Positieve en natuurlijke opvoeding en training - laura@shiinu.be - 0477/333.484 - Gratis levering & verzending t.e.m. 5 april: code 'corona'

Gezonde homemade hondenkoekjes

Kies voor een verse knabbel voor jouw hond mét gezonde ingrediënten en zónder onnatuurlijke toevoegingen!

De meeste koekjes die je in de winkel vindt, zitten boordevol ongezonde ingrediënten en -toevoegingen die op lange termijn schadelijk zijn voor de gezondheid en het gedrag van jouw hond. Er zitten veel bewaarmiddelen en kleurstoffen in, zodat ze er zo leuk mogelijk uit zien en zo lang mogelijk verkoopbaar zijn! Puur uit commercieel oogpunt dus...

Daarom maak ik zelf hondenkoekjes waarbij ik exact weet wat ik geef aan mijn en jouw lieve schatten. Bij mij primeert steeds de gezondheid van jouw hond!

De koekjes van SHIINU zijn steeds vers en huisgemaakt. Ze bevatten enkel gezonde ingrediënten die een goede aanvulling zijn op de dagelijkse voeding van jouw hond. Lactose- en glutenvrij, en zonder onnatuurlijke toevoegingen zoals suiker, zout, kleurstoffen, smaakversterkers en bewaarmiddelen - wat voor honden met gevoelige maag/darmen of allergieën een grote meerwaarde is!

Ze bevatten ook geen vlees. Hoewel ik dat niet afraad...

Ik heb een heel gevoelige maag en darmen dus ik kies bewust de ingrediënten uit zodat ik er zelf ook van kan proeven.
Ik geef niets aan mijn honden waar ik zelf ook niet tegen kan! 

Proef dus gerust zelf eens van de koekjes zodat je ook weet wat je geeft aan jouw hond! Misschien vind je ze een beetje flauw, dat komt omdat er geen suiker, zout of smaakversterkers in zitten. Je proeft dus puur de ingrediënten!

De koekjes zijn ideaal om mee te trainen of als lekker en gezond tussendoortje. Helemaal onderaan deze pagina vind je een uitgebreide beschrijving van de gebruikte ingrediënten.

Houdbaarheid

Er worden geen bewaarmiddelen toegevoegd. In een afgesloten doos, zijn de koekjes uit SHIINU's barkery tot 2 maanden houdbaar.

De gezonde hondenkoekjes die we tijdens de workshops maken, zijn tot een week houdbaar (in de koelkast).

Ingrediënten

Chlorella is een bijzondere superfood: het bevat veel vitamines, mineralen en anti-oxidanten (o.a.vitamine C en bèta-caroteen) en kan op topsnelheid de cellen in het lichaam vernieuwen of gif verwijderen. Deze groene zoetwater-alg bindt zich aan zware metalen, die op deze manier het lichaam veilig kunnen verlaten via de normale spijsvertering. Het versterk het immuunsysteem, verbetert het uithoudingsvermogen en reinigt het lichaam dankzij haar detox werking. De naam 'chlorella' is afkomstig van het Griekse 'chloros' dat 'groen' betekent, en het Latijnse achtervoegsel 'ella' dat 'klein' betekent. Chlorella bevat:
  • 100% meer eiwit dan kipfilet
  • 250% meer kalium dan banaan
  • 400%meer vezels dan peer
  • 450% meer vitamine B1 dan spelt
  • 3.000% meer ijzer dan spinazie
  • 3.400% meer zink dan amandelen
  • 7.500% meer vitamine A dan eieren

Spirulina is een blauwgroene zoutwater-alg. Het bevat een hoge concentratie aan vitamine A en B, een paar essentiële vetzuren, bèta caroteen en is rijk aan eiwitten en mineralen. Spirulina heeft heel wat bewezen gezondheidsvoordelen zoals ontstekingsremmende eigenschappen, verlaagt de bloeddruk, reguleert de bloedsuikerspiegel, ontgift het lichaam, verbetert de spierkracht en versterkt het immuunsysteem. Geleerden vermoeden dat spirulina één van de eerste plantvormen op aarde was.

Havermout is een van nature glutenvrij graansoort dat rijk is aan vezels, antioxidanten en eiwitten. Het is o.a. goed voor de spijsvertering, versterkt het immuunsysteem door de bacteriënbalans te herstellen, geeft een langer verzadigd gevoel, stabiliseert het bloedsuikerniveau en wordt ook gebruikt als middel tegen jeuk.

Gebroken lijnzaad is afkomstig van de vlasplant. Het smaakt naar noten en zit boordevol voedingsstoffen. Het bevat niet alleen vitamine B1 en B2 en mineralen, maar ook gezonde vetten (o.a. omega 3, omega 6 en omega 9), eiwitten en vezels. Lijnzaad is o.a. goed voor een vlotte stoelgang, versterkt het immuunsysteem en helpt tegen lusteloosheid. De voedingsstoffen uit gebroken lijnzaad worden door het lichaam beter opgenomen dan hele lijnzaad.

Eieren zijn een goede bron van eiwitten en bevatten vitamine A, B, D, E en foliumzuur. Daarnaast zitten in eieren nog antioxidanten en mineralen zoals ijzer, zink en selenium. Daardoor dragen ze bij aan de werking van het immuunsysteem. Bovendien bevorderen ze de productie van rode bloedcellen. Die zijn noodzakelijk om zuurstof in het lichaam te transporteren dat zorgt voor een optimale werking van de spieren en organen. 

Zonnebloemolie is een plantaardige olie, rijk aan anti-oxidanten en bevat veel vitamine E. Het is o.a. goed tegen ontstekingen en verbetert de gezondheid van de huid en vacht. De onverzadigde vetten verhogen een energiek gevoel.

Gluten/lactose-vrij bloem is ideaal voor honden die allergisch zijn. Bovendien ben je ook zeker dat ze hierdoor geen allergie voor tarwe kunnen ontwikkelen, aangezien een overdaad dit juist kan opwekken. Tarwe zit vooral in de meeste brokken.

De hondenkoekjes van SHIINU zijn gluten- en lactosevrij, en bevatten geen onnatuurlijke toevoegingen zoals suiker, zout, kleurstoffen, smaakversterkers en bewaarmiddelen!

Bekijk hier het gamma.