Steenweg op Baarle-Hertog 111, 2300 Turnhout | Gratis levering & verzending vanaf €60

Natuurlijke speeltouwen

Honden zijn dol op apporteer- en trekspelletjes. Het is leuk om samen te spelen en het versterkt jullie relatie!

De speeltouwen van SHIINU zijn handgemaakt, 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar, waardoor zowel hond als milieu er zo min mogelijk schade door ondervinden!

Shop natuurlijke speeltouwen voor honden 

Gebruik

De speeltouwen zijn te gebruiken als trek- of apporteerspeelgoed. Jouw hond leert zo zijn lichaam en krachten beter kennen en kan zijn energie kwijt.
Bovendien leveren ze een bijdrage aan het voorkomen van tandsteen en tandplak in het gebit van jouw hond.

De speeltouwen zijn bedoeld om samen te spelen. Laat jouw hond niet alleen met het touw om te vermijden dat hij ze opeet. Neem het speeltouw na het samenspelen weg om er achteraf nog veel plezier mee te hebben!

Het gebruik van een speeltouw dient steeds onder toezicht te gebeuren. De speeltouwen zijn natuurlijk en hebben daardoor ook een aantrekkelijk geur. Het hele speeltouw opeten, kan verstopping veroorzaken in de darmen of overgeven veroorzaken. Dat jouw hond enkele losse draadjes opeet, is niet zo erg. De kans dat dit met de ontlasting eruit komt, is vrij groot. De speeltouwen zijn 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar. 

De speeltouwen kunnen dus perfect in de tuin blijven liggen, ook als jouw hond ze ontrafeld heeft.

Gebruik het touw om samen te spelen en jullie relatie te versterken.

© Barbara Decré

Puppy's

Speeltouwen zijn ook ideaal voor puppy's. Zij verkennen de wereld al knabbelend en sabbelend op allerlei voorwerpen in huis. Het knabbelen werkt kalmerend.

Vermijd dat ze meubels of pantoffels kapot bijten door hen van bij de start een natuurlijk alternatief aan te bieden. Kies voor dunnere touwen en let op met het trekken. Hun tandjes zijn nog fragiel als ze niet gewisseld zijn! Let ook hierbij op dat ze het touw niet opeten...

Leer jouw pup dat het touw bedoeld is om samen te spelen, en niet om op te eten. Laat jouw puppy niet alleen met het touw en neem het tijdig weg als je ziet dat deze toch wordt opgegeten.

Tips

  • Neem een speeltouw op maat van jouw hond! Grote tanden, grote kracht? Neem dan formaat large. Hennep is ook sterker dan jute.
  • Eet jouw hond het touw in 1, 2, 3 op? Het kan zijn dat hij niet weet wat je er mee wilt doen (trekken en apporteren). Het is de bedoeling dat jullie er samen mee spelen. Niet dat je het geeft en wegwandelt. ;-) Of hij wilt dolgraag knabbelen en zijn tanden ergens in zetten. Dat is niet schadelijk en bevordert zelfs het tanden kuisen, maar ik adviseer dan eerder om een kluif, gedroogde bullepees of varkensoor te geven wat hij lekker kan opeten.
  • Laat je het speeltouw in de tuin liggen en wordt het zo snel vuil waardoor je er niet echt meer mee wilt spelen? Het kan geen kwaad dat je ze buiten laat liggen, aangezien ze 100% biologisch afbreekbaar zijn. Als je het vies vindt, kan je ze telkens terug uit de tuin halen en droog houden waardoor het touw proper blijft en er volgende keer opnieuw mee kunt spelen.
  • Speelt jouw hond niet met het touw dat je hem geeft? Toon wat de bedoeling is en leer het hem stap voor stap. Koppel er de funfactor met jouw positieve stem aan en jullie zijn zo vertrokken! 

Materiaalkeuze

Net zoals bij jouw kinderen, is het ook belangrijk om kritisch te zijn over de materialen die jouw hond in zijn bek krijgt. Synthetische materialen kunnen hormoonverstorend zijn en gezondheidsproblemen veroorzaken. Kies daarom bewust voor natuurlijke materialen.

Voor onze speeltouwen wordt gebruik gemaakt van drie plantaardige soorten vezels: hennep,  jute en sisal. Deze zijn natuurlijk, 100% biologisch afbreekbaar en behoren tot de meest duurzame vezels. Bovendien zijn deze diervriendelijk omdat er geen synthetische toevoegingen tijdens de productie gebruikt zijn. Er worden ook geen kleurstoffen of andere bewaarmiddelen gebruikt.

Hennep is een zachte natuurvezel en wordt gewonnen uit de stengel van de Cannabis-plant.

De touwen die ik gebruik zijn een 100% Nederlands product. Er zitten geen synthetische garens in verwerkt.

Bij de productie wordt geen gebruik gemaakt van oliën of andere chemische vloeistoffen. 

Omdat het henneptouw een natuur product is, geeft het een geur af (dewelke honden heerlijk vinden, en ik persoonlijk ook ;)).

 

Jute is een zachte natuurvezel en wordt verkregen uit planten uit het geslacht Corchorus.

 

Sisaltouw is van 100% natuurlijke vezel van de agave plant.

 

 

 

Siba

 Bekijk hier het aanbod!

Keuzestress? Vraag advies!