Expert in positieve opvoeding, welzijnsgericht trainen en ontspannen wandelen voor honden. Alle rassen en leeftijden welkom.

Creëer een ontspannen wandeling met jouw hond: online coaching

Jouw hond is je beste vriend. Je wilt er graag leuke dingen mee gaan doen en hem meenemen naar plaatsen waar je andere mensen, en mogelijks ook honden, tegenkomt. Hem altijd alleen thuis laten omwille van de stress is niet waarom je jouw hond in jouw leven hebt gehaald. Integendeel, je wilt hem het liefst van al zo veel mogelijk betrekken in jouw dagelijks leven.

Hondencoach SHIINU Turnhout

 

Herken jij jezelf in één of meerdere van onderstaande voorbeelden?

✔ De wandeling met jouw hond is totaal niet meer ontspannen of zelfs gênant vb. hij trekt aan de leiband, haalt uit naar alles wat passeert, wilt overal gaan snufelen, is extreem enthousiast bij het zien van andere honden, is overprikkeld en/of ervaart ontzettend veel stress. Je kunt hem amper houden en jouw arm doet er intussen pijn van. Je probeert op allerlei manieren om contact te maken met jouw hond en herhaalt je boodschap, maar hij lijkt wel doof. Het frustreert je enorm waardoor je vaak liever niet gaat wandelen.

✔ Je hebt al vanalles geprobeerd. Al de tips en adviezen van het internet en de hondenschool of -trainer waar je geweest bent, lijken niet bij jou en jouw hond te passen. Wat je ook doet, je ervaart meer achteruitgang dan vooruitgang. Maar wat dan nu? Je zit met je handen in je haar. Je wil het graag goed doen met je hond, maar voelt je ontmoedigd en/of machteloos omdat niets lijkt te helpen.

✔ Het voelt niet goed om jouw hond pijn te doen en terug te snokken om hem te laten luisteren. Alle hulpmiddelen/trucjes die je intussen al hebt gebruikt, helpen voor geen meter.

✔ Je bent het beu om de kritiek en ongevraagde adviezen van anderen te moeten aanhoren en ook de afkeurende blikken geven je geen fijn gevoel. Het zorgt juist voor meer onzekerheid en dat heeft een negatief effect op de band met jouw hond.

Wil jij meer onderstaande richting uit gaan?

✔ Je wilt geen externe hulpmiddelen (meer) gebruiken, vb. stropketting, dun lijntje achter de oren, elektrische band, anti-trektuig of gentle-leader en ook een clicker spreekt je niet aan. Je staat achter een welzijnsgerichte aanpak waarbij jij de leiding neemt zonder dé baas te willen zijn.

✔ Je bent je er van bewust dat de huidige manier van wandelen jou en jouw hond niet vooruit helpt. Je wilt leren wat je precies verkeerd toepast, waarom en HOE je dit op een positieve manier kunt aanpakken om zo van afstand naar verbinding te gaan met jouw hond.

✔ Je wilt jouw hond beter leren begrijpen en de oorzaak van de klachten aanpakken i.p.v. steeds enkel naar het gedrag (de symptoom) te kijken. Je wilt m.a.w. inzicht krijgen in zijn gedrag, leerprocessen, gevoelens en behoeftes en hier zelfzekerder in worden.

✔ Je bent op zoek naar een sturing, een klankbord, iemand die jou stap voor stap kan coachen en begeleiden op maat om positieve veranderingen met jouw hond door te voeren. Je snakt naar een duidelijk en gestructureerd stappenplan op maat van jou en jouw hond om eindelijk een ontspannen wandeling te creëren dat voor beide fijn voelt. Je bent gemotiveerd om hier aan te werken.

Als jij je hierin herkent en je aangesproken voelt, dan is het online coachingprogramma 'creëer een ontspannen wandeling met jouw hond' bij SHIINU echt iets voor jou!

Hondencoach SHIINU Turnhout

Ik ben Laura, de enthousiaste krullenbol van SHIINU. In 2014 kwam mijn eerste hond Aiko in mijn leven. Als Shiba Inu zeker niet de makkelijkste dus ging meteen naar de lokale hondenschool.

