Leer jouw hond beter begrijpen en versterk jullie relatie op een positieve en natuurlijke manier.

6 gouden tips voor een positieve opvoeding

Een hond opvoeden is niet altijd even makkelijk. Soms voel je twijfel of je het wel goed doet, begrijp je jouw hond niet of begrijpt jouw hond jou niet.

Deze gouden tips helpen jou om op een positieve manier jouw hond op te voeden, hem beter te begrijpen en jullie relatie te versterken.

Hondencoach SHIINU Turnhout

Tip 1: wees consequent

  Het is belangrijk om altijd op dezelfde manier te handelen, en de regels niet steeds te veranderen, om verwarring te vermijden. Jouw hond kan niet ruiken wat je wilt, dus is het fijn als hij weet wat je bedoelt en wat hij kan verwachten.

   

  Wat voor jou ongewenst gedrag is, is vaak natuurlijk gedrag of iets wat je jouw hond (onbewust) zelf hebt aangeleerd.

  Tip 2: beloon gewenst gedrag

   Door steeds te focussen op ongewenst gedrag, dan moedig je geen gewenst gedrag aan. Je vindt het zelf toch ook fijner om een schouderklopje te krijgen voor wat je wel goed doet i.p.v. steeds te horen wat je niet goed doet?

    

   Waar je je op focust, groeit.

   SHIINU hondencoach Turnhout

   Tip 3: heb geduld

    Jouw hond is geen robot. Elke hond heeft een ander leertempo. Geef hem de tijd om stap voor stap iets aan te leren en pas je aan aan zijn beleving.

     

    De magie van een positieve opvoeding zit in wederzijds respect, begrip, vertrouwen en geduld.

    Tip 4: bouw een relatie

     It's not only about training your dog. Een hond trainen en opvoeden maak je leuk door te bouwen aan een relatie. Hoe beter jij jezelf én jouw hond kent, hoe beter jij je kunt afstemmen op jouw hond en zijn behoeften.

      

     Een relatie bouw je met vertrouwen en versterk je met plezier.

      


     SHIINU hondencoach Turnhout

     Tip 5: leer hondentaal

      Met kennis van hondentaal zal je jouw hond kunnen lezen. Je ziet meteen hoe hij zich voelt t.o.v. een situatie. Door deze signalen te herkennen en er op een correcte manier op in te gaan, voelt jouw hond zich begrepen. Zo bouw je een sterke relatie o.b.v. vertrouwen en respect en vermijd je stress en ongewenst gedrag.

       

       Dogs do speak, but only to those who know how to listen.

       Tip 6: laat je begeleiden

       Het is niet evident om jezelf een spiegel voor te houden, een nieuwe visie aan te leren en/of nieuwe gewoonten aan- of af te leren.

       Bij SHIINU kan je je laten begeleiden om al de voorgaande tips in praktijk, op maat van jou en jouw hond, te leren toepassen.

        Ik heb verschillende trajecten voor jou: privé hondencoaching, puppytraject heel wat online cursussen en het SOHO traject als handleiding voor een bewuste opvoeding en training van A tot Z.

         Het is mijn missie om op een natuurlijke en positieve manier de gezondheid en het welzijn van jouw hond te optimaliseren en de relatie tussen jou en jouw hond te versterken.

          

         Wil je meer gratis tips ontvangen?

         Volg me dan zeker op Instagram @shiinu.hondencoaching of op Facebook @shiinu.be.

          

         See you there!

          Groetjes, Laura

          Hondencoach SHIINU Turnhout