Leer jouw hond beter begrijpen en versterk jullie relatie op een positieve en natuurlijke manier.

3 tips over hondenvoeding die je moet weten

Heeft jouw hond last van jeuk, diarree, allergieën, vette of droge vacht, stinkadem, vieze tanden, ... ?

Weet wat je geeft aan jouw hond! 80% van de gezondheidsklachten ontstaat door verkeerde voeding.

Met onderstaande tips zal je alvast bewuste keuzes maken omtrent de voeding voor jouw hond.

Hondencoach SHIINU - Turnhout

Tip 1: Bekijk de samenstelling

De mooie voorkant trekt de aandacht, de associatie met het merk of de voordelige prijs kan je overhalen tot een aankoop, maar het is ‘m om de inhoud te doen! Je vindt de ingrediëntenlijst op de zijkant of achterkant van de verpakking.

Deze lijst geeft je aan welke ingrediënten er in de voeding zit die je aan jouw hond wilt geven. Deze staan in chronologische volgorde, dat wilt zeggen de eerstvermelde zit er het meest in en de laatste in de lijst zit er het minste in. Let vooral op de 3 à 5 eerste ingrediënten.

Tip 2: Vermijd vage verzamelwoorden

Je weet nu al waar je de ingrediëntenlijst kunt terugvinden en hoe je deze moet interpreteren. Er zijn veel ingrediënten die je best vermijdt voor jouw viervoeter. Je zult merken dat deze ingrediënten bijna altijd terug te vinden zijn, vooral bij goedkope merken maar je zult verrast zijn hoeveel duurdere merken ook deze ingrediënten toepassen en jou hiervoor dik laten betalen... Ik noem dit 'rommelingrediënten'.

- Granen is een verzamelwoord waarvan je niet weet welke graan precies. Meestal is het tarwe (al dan niet gecombineerd met andere goedkope granen). Granen horen niet thuis in het natuurlijk dieet van honden waardoor gluten zijn moeilijk verteerbaar is. Het is een grote veroorzaker van gezondheidskwalen vb. tandplak, jeuk, vachtproblemen (hotspots, vettige of droge vacht), diarree, traanogen, ontstekingen, stinkende adem, ...
Toch zit het als hoofdingrediënt in de meeste brokken en tussendoortjes. Het is namelijk een makkelijk bindmiddel en commercieel gezien is het een goedkope grondstof omdat het in overvloed beschikbaar is. De kwaliteit is daardoor helaas niet goed.

- E-nummers zijn bewaarmiddelen, kleurstoffen en smaakversterkers die synthetisch zijn toegevoegd om de voeding zo lang mogelijk te bewaren, te voorzien van een leuk kleurtje of meer smaak te geven. Ook wel gekend als 'additieven' of 'toevoegingen'. De meeste zijn hormoonverstorend en geen meerwaarde voor de gezondheid van jouw hond.

- Vlees & dierlijke bijproducten is een verzamelwoord voor slachtafval van kip, varken en rund uit menselijke consumptie. Deze diersoorten worden overkweekt, goedkoop voor productie en de kwaliteit (dierwelzijn en vlees) is niet meer optimaal. Doordat de meeste voeding en tussendoortjes dit als ingrediënt bevatten, zal jouw hond van deze diersoorten verzadigd raken en gezondheidsklachten opbouwen.

Tip 3: Focus op vlees

Je weet nu al waar je de ingrediëntenlijst kunt terugvinden, hoe je deze moet interpreteren en welke ingrediënten je best kunt vermijden.

Honden zijn carnivoren en hebben dus vlees nodig voor een optimale groei, ontwikkeling en gezondheid. Als je de samenstellingslijst bekijkt, moet er als eerste een diersoort staan (geen verzamelnaam).

Het is enorm belangrijk om hier op te letten als je zoekt naar de juiste voeding voor jouw hond en/of als jouw hond gezondheidsklachten heeft! Hoe meer vers vlees, hoe beter!

Investeer in de gezondheid en het welzijn van jouw hond door kwalitatieve voeding te geven!

Hondencoach SHIINU Turnhout

 

Wil jij jouw hond enkel het beste bieden?

Ik heb voor jou al heel wat denk- en opzoekwerk gedaan. Bekijk het volledige aanbod 100% natuurlijke voeding en snacks in mijn webshop.

Wil je meer leren over gezonde hondenvoeding?

  Schrijf je nu in voor de online videocursus 'de juiste voeding voor jouw hond' en leer hoe je jouw hond kunt voorzien van voeding dat perfect is afgestemd op zijn lichaam!

  Hondencoach SHIINU Turnhout

   

  Hondencoach SHIINU Turnhout

   

  Wil je meer gratis tips ontvangen?

  Volg me dan zeker op Instagram @shiinu.hondencoaching of op Facebook @shiinu.be.

   

  See you there!

   Groetjes, Laura

   Hondencoach SHIINU Turnhout