Training, therapie en coaching voor honden | laura@shiinu.be | 0477/333.484 | @shiinu.be

In de pers: Gazet van Antwerpen

“Ik wil honden gelukkig maken”

Gazet van Antwerpen/Kempen,
Vr. 17 Jan. 2020, Pagina 23

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Een hond die geeuwt, is niet moe. Hij is ook niet schattig. Hij wil meer ruimte, dat is hondentaal. Met Shiinu leert Laura Lefebvre eigenaars van honden om die taal te begrijpen, om problemen op te lossen of te vermijden. In Turnhout opent ze nu een Shiinu-shop.

Laura Lefebvre won een jaar geleden een verblijf in The Box, de pop-up in de Sint-Antoniusstraat waar starters hun concept kunnen uittesten. “2019 was voor mij een jaar van trial and error. In The Box heb ik erg veel geleerd, maar ook op markten waar ik rechtstreeks in contact kwam met eigenaars van honden. Wat hebben ze nodig, wat kan ik bieden? Ik heb veel ideeën die ik impulsief uitprobeer, maar niet alles werkt.”

Het idee om een eigen zaak rond honden te beginnen, leeft al vier jaar. 2020 wordt het jaar van de bevestiging, zegt Laura. “Ik woon sinds april op de Steenweg op Baarle-Hertog, vlak bij de Ponyhoeve. Daar open ik nu de Shiinu-shop,

want de verkoop van speeltouw en gezonde tussendoortjes voor honden blijft, maar ik focus voortaan wel op advies en begeleiding, op de relatie tussen de hond en zijn baasje. Ik wil de oorzaak van klachten over honden aanpakken door te kijken naar de voeding, de training, de levensstijl, het gedrag, maar vooral ook de hondentaal. Honden communiceren de hele dag, maar mensen zien dat niet.”

Laura laat Aiko binnenkomen. Het hondje snelt op me af, snuffelt en kwispelt. “Ook dat is hondentaal. Hij ruikt aan je, omdat je in zijn territorium bent gekomen. Hij kwispelt omdat hij enthou­siast is en hij schudt met zijn lichaam om zichzelf weer tot rust te brengen. De hond die geeuwt, ervaart stress en wil meer ruimte. Als je die niet geeft, kan hij agressief worden. In de nabijheid van kinderen geeft dat problemen”, legt Laura uit.

Focus op baasje

“Ik leer mijn klanten om die taal te begrijpen en hoe ze ermee om moeten gaan. Dat is niet hetzelfde als een hondentraining. Ik focus op de klacht en train het baasje, om de relatie met en de voeding voor de hond te verbeteren.”

Wie een consultatie of een therapiepakket wenst, kan contact opnemen met Laura via de website. Daarnaast geeft ze ook cursussen om gezonde hondenkoekjes te leren bakken, op diverse plaatsen in de Kempen. “Mijn twee honden zijn gelukkig en ze zijn nooit ziek.”

www.shiinu.be

Guy Van Nieuwenhuysen ■

SHIINU in de Gazet van Antwerpen