Puppy tips

4 tips om het bijtgedrag van jouw pup te verminderen

Pups kunnen zich maar kort concentreren (tien seconden per moment), daarna zijn ze alweer afgeleid.

Als je je dit bedenkt, kun je begrijpen dat te veel indrukken niet goed voor hem zijn. Zijn hoofd wordt overvol waardoor hij niet meer goed weet wat hij doet. Hij kan dit op verschillende manieren uiten. Onder andere door het bijten in kleren, bijten in de handen of de stoelpoten, gaan rijden op mensen en dingen of in de riem bijten. Dit noemen we overprikkeling.

Voor een pup die bij zijn nieuwe eigenaar komt is alles spannend. Hij komt uit zijn veilige nest in de grote nieuwe wereld.

Hieronder een aantal tips voor de eerste dagen/maanden met jouw pup:

Tip 1

Laat je pup de eerste dagen eerst zijn nieuwe thuis ontdekken, de nieuwe geurtjes, de onbekende plekken en situaties. Verlang de eerste dagen niets van je pup. Laat hem de eerste dagen in je tuin of balkon zijn behoefte doen. Doet hij iets wat in jouw ogen niet kan, lok hem dan even weg maar verbied het niet. Zijn moeder liet hem ook onderzoeken. Voorkom dat hij datgene doet wat jij niet wil.

Tip 2

Wordt je pup onrustig als hij in de tuin is geweest, ga zelf rustig zitten en neem een tijdschriftje voor jezelf zodat je pup weer tot rust kan komen. Dit kost tijd en geduld! Wil je pup bij jou liggen, neem hem lekker bij je zodat hij zich veilig voelt. Wil hij op een kleed liggen en valt hij uiteindelijk in slaap, laat hem dan lekker liggen waar hij ligt.

Tip 3

Bied hem een natuurlijk alternatief aan, bv. een kauwbot of een speeltje als het puppybijten nog dragelijk. De handgemaakte en natuurlijke speeltouwen van SHIINU zijn hier ideaal voor! Kies voor een kleiner formaat, dat is beter voor de tandjes. Ga zelf rustig zitten, raak je pup niet aan en corrigeer hem niet. Je maakt het bijten daardoor alleen maar erger.

Tip 4

Ben je wanhopig omdat het bijten te heftig is?

Laat hem dan meer onderzoeken op zijn tempo. Laat hem uitsnuffelen tijdens het lopen aan de lijn. Ga minder lang lopen, bv. 5 in plaats van 10 minuten. Stop met wilde activiteiten en laat hem eens voertjes in het gras zoeken. De gezonde homemade hondenkoekjes van SHIINU zijn hier ideaal voor!
Geef hem 24 uur per dag drinken. Laat hem nog niet alleen, zorg anders voor oppas. Kijk eens welk voer je geeft... Het wil wel eens helpen om graanvrije brokken of vers vlees te geven.

Tot slot, vertel je pup wat je wel wilt in plaats van verbieden. Daar zal hij meer van leren! Positief opvoeden!

-----------------------------------------------------------------------------

Heb je nood aan opvoedingsadvies en/of training voor jouw pup?
Contacteer via laura@shiinu.be of 0477/333.484 voor een kennismaking.