Shiatsu voor honden

Shiatsu is een meer dan 4.000 jaar oude Japanse acupressuurtherapie, volgens de alternatieve Chinese geneeskunde, die zowel op mensen als op honden toe te passen is. Shiatsu is een zachte, ontspannende lichaamstherapie. Het is een combinatie van massage, stretchen en behandeling van de meridianen (energiebanen) die over het lichaam stromen door er met vingers, duimen en handpalmen druk op uit te oefenen. Shiatsu betekent letterlijk shi = duim, atsu = druk. 

 

De meridianen zijn verbonden aan organen en hun energetische functies in het lichaam. Door op de acupunctuurpunten van de meridianen te drukken, zorgt het zowel voor fysieke als mentale verbetering van jouw hond. De balans in het lichaam wordt zo hersteld. De behandeling is steeds op maat waarbij de oorzaak van de klachten wordt aangepakt.

 

Jouw hond regelmatig behandelen met acupressuur verbetert zijn/haar fysieke en emotionele gezondheid.

 

Basisprincipe

In de Oosterse zienswijzen gaat men ervan uit dat alles energie is. Alles is in beweging door een voortdurende uitwisseling tussen yin en yang, donker en licht, nacht en dag, maan en zon, ...

 

Net als de rest van de natuur, is het lichaam opgebouwd uit energie. Zijn energietoestand wordt beïnvloed door vele factoren zoals voeding, beweging, leefomgeving, levenswijze, ...

 

Die universele energie wordt 'chi' genoemd. Deze stroomt door de organen en door alle andere delen van het lichaam via kanalen die we meridianen noemen. In de Chinese acupunctuur werkt men bijvoorbeeld met dezelfde energiekanalen, maar daar gaat men bepaalde belangrijke punten op de meridianen behandelen door middel van naalden.

 

Shiatsu is een totaalbehandeling. Bestaande interne systemen voor lichamelijk herstel en voor zelfgenezing worden opgewekt en geactiveerd. De aanwezige lichaamsenergie komt in beweging en zo wordt het lichaam in balans gebracht met als resultaat een gedeeltelijk of volledig verdwijnen van ongemakken en ziektesymptomen, op lichamelijk, geestelijk en emotioneel vlak.

 

Met shiatsu wordt op een natuurlijke manier de energiebalans en daarmee de gezondheid hersteld en bevorderd.

 

Westers vs. Japans

De Westerse geneeswijze heeft een directe benadering van een ziekte. De ziekte heeft zich al gemanifesteerd en er zijn duidelijke symptomen aanwezig. We gaan naar de dierenarts voor een behandeling met medicijnen om weer beter te worden. (symptoombestrijding)

 

De Oosterse geneeswijze richt zich op het energetische functioneren van lichaam en geest. De energie moet harmonieus stromen. Verandering in deze energetische stroming veroorzaakt een disbalans en is een voorbode van ziekte. Met shiatsu kan deze disbalans hersteld worden en voorkomt het dat een kwaal of ziekte zich ontwikkelt. Is een klacht in een verder gevorderd stadium, dan zal een langere en intensievere behandeling nodig zijn.

 

Met shiatsu wordt een herstelproces in gang gezet. Shiatsu heeft ook een preventieve werking. Door de balans in evenwicht te brengen en te houden, probeert de traditionele Chinese geneeskunde de ziekte te voorkomen.

(oorzaakbestrijding)

 

Shiatsu is een belangrijke ondersteuning in je zoektocht naar een meer natuurlijke leefwijze voor jouw hond!

 

Shiatsu voor jouw hond

Shiatsu activeert het zelfgenezend vermogen, stimuleert de immuniteit en versterkt het evenwicht tussen lichaam en geest. Het voorkomt, verhelpt of vermindert fysieke en/of emotionele klachten, versterkt de weerstand, vergroot de fysieke mobiliteit, maakt jouw hond fit en energiek. Daarnaast geeft deze vorm van manuele lichaamstherapie een gevoel van welbevinden, werkt ontspannen, kalmerend, versterkend en vitaliserend. Hierdoor kunnen kwalen en pijn worden verholpen of voorkomen (preventief). Shiatsu kan ook toegepast worden ter ontspanning en om jouw hond te verwennen.

 

Vele ziektes en kwalen kunnen verminderd of genezen worden met shiatsu.

   

Shiatsu werkt ontspannend, ondersteunt de gezondheid op natuurlijke wijze en stimuleert het welzijn en geluk van de hond.

Na enkele behandelingen kunnen de klachten verbeteren of zelfs volledig verdwijnen.

 

Shiatsu helpt bij o.a.:

 • jeuk
 • stress
 • angst
 • allergieën
 • ontstekingen
 • verminderde weerstand
 • weinig levensvreugde
 • ademhalingsklachten
 • hoesten
 • doffe/vettige vacht
 • huidproblemen vb. hotspots
 • stinkende adem
 • spijsverteringsklachten
 • diarree
 • overgewicht
 • hormonale klachten
 • spierklachten
 • artrose/artritis
 • rug- , nek- of schouderklachten
 • ...

Bij ernstige klachten kan je best bij jouw dierenarts langs gaan. Shiatsu is geen vervangende maar een aanvullende therapie.


Wil jij de basis leren hoe je zelf jouw hond op een natuurlijke manier kunt laten ontspannen, verhelpen van zijn/haar gezondheidsklacht(en) én gezond kunt houden?

 

Hou dan zeker onze workshops in de gaten!


Wil je een persoonlijke shiatsu behandeling voor jouw hond? Maak een afspraak via onderstaande knop.