Op de hondenschool lag de focus op gehoorzaamheid en een harde aanpak. Jij bent de baas en jouw hond moet meteen luisteren, anders is hij dominant t.o.v. jou. Ik moest een korte lijn met slipketting gebruiken. Wanneer we oefenden op het volgen aan de korte lijn, trok Aiko heel hard. Ik voelde me onzeker omdat het niet lukte bij mij en bij de anderen in de groep wel. De instructeur nam de lijn van mij over en wanneer Aiko vooruit liep, snokte hij heel hard terug. Aiko zijn keel maakte een kreet doordat die zo werd dichtgetrokken en ik stond er geshockeerd, met mijn mond vol tanden. Hij gaf me de lijn terug en zei "nu zal hij wel luisteren". Dat kon voor mij echt niet. Zo wil ik echt niet met mijn hond omgaan. Ik stopte met hondenschool en ging op zoek naar een aanpak die goed voelde én het contact met mijn hond kon versterken.

Uit nood aan positieve trainingsmethoden begon ik eerst met zelfstudie en probeerde alle tips en technieken die ik op internet kon vinden. Nadien ben ik begonnen met beroepsopleidingen omdat mijn interesse hierin groeide. Fastforward naar vandaag begeleid ik intussen als holistische hondencoach dagelijks hondeneigenaren om hun hond te leren begrijpen, hun band te versterken en een ontspannen wandeling met hun hond te creëren.

Een hond is geen robot of machine die je naar wens kunt instellen. Ik vind het veel belangrijker dat jij als hondeneigenaar jouw hond begrijpt en weet hoe je wanneer wel en niet moet reageren om de balans te bewaren en het vertrouwen te versterken. Mijn methode is no-nonsense en zeer gestructureerd, gebaseerd op conditionering en wederzijdse communicatie, steeds op een positieve en natuurlijke manier met respect voor de eigenheid van jou en jouw hond.

 Hondencoach SHIINU Turnhout

Jouw hond beter begrijpen

Jouw hond heeft duidelijkheid nodig maar daarvoor kan je best zelf ook weten wat je waarom en wanneer doet. Helaas worden er veel foute adviezen gegeven die de relatie tussen jou en jouw hond negatief beïnvloeden. Zo maar wat proberen, of iets toepassen terwijl het niet goed voelt voor jou, is dus geen goed idee. Jullie zullen beide verward geraken met onzekerheid, frustraties en stress als gevolg. Bovendien is niet elke hond en persoon hetzelfde, dus is op maat werken gewenst.

Met de juiste aanpak, mindset en houding vermijd je stress, onbegrip en ongewenst gedrag. Jouw hond spiegelt jou. Ik help je niet enkel jouw hond beter te begrijpen, maar ook dat je jezelf en jouw eigen energie beter gaat begrijpen door oude overtuigingen te benoemen, het onbewuste bewust te maken en je nieuwe inzichten mee te geven.

De focus ligt op het coachen van jou als hondeneigenaar en het finetunen van jouw aanpak, houding en mindset. Op een zachte, beloningsgerichte, doch consequente manier, ga jij meer richting een natuurlijk leiderschap, i.p.v. 'baas of slaaf', en dat op maat van jou en jouw hond.

Daarom bekijken we jou en jouw hond op een holistische manier. Jouw hond beter leren begrijpen, ontdekken wat zijn wensen en behoeften zijn en de oorzaak van de klacht aanpakken of voorkomen, zijn cruciaal om jullie welzijn te optimaliseren en de balans te herstellen.


