Ons verhaal

In de zomer van 2014 kwam mijn hond, Aiko - een Shiba Inu, in mijn leven. Een jaar later studeerde ik af met een bachelor Bedrijfsmanagement, specialisatie Retail. Ik vond niet meteen een job waarin ik mijn draai kon vinden. Mijn moeder - massagetherapeute (www.aletage.be) - was die periode cursussen binnen de alternatieve Chinese geneeskunde aan het volgen en dacht dat het wel iets voor mij kon zijn. Ik ging mee naar enkele lessen en kreeg een scala aan nieuwe inzichten. Die hele zienswijze fascineerde mij en bleef opleidingen volgen die mij leerden hoe alternatieve therapieën toe te passen bij mensen.

 

Gelijktijdig ging mijn aandacht ook naar mijn hond Aiko. Net zoals ouders enkel het beste voor hun kinderen willen en vaak zoekende zijn naar de juiste opvoeding, wil ik ook als 'hondenmama' enkel het beste voor mijn hond. Aiko bleek écht geen makkelijke hond en ik liep als hondenleek meteen tegen allerlei zaken, wat een hele uitdaging was. Ik zocht naar een aanpak dat voor ons beide werkte. Maar waar te beginnen? Ik ging op zoek naar mensen, boeken, cursussen en opleidingen waar ik inspiratie en kennis uit kon halen. Wat voor mij juist aanvoelde en werkte, daar ging ik mee verder.

Ik verdiepte mij in natuurlijk hondengedrag, -voeding en -communicatie en ontdekte dat de alternatieve therapieën ook toe te passen zijn op honden. Zo werd ik meer en meer gepassioneerd door 'het natuurlijke' en onbewuste communicatie, waaronder lichaamstaal en energie. Ik werd meer en meer kritisch over de reguliere geneeskunde en zocht daardoor zo veel mogelijk natuurlijke alternatieven. Ik ontwikkelde zo mijn visie met holistische aanpak voor hond en mens.

 

Ik zocht al jaren naar natuurlijke en mooie artikelen voor mijn hond, maar vond weinig aanbod. De artikelen in de winkels passen niet bij onze levensstijl vb. in China geproduceerd,  synthetisch, ongezond en/of hebben geen verhaal. Na een tijd kwam ik op het idee om, vanuit mijn kennis en ervaring, hier zelf iets aan te doen en een merk op te starten met eigen gecreëerde artikelen die mijn levensstijl/visie representeren. Ik wilde beroep doen op talenten en expertise van anderen en zo ontstonden er samenwerkingen met de lokale, sociale sector waar mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt op zoek zijn naar een zinvolle dagbesteding.

 

Intussen is Yuki, een mix Chowchow x Akita Inu, er bij gekomen.

 

SHIINU is het resultaat van waar ik zelf jaren naar heb gezocht...

 

Mijn doel is om op een natuurlijke en alternatieve manier aan de gezondheid en het welzijn van honden te werken en de relatie tussen mens en hond te verbeteren.

  • Door handgemaakte en 100% natuurlijk artikelen voor honden te creëren.
  • Door alternatieve, natuurlijke therapieën toe te passen die de gezondheid en het welzijn van honden stimuleren/verbeteren.
  • Door te werken aan de relatie tussen hond en mens door (opvoedings)tips en persoonlijk advies mee te geven.

 

SHIINU is een samentrekking van Shiba Inu en shiatsu (beide van Japanse oorsprong) en de oorsprong van SHIINU.

De 'shi' verwijst ook naar 'qi' wat 'levensenergie' betekent in het Japans.

Inu betekent 'hond' in het Japans.

De haakjes in het logo zijn afgeleid van de puntoortjes van Aiko. 

 

Aiko is Japans voor 'adoratie' of 'geliefde'.

Yuki is Japans voor 'gezegend' of 'sneeuw'.

 

Wil je onze verhalen volgen? Check dan Instagram of Facebook waar we dagelijks berichten posten! @shiinu.be

 

Tot snel!

 

x x x

 

Laura, Aiko & Yuki

© Barbara Decré
© Barbara Decré