Positieve en natuurlijke opvoeding en training - laura@shiinu.be - 0477/333.484 - Gratis levering & verzending t.e.m. 5 april: code 'corona'

In de pers: Gazet van Antwerpen

Laura (27) wil natuurlijke levens­stijl bij honden stimuleren

Het Nieuwsblad/ Gazet van Antwerpen/Regionaal: Kempen,

Di. 30 Jul. 2019

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Laura Lefebvre mag een week lang hondenspullen verkopen in The Box, het pand voor pop-ups in de Sint-Antoniusstraat. “Dit stond al lang op mijn verlanglijstje.”

Laura (27) is consulente op de stedelijke dienst Ondernemen & Werk en ze studeerde retailmanagement, maar het is haar hond die haar ertoe bracht om een bijberoep te nemen. “Ik doe dit nog maar sinds oktober. Ik wil een natuurlijke levensstijl bij honden stimuleren. Toen ik vijf jaar geleden een hond in huis haalde, was ik een hondenleek. Ik ben daarom heel intensief opleidingen gaan volgen en heb een netwerk opgebouwd om te ontdekken wat de noden van honden zijn. Daaruit is mijn bedrijfje Shiinu ontstaan.”

Alles wat Shiinu verkoopt, heeft Laura zelf bedacht en vormgegeven. “Ik ben begonnen met speeltouwen. Die zijn gemaakt van natuurlijke materialen en zijn 100% afbreekbaar. Daarna ben ik zelf hondenkoekjes gaan maken. Deze zijn gluten- en lactosevrij, want ook honden kunnen voedselallergieën ontwikkelen.”

Na de speeltouwen en koekjes volgden de keramieken eet- en drinkkommen. “Ik maak niet alles zelf. Dankzij mijn job ben ik me heel bewust geworden hoe belangrijk het is om mensen die wat verder van de arbeidsmarkt verwijderd zijn, te kunnen activeren. Daarom doe ik een beroep op organisaties die werken met mensen met een beperking. Deze kommen worden gemaakt in het keramiekatelier van Mekanders in Arendonk. En de botjes van ge-upcyclede stoffen worden geproduceerd bij 't Twijgje.”

Laura heeft geen winkel, maar ook geen webshop. Via haar website kunnen mensen wel kennismaken met haar producten. “Meestal sta ik op markten. Ik vind het persoonlijke contact met de klanten heel belangrijk.”

Coachingpakket

De pop-up in The Box is voor Laura een uitgelezen moment om een breder publiek kennis te laten maken met haar creaties. Zelfs al moet dat met krukken, want een maand geleden brak ze haar voet. “Een erg ongelukkig

moment, maar deze kans wilde ik niet laten schieten. Ik had deelgenomen aan een wedstrijd van The Box Vlaanderen en won een week in deze winkel en een coachingpakket van Unizo. Dat laat ik niet aan me voorbijgaan.”

Shiinu in The Box is open tot 3 augustus, dagelijks van 10 tot 18 uur.

Guy Van Nieuwenhuysen ■

Gazet van Antwerpen / Nieuwsblad