Hondencoach SHIINU Turnhout

SHIINU's methode & visie:

 • Jouw hond is een volwaardig gezinslid en verdient evenveel respect & aandacht als een ander.
 • Jouw hond is geen robot of machine die je kunt instellen naar wens: pas je aan.
 • Persoonlijke benadering & coaching op maat van jou én jouw hond.
 • Kijk naar de oorzaak en pak de bron aan (holistische visie) i.p.v. het symptoom te onderdrukken.
 • Voorkomen is beter dan genezen.
 • Dominantie is NIET de oorzaak van ongewenst gedrag.
 • Een welzijnsgerichte training & opvoeding vanuit begrip & verbinding heeft een positief effect op lange termijn.
 • Externe hulpmiddelen vb. anti-trektuigjes, stropketting, gentle-leader, elektrische band, pinketting, dun lijntje achter de oren, ... en gedragingen vanuit macht zoals roepen, forceren, terugsnokken, agressie, toedienen van pijn, ... zijn niet toegelaten.
 • Géén clicker.
 • No-nonsense en heldere structuur gebaseerd op natuurlijk leiderschap, veiligheid, vertrouwen & communicatie.

 

Voor wie

 • Jouw hond trekt aan de lijn, hij is overenthousiast bij het zien van andere honden, haalt uit naar andere honden, je bent onzeker/verward tijdens de wandeling en/of ervaart veel stress omdat je niet meer weet wat je wel/niet moet doen/zeggen.
 • Alle rassen en leeftijden welkom.
 • Je wilt werken op een moderne, beloningsgerichte, hondvriendelijke manier.
 • Je wilt leren hoe jij je als natuurlijke leider opstelt en de relatie met jouw hond versterkt o.b.v. vertrouwen en respect.
 • Je bent leergierig, staat open om naar jezelf te kijken en nieuwe inzichten op te doen.
 • Je wilt leren communiceren met jouw hond en hem beter leren begrijpen m.a.w. een tweerichtingsverkeer creëren in de communicatie.
 • Je wilt meer zelfvertrouwen om met jouw hond te gaan wandelen.
 • Je bent gemotiveerd om tijd en energie in de training van jouw hond te steken.
Hondencoach SHIINU Turnhout

Na de coaching voor jou en jouw hond…

… Weet jij hoe je beter communiceert en contact maakt met jouw hond.

Honden hebben hun eigen taal, behoeften, instincten en leerprocessen. Je hebt de taal van jouw hond beter leren begrijpen waardoor je weet wat hij nodig heeft en hoe hij zich voelt. Daarnaast heb je inzicht gekregen in hoe jouw eigen communicatie en houding is t.o.v. jouw hond. Je bent veel duidelijker en staat meer in je kracht waardoor je je zekerder voelt en meer contact maakt met hem. Honden merken veranderingen in lichaamstaal namelijk meteen op. Jij begrijpt jouw hond en jouw hond begrijpt jou. Het resultaat is minder stress en frustratie voor allebei!

… Weet je wat jouw hond nodig heeft en voelt zich beter in zijn vel.

Tijdens de coaching hebben we het gedrag van jouw hond geanalyseerd. Je weet nu wat de oorzaak is van de klacht(en) en hoe je deze kunt voorkomen of aanpakken.

… Luistert beter en kent zijn grenzen.

Jullie hebben al heel wat vooruitgang geboekt dankzij alle veranderingen die jullie samen hebben doorgevoerd. Dankzij de SHIINU-methode stel je consequente, maar zachte grenzen. Jouw hond weet duidelijk wat wel en niet oké is en wat hij wanneer kan verwachten, wat hem rust en vertrouwen geeft. Jullie zijn beide meer ontspannen en vinden terug balans in het samen leven.

Je hebt een duidelijke structuur en handvaten geleerd om met jouw hond te gaan wandelen. Jouw zelfvertrouwen is gegroeid waardoor jij jouw hond het vertrouwen kunt geven die hij nodig heeft om zich te ontspannen op momenten dat er triggers aanwezig zijn.

Na dit traject is het belangrijk om consequent verder te blijven oefenen met de geleerde structuur. Hoe snel je het gewenste resultaat bereikt, hangt niet alleen af van jouw eigen inzet maar ook van jouw hond zijn behoeften en leertempo.

Hondencoach SHIINU Turnhout

Praktisch

  • We starten met een groep van max. 20 deelnemers op maandag 13/09 om 19u.
  • Je volgt dit coaching programma bij jou thuis.
  • Het online coaching programma duurt 4 + 2 maanden, dus je hebt voldoende tijd om stap voor stap, op het tempo van jou en jouw hond, te oefenen.
  • Gedurende 8 weken (2 maanden) is er wekelijks een live call op maandag van 19u tot 20u via Zoom.
  • Tijdens de live call krijg je stap voor stap persoonlijke coaching met praktische oefeningen, kan je vragen stellen en heb je interactie met mij en de andere deelnemers.
  • Je krijgt 4 maanden toegang tot de online privé community op Facebook waar je bijkomende vragen kunt stellen en zelf filmpjes kunt uploaden voor extra observatie en feedback.
  • Je krijgt 6 maanden toegang tot het SHIINU online leerplatform waar je de livecalls kunt herbekijken en de samenvattingen kunt lezen.

  Je krijgt dus 2 maanden intensieve online coaching op maat van jou én jouw hond in groep + 2 opvolgmaanden via de online privé community + 2 maanden om alles op jouw tempo te herbekijken. In totaal duurt dit online coachingprogramma 6 maanden.

  Je leert de fundering van mijn methode tot in detail zelf toepassen zodat je met zelfvertrouwen en een goed gevoel met jouw hond kunt gaan wandelen. We werken uitsluitend op een positieve, hondvriendelijke manier. Dit vergt tijd en geduld.

  Met de juiste stappen die ik je aanreik en de persoonlijke coaching op maat, zal je al snel vooruitgang merken! Hoe snel? Dat hangt volledig van jou en jouw hond af, vermits ieder een ander leertempo heeft.

   Hondencoach SHIINU Turnhout

   Investering

   Dit online coaching programma is een pilot versie dat is afgeleid van mijn offline coaching. Vermits het de eerste keer is dat ik dit online in groep (max. 20 pers.) organiseer, is jouw bijdrage voor 4 maanden coaching nu uitzonderlijk €169 incl. BTW (dat is slechts €10,56 per week).

   Wil je graag eerst kennismaken om jouw situatie te bespreken en te bekijken of we een match zijn?

    

    

   Zelf vanalles blijven proberen, is geen optie meer. Je ziet jezelf niet bezig en weet niet of je het juiste toepast, vermits er nog steeds verkeerde adviezen worden verspreid door allerlei professionals. Trekken aan de lijn of uithalen naar andere honden leer je niet in 1-2-3 af. Je moet eerst een correcte aanpak onder de knie hebben die past bij jou en jouw hond, die nieuwe gewoonte in jouw hoofd inprenten, consequent zijn, vertrouwen opbouwen, veel oefenen, volhouden en enkel zo kan je jouw hond herconditioneren en een ontspannen wandeling creëren.

   Met de juiste houding, aanpak en mindset duurt een gedragsverandering gemiddeld 3 weken. Hoe consequenter je oefent met wat je van mij leert, hoe sneller vooruitgang. Hou er rekening mee dat je enkel stap voor stap met geduld kunt werken richting het gewenste resultaat! Elke hond en persoon is anders, dus er is respect en geduld voor ieder zijn leertempo.

   Maak van de wandeling het hoogtepunt van de dag dankzij de SHIINU methode!

   Hondencoach SHIINU Turnhout

   Hondencoach SHIINU Turnhout

   Hondencoach SHIINU Turnhout


   Wat anderen zeggen van privé hondencoaching:

   Hondencoach SHIINU Turnhout

   Hondencoach SHIINU Turnhout

   Hondencoach SHIINU Turnhout

   SHIINU hondencoach TurnhoutHondencoach SHIINU Turnhout

   Hondencoach SHIINU Turnhout

   Hondencoach SHIINU Turnhout

   Hondencoach SHIINU Turnhout

   Hondencoach SHIINU Turnhout

   Hondencoach SHIINU Turnhout

   Hondencoach SHIINU Turnhout

   Hondencoach SHIINU Turnhout

   Hondencoach SHIINU Turnhout

   Hondencoach SHIINU Turnhout

   Hondencoach SHIINU Turnhout

   Hondencoach SHIINU Turnhout

   Hondencoach SHIINU Turnhout

   Hondencoach SHIINU Turnhout