelingen met mijn begeleiding om de prikkels met vreemde honden op te bouwen.

        Investering

        €240 incl. BTW voor het volledige traject ter plaatse te betalen na de eerste les

        Inclusief:

        • 3 coachingsessies
        • advies op maat
        • SHIINU goodiebag
        • samenvatting na iedere sessie
        • tussentijdse opvolging

         Mijn honden Aiko (Shiba Inu reu van 7 jaar) en Yuki (Chowkita teef van 2,5 jaar) kunnen worden ingezet tijdens de coaching indien nodig.

         Met dit traject ga jij de fundering van jouw aanpak versterken en beter communiceren met jouw hond waardoor jullie beide meer vertrouwen krijgen en ontspanning ervaren.

         Hondencoach SHIINU Turnhout

         Klik hieronder als je eerst vrijblijvend wilt kennismaken om te ontdekken of we een match zijn.Hondencoach SHIINU Turnhout

         Klik hieronder als je al overtuigd bent van mijn visie en aanpak en je meteen wilt starten met het traject.Hondencoach SHIINU Turnhout

         Hondencoach SHIINU Turnhout

         Wat anderen zeggen:

         Hondencoach SHIINU Turnhout

         Hondencoach SHIINU Turnhout

         Hondencoach SHIINU Turnhout

          

         Hondencoach SHIINU Turnhout

         Hondencoach SHIINU Turnhout

         Hondencoach SHIINU Turnhout

         Hondencoach SHIINU Turnhout

         Hondencoach SHIINU Turnhout