Training, therapie en coaching voor honden | laura@shiinu.be | 0477/333.484 | @shiinu.be

In de pers: starter van de week in Made in Kempen

Laura Lefebvre (27j.) uit Turnhout is gek van honden. Dat leverde haar intussen ook een eigen zaak op, vooralsnog in bijberoep: Shiinu. Daarmee ontwikkelt en verkoopt ze natuurlijke en handgemaakte artikelen voor honden, denk aan speeltouwen, botjes, eet- en drinkkommen, enz.

De kiem voor haar ondernemersmicrobe werd gelegd tijdens haar studie Retailmanagement aan Thomas More. Nadat ze afstudeerde in 2015 begon ze meteen te werken, maar een eigen zaak bleef sluimeren. Sinds enkele jaren heeft ze ook een hond, die een belangrijk deel van haar leven werd. “Ik wilde iets opbouwen dat vanuit mezelf ontstaan is en waarbij ik mijn hond zoveel mogelijk kon betrekken. Iets uniek waarbij ik mijn creativiteit kwijt kan, zowel mentaal als fysiek. Na al die jaren ontstond een idee dat alle puzzelstukken in mekaar deed vallen en mijn focus werd: Shiinu”, vertelt Laura.

 

Sociale tewerkstelling
Voor de productie van de producten doet ze een beroep op mensen met een beperking via organisaties als Mekanders, ’t Wijgje en Muylenberg. Als hoofdberoep werkt ze op de dienst Ondernemen & Werk bij de stad Turnhout, die projecten uitwerkt om mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt te activeren of tewerk te stellen. “Omdat ik met een idee zat waar extra handarbeid, kennis en tijd voor nodig is, en er enkele dagbestedingsorganisaties met atelierwerkingen zijn in Turnhout die steeds op zoek zijn naar opdrachten, zag ik een kans om daarop in te spelen.”

Laura ging najaar 2018 van start en verkocht tot dusver via markten, events, social media en de eigen webshop. Van 29 juli t.e.m. 3 augustus opent ze een pop-up in The Box in de Sint-Antoniusstraat in Turnhout. “Sinds de start heb ik mij gefocust op de basis: markt verkennen, juiste aanbod en materialen kiezen, netwerk uitbreiden, concept finetunen, focus leggen,… De pop-up is voor mij nu echt een hoogtepunt waarbij ik op een totaal andere manier naar buiten kan komen, namelijk via een eigen winkelruimte. Hierna staan enkele conceptstores op de planning waar ik gedurende enkele maanden de verkoop doorgeef. Er komen ook enkele leuke samenwerkingen aan.”
SHIINU